Kodi Community Forum

Full Version: [OLD] HOW-TO watch Live TV in XBMC for Linux with Tvheadend, the easy way!
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
drago Wrote:Where is the debug log located?

http://lmgtfy.com/?q=xbmc+debug+log

Sorry couldn't resist Rofl
@Swifty:
wrong answer. I was talking about the tvheadend debug log in my previous post.

@drago:
start tvheadend from the console with -d
Code:
sudo /etc/init.d/tvheadend stop #stop the tvheadend service
tvheadend -d | tee /tmp/tvheadend.log
the log will be stored in /tmp/tvheadend.log
dushmaniac Wrote:@Swifty:
wrong answer. I was talking about the tvheadend debug log in my previous post.

Haha, well that serves me right Laugh

Didn't mean to offend anyone btw.
Hello guys, I was trying to test out XBMC-PVR but there must be something that I've missed in order to get it to work.

I use Ubuntu 10.10 and I have added XBMC-PVR to my apt sources list. I upgraded and now I have the Live TV-option in my XBMC. But when I try to go to live tv it says:

"No PVR Clients available, please check your settings or the backend"

I have tried to go to Settings for TV but I cannot find anything that helps. If I try to use the channel manager XBMC crasches with the crashlog found here:

http://pastebin.com/3RPrLWLM

Can anyone please help me?
marjasin Wrote:Hello guys, I was trying to test out XBMC-PVR but there must be something that I've missed in order to get it to work.

I use Ubuntu 10.10 and I have added XBMC-PVR to my apt sources list. I upgraded and now I have the Live TV-option in my XBMC. But when I try to go to live tv it says:

"No PVR Clients available, please check your settings or the backend"

I have tried to go to Settings for TV but I cannot find anything that helps. If I try to use the channel manager XBMC crasches with the crashlog found here:

http://pastebin.com/3RPrLWLM

Can anyone please help me?

Have you enabled the backend in the installed addons section of xbmc?
try this:
- stop xbmc
- remove ~/.xbmc/userdata/Database/Addons.db
- start xbmc

edit:
oh and go to system->addons->PVR addons and configure and enable the addon that you want to use.
@dushmaniac
Did you check crystalhd support? I compiled my self with "--enable-crystalhd". It dose not seam to work. Is crystalhd in the source code at all?

edit:
I compiled crystalhd aswell seams to work great now.
dushmaniac Wrote:@Swifty:
wrong answer. I was talking about the tvheadend debug log in my previous post.

@drago:
start tvheadend from the console with -d
Code:
sudo /etc/init.d/tvheadend stop #stop the tvheadend service
tvheadend -d | tee /tmp/tvheadend.log
the log will be stored in /tmp/tvheadend.log

I tested this but nothing happens to the log-file. Its just 0 bytes. Everything is printed directly on the screen and nothing goes in the log.
I mainly wanted to post here to say thanks for this. After struggling to get a nice setup on mythtv I managed to get this working very quickly using the repo from this thread.

I just have 1 small problem. Recordings I have made play back fine for 10 mins or so and then cut out as if they have ended. (SD and HD) If i go to /home/hts i can play via mplayer through this point and beyond without any visible problems. I am using VDPAU. Any ideas what I can do to sort this out?

Many thanks
drago Wrote:I tested this but nothing happens to the log-file. Its just 0 bytes. Everything is printed directly on the screen and nothing goes in the log.
try
Code:
tvheadend -d >/tmp/tvheadend.log
@masterluke
please pastebin a debug log of the event

@Jaken
haven't looked to it yet. did you just enable the compile flag? could you post the package version of the crystalhd-dev package (or whatever it's called)?
dushmaniac Wrote:@masterluke
please pastebin a debug log of the event

Of course sorry - I fast-forwarded through a few mins and it dumped me back to the recordings page - does the same at normal speed.

http://pastebin.com/download.php?i=6ct4RnyZ
@masterluke
disabling sync to display should reduce the spam in the log and ffmpeg shouldn't try to seek all the time.
"CFileCache:Tonguerocess - Hit eof." suggests the file really ends where it stops playing, or there is an issue with the mkv.
marjasin Wrote:Hello guys, I was trying to test out XBMC-PVR but there must be something that I've missed in order to get it to work.

I use Ubuntu 10.10 and I have added XBMC-PVR to my apt sources list. I upgraded and now I have the Live TV-option in my XBMC. But when I try to go to live tv it says:

"No PVR Clients available, please check your settings or the backend"

I have tried to go to Settings for TV but I cannot find anything that helps. If I try to use the channel manager XBMC crasches with the crashlog found here:

http://pastebin.com/3RPrLWLM

Can anyone please help me?

Did you also install HTS-TVheadend or another backend?
Hi all,

I'v got tvheadend working icm Ziggo and xbmc. But it looks like tvheadend doesn't find all the Ziggo channels. For instance Eurosport, Discovery, National Geographic, Comedy Central and Animal Planet are missing.

Any tips on where to look at?

Thanks in advance!