Kodi Community Forum

Full Version: Radio stream clipped : logs show : "snd_pcm_delay, alsa error: -32"
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Hi All,

I'm having fun with Xbmc : when I listen to a radio steam, after 2 minutes, the sound becomes clipped (very small gap each 2/3 seconds).

I did a 'tail -f' on the xbmc.log file and It seems that the sound is clipped whenever the following error is encountered : "ERROR: GetDelay - snd_pcm_delay, alsa error: -32 - Broken pipe"

Code:
22:46:12 T:3051259712 M:1467592704    INFO: CheckIdle - Closing session to http://scfire-mtc-aa03.stream.aol.com (easy=0xad065b8, multi=0xace4d28)
22:48:36 T:3051259712 M:1466339328   ERROR: GetDelay - snd_pcm_delay, alsa error: -32 - Broken pipe
22:48:40 T:3017874320 M:1466339328 WARNING: CALSADirectSound::GetSpace - get space failed. err: -32 (Broken pipe)
22:48:41 T:3017874320 M:1466339328 WARNING: CALSADirectSound::GetSpace - get space failed. err: -32 (Broken pipe)
22:48:42 T:3051259712 M:1466347520   ERROR: GetDelay - snd_pcm_delay, alsa error: -32 - Broken pipe
22:48:43 T:3051259712 M:1466347520   ERROR: GetDelay - snd_pcm_delay, alsa error: -32 - Broken pipe
22:48:44 T:3051259712 M:1466347520   ERROR: GetDelay - snd_pcm_delay, alsa error: -32 - Broken pipe
22:48:45 T:3051259712 M:1466347520   ERROR: GetDelay - snd_pcm_delay, alsa error: -32 - Broken pipe

(The full log file is in Pastebin)

My XBMC installation was done using the wiki guide : ubuntu-mini + install by hand with svn of last saturday.

What do you think ? Is it a XBMC, an Alsa or a Pulse Audio error ?

Thanks in advance,

Tom
tom123 Wrote:Hi All,

I'm having fun with Xbmc : when I listen to a radio steam, after 2 minutes, the sound becomes clipped (very small gap each 2/3 seconds).

I did a 'tail -f' on the xbmc.log file and It seems that the sound is clipped whenever the following error is encountered : "ERROR: GetDelay - snd_pcm_delay, alsa error: -32 - Broken pipe"

Code:
22:46:12 T:3051259712 M:1467592704    INFO: CheckIdle - Closing session to http://scfire-mtc-aa03.stream.aol.com (easy=0xad065b8, multi=0xace4d28)
22:48:36 T:3051259712 M:1466339328   ERROR: GetDelay - snd_pcm_delay, alsa error: -32 - Broken pipe
22:48:40 T:3017874320 M:1466339328 WARNING: CALSADirectSound::GetSpace - get space failed. err: -32 (Broken pipe)
22:48:41 T:3017874320 M:1466339328 WARNING: CALSADirectSound::GetSpace - get space failed. err: -32 (Broken pipe)
22:48:42 T:3051259712 M:1466347520   ERROR: GetDelay - snd_pcm_delay, alsa error: -32 - Broken pipe
22:48:43 T:3051259712 M:1466347520   ERROR: GetDelay - snd_pcm_delay, alsa error: -32 - Broken pipe
22:48:44 T:3051259712 M:1466347520   ERROR: GetDelay - snd_pcm_delay, alsa error: -32 - Broken pipe
22:48:45 T:3051259712 M:1466347520   ERROR: GetDelay - snd_pcm_delay, alsa error: -32 - Broken pipe

(The full log file is in Pastebin)

My XBMC installation was done using the wiki guide : ubuntu-mini + install by hand with svn of last saturday.

What do you think ? Is it a XBMC, an Alsa or a Pulse Audio error ?

Thanks in advance,

Tom
I Was having a similar problem while using HDMI for audio. I noticed that my MP3 files play just a little bit too fast. So, I created an advancedsettings.xml file and added the following:

<advancedsettings>
<audio>
<resample>48000</resample>
</audio>
</advancedsettings>

Or if you already have the advancedsettings.xml file just add:

<audio>
<resample>48000</resample>
</audio>

This worked to play the mp3 files a the correct speed which also seemed to be effecting the mp3 streams I was trying to play.
Yes, BillyBig, it works like a charm.

I added the resample 48000 and no more gaps.
The sound is finally good.

By the way, the "resample" parameter is even not documented on http://wiki.xbmc.org/?title=Advancedsettings.xml.

Thank you a lot, I am very happy now with this solution. Re-thanks, you rock.

Tom
tom123 Wrote:...
By the way, the "resample" parameter is even not documented on http://wiki.xbmc.org/?title=Advancedsettings.xml.
...

Sorry, I forgot this when I added the advanced setting, I have added it now. Thanx for the nudge.

Cheers,
Tobias
I had the same problem with build r21416... Ubuntu Juanty using HDMI audio. Radio streams would start skipping ... the resample in advancedsettings fixed it for me as well. Thanks.
I can confirm with

Code:
<audio><resample>48000</resample></audio>

the problem with audio sound was solved