Kodi Community Forum

Full Version: [OLD] HOW-TO watch Live TV in XBMC for Linux with Tvheadend, the easy way!
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Razor_109 Wrote:Tvheadend is much quicker for me than VDR when i use Tvheadend trough HTSP.. i've never tried it as backend for PVR2.. did you patch te source or is the patch merged in trunk already for Tvheadend?

Buffering could be related to PVR2 i think.. because Tvheadend connected by HTSP is a lot quicker than VDR... atleast for me..

I was using the PPA from Henning Pingel for PVR Testing, the lastest build includes clients for Tvheadend and Mediaportal.
I wonder why the playback method would be done differently with PVR-Testing if the HTSP method is so good Huh

Hopefully the buffering issues will be solved in newer revisions (it is very early days) because everything else I have seen about Tvheadend I love Smile
Hi, I guess if I could use both Satelite and Analog tv on XBMC with my FLydvb TRIO PCI: Tvheadend compiled perfectly, i can use the satellite frontend but I RECEIVE this message with analog:

[WARNING]:v4l: /dev/video0: Device lacks MPEG encoder, device skipped

How can I solve this problem, in my zone doesn't arrive a good dvb-t signal, and I could use perfectly analog on TVTIME and XawTV
...

I'm wondering if I can bypass the problem with a soft encoder (like on windows)...
Here the log:


[INFO]:dvb: Found adapter /dev/dvb/adapter0 (Philips TDA10086 DVB-S) via PCI
[INFO]:v4l: /dev/video0: saa7134 LifeView FlyDVB Trio PCI:0000:04:01.0 capabilities: 0x05010015
[INFO]:v4l: /dev/video0: Standard #0: 000000000000b000 NTSC, frameperiod: 1001/30000, 525 lines
[INFO]:v4l: /dev/video0: Standard #1: 0000000000001000 NTSC-M, frameperiod: 1001/30000, 525 lines
[INFO]:v4l: /dev/video0: Standard #2: 0000000000002000 NTSC-M-JP, frameperiod: 1001/30000, 525 lines
[INFO]:v4l: /dev/video0: Standard #3: 0000000000008000 NTSC-M-KR, frameperiod: 1001/30000, 525 lines
[INFO]:v4l: /dev/video0: Standard #4: 00000000000000ff PAL, frameperiod: 1/25, 625 lines
[INFO]:v4l: /dev/video0: Standard #5: 0000000000000007 PAL-BG, frameperiod: 1/25, 625 lines
[INFO]:v4l: /dev/video0: Standard #6: 0000000000000008 PAL-H, frameperiod: 1/25, 625 lines
[INFO]:v4l: /dev/video0: Standard #7: 0000000000000010 PAL-I, frameperiod: 1/25, 625 lines
[INFO]:v4l: /dev/video0: Standard #8: 00000000000000e0 PAL-DK, frameperiod: 1/25, 625 lines
[INFO]:v4l: /dev/video0: Standard #9: 0000000000000100 PAL-M, frameperiod: 1001/30000, 525 lines
[INFO]:v4l: /dev/video0: Standard #10: 0000000000000200 PAL-N, frameperiod: 1/25, 625 lines
[INFO]:v4l: /dev/video0: Standard #11: 0000000000000400 PAL-Nc, frameperiod: 1/25, 625 lines
[INFO]:v4l: /dev/video0: Standard #12: 0000000000000800 PAL-60, frameperiod: 1001/30000, 525 lines
[INFO]:v4l: /dev/video0: Standard #13: 0000000000ff0000 SECAM, frameperiod: 1/25, 625 lines
[INFO]:v4l: /dev/video0: Standard #14: 0000000000010000 SECAM-B, frameperiod: 1/25, 625 lines
[INFO]:v4l: /dev/video0: Standard #15: 0000000000040000 SECAM-G, frameperiod: 1/25, 625 lines
[INFO]:v4l: /dev/video0: Standard #16: 0000000000080000 SECAM-H, frameperiod: 1/25, 625 lines
[INFO]:v4l: /dev/video0: Standard #17: 0000000000320000 SECAM-DK, frameperiod: 1/25, 625 lines
[INFO]:v4l: /dev/video0: Standard #18: 0000000000400000 SECAM-L, frameperiod: 1/25, 625 lines
[INFO]:v4l: /dev/video0: Standard #19: 0000000000800000 SECAM-Lc, frameperiod: 1/25, 625 lines
[INFO]:v4l: /dev/video0: Input #0: Television (Tuner), audio:0x1, tuner:0, standard:0000000000ffbfff,
[INFO]:v4l: /dev/video0: Input #1: S-Video (Camera), audio:0x1, tuner:0, standard:0000000000ffbfff,
[INFO]:v4l: /dev/video0: Input #2: Composite1 (Camera), audio:0x1, tuner:0, standard:0000000000ffbfff,
[INFO]:v4l: /dev/video0: Input #3: Composite2 (Camera), audio:0x1, tuner:0, standard:0000000000ffbfff,
[INFO]:v4l: /dev/video0: Format #0: 8 bpp gray [GREY]
[INFO]:v4l: /dev/video0: Format #1: 15 bpp RGB, le [RGBO]
[INFO]:v4l: /dev/video0: Format #2: 15 bpp RGB, be [RGBQ]
[INFO]:v4l: /dev/video0: Format #3: 16 bpp RGB, le [RGBP]
[INFO]:v4l: /dev/video0: Format #4: 16 bpp RGB, be [RGBR]
[INFO]:v4l: /dev/video0: Format #5: 24 bpp RGB, le [BGR3]
[INFO]:v4l: /dev/video0: Format #6: 24 bpp RGB, be [RGB3]
[INFO]:v4l: /dev/video0: Format #7: 32 bpp RGB, le [BGR4]
[INFO]:v4l: /dev/video0: Format #8: 32 bpp RGB, be [RGB4]
[INFO]:v4l: /dev/video0: Format #9: 4:2:2 packed, YUYV [YUYV]
[INFO]:v4l: /dev/video0: Format #10: 4:2:2 packed, UYVY [UYVY]
[INFO]:v4l: /dev/video0: Format #11: 4:2:2 planar, Y-Cb-Cr [422P]
[INFO]:v4l: /dev/video0: Format #12: 4:2:0 planar, Y-Cb-Cr [YU12]
[INFO]:v4l: /dev/video0: Format #13: 4:2:0 planar, Y-Cb-Cr [YV12]
[WARNING]:v4l: /dev/video0: Device lacks MPEG encoder, device skipped
[INFO]:CSA: Using SSE2 128bit parallel descrambling
[NOTICE]:START: HTS Tvheadend version 2.9 started, running as PID:3598 UID:1000 GID:1000, settings located in '/home/xbmc/.hts/tvheadend'
[INFO]:AVAHI: Service 'Tvheadend' successfully established.
Hi,

does anybody have tvheadend running with a cardserver?

I got it working with cccam 2.1.0 but that version is too old :/

I could even Use softcam.key. could someone tell me wich cardserver I should use pleaaaaase Smile
pimboli Wrote:Hi,

does anybody have tvheadend running with a cardserver?

I got it working with cccam 2.1.0 but that version is too old :/

I could even Use softcam.key. could someone tell me wich cardserver I should use pleaaaaase Smile

Try NewCS
please a help!
pimboli Wrote:Hi,

does anybody have tvheadend running with a cardserver?

I got it working with cccam 2.1.0 but that version is too old :/

I could even Use softcam.key. could someone tell me wich cardserver I should use pleaaaaase Smile

Mine works fine with just cccam 2.0.9
Mike34 Wrote:Mine works fine with just cccam 2.0.9

Mine works with 2.0.9 and 2.1.xx.

Although I have a little problem: if i stop watching an encrypted channel CCcam continues to receive the decode packets and tries forever to decrypt the channel until tvheadend restarts or i change to a free channel. Do you have the same behavior ?
zipleen Wrote:Mine works with 2.0.9 and 2.1.xx.

Although I have a little problem: if i stop watching an encrypted channel CCcam continues to receive the decode packets and tries forever to decrypt the channel until tvheadend restarts or i change to a free channel. Do you have the same behavior ?

Not that i have noticed, but the new version of tvheadend i'm using keeps on scanning etc even though its turned off so i dont look at the log bit at the bottom.
just waiting for next version to fix that as i know last one had few probs
Hey men, I really need your help... Sad
fcappy Wrote:Hey men, I really need your help... Sad

No need to post these stupid reminders.. we are not blind.. if someone knew the answer and was willing to post a reply you would have seen it..

next to that, this is a support forum for XBMC.. NOT TVHEADEND.. so go find the tvheadend mailinglist. Here you can talk about problems which aply to the connection between XBMC + TVHeadend.. this is obviously just a Tvheadend problem.

**HINT**HINT**
http://lmgtfy.com/?q=tvheadend+analog (First Hit..)
**HINT**HINT**
zipleen Wrote:Mine works with 2.0.9 and 2.1.xx.

Although I have a little problem: if i stop watching an encrypted channel CCcam continues to receive the decode packets and tries forever to decrypt the channel until tvheadend restarts or i change to a free channel. Do you have the same behavior ?


Yes happens to me aswell. I posted on the developers forum about a month or 2 ago so dont know if anyone is working on it.

@Mike34 if your connected to cccam on another pc/dreambox in your house, checks its web interface after you've gone from a pay channel to a free channel. It will more than likely say your tvheadend pc is requesting ecm's even though you have it on a free channel.
moontan77 Wrote:Yes happens to me aswell. I posted on the developers forum about a month or 2 ago so dont know if anyone is working on it.

@Mike34 if your connected to cccam on another pc/dreambox in your house, checks its web interface after you've gone from a pay channel to a free channel. It will more than likely say your tvheadend pc is requesting ecm's even though you have it on a free channel.

Have you tried NewCS already? or is there any reason you need Cccam? you could always use NewCS as Cardserver and setup Cccam to also connect to NewCS..

I know NewCS works perfect with Tvheadend.. or try Oscam but that one is hard to configure.. NewCS is not opensource though so if that's the problem try Oscam Smile

I heard the CWC Protocol (Newcamd = NewCS / Oscam which are bot tested to work with Tvheadend) works a lot faster than the captm.cache method of Cccam, but i haven't tried it though.
Razor_109 Wrote:No need to post these stupid reminders.. we are not blind.. if someone knew the answer and was willing to post a reply you would have seen it..

next to that, this is a support forum for XBMC.. NOT TVHEADEND.. so go find the tvheadend mailinglist. Here you can talk about problems which aply to the connection between XBMC + TVHeadend.. this is obviously just a Tvheadend problem.

**HINT**HINT**
http://lmgtfy.com/?q=tvheadend+analog (First Hit..)
**HINT**HINT**

come on man, i'm not blind...i'm sure the problem was about technical configuration of v4l2 driver cause, so I can't activate a software encoder...
I just hope that someone had resolved the problem cause i read that's a cyclical question...
btw thanks for your reply...
Razor_109 Wrote:Have you tried NewCS already? or is there any reason you need Cccam? you could always use NewCS as Cardserver and setup Cccam to also connect to NewCS..

I know NewCS works perfect with Tvheadend.. or try Oscam but that one is hard to configure.. NewCS is not opensource though so if that's the problem try Oscam Smile

I heard the CWC Protocol (Newcamd = NewCS / Oscam which are bot tested to work with Tvheadend) works a lot faster than the captm.cache method of Cccam, but i haven't tried it though.

I'm using CCcam on my dreamboxes so newcs isnt an option for me really (plus development of newcs has stopped so it will be a problem if anything changes with nds cards which mine is).

CCcam works fine apart from the requesting ecm problem, no multi tuner support and not being able to record channels. Multi tuner cccam support looks like its being worked on though. Channel changes were the same speed for me with cccam and newcs.

I've given up on tv on xbmc anyways for the time being until the pvr addons are stable.
fcappy Wrote:come on man, i'm not blind...i'm sure the problem was about technical configuration of v4l2 driver cause, so I can't activate a software encoder...
I just hope that someone had resolved the problem cause i read that's a cyclical question...
btw thanks for your reply...

On 7th of jan Andoma wrote:
Quote:Is this a combined DVB + analogue adapter?
If so, they don't work with tvheadend. Tvheadend keeps the DVB device
open at all times so it will hog the analogue hardware. http://mail.lonelycoder.com/pipermail/ht...00488.html

Since your trio card is a combined analog dvb-t.. i guessed maybe that solves it? could be though he already fixed the problem..

but i have no clue actually.. never used an analogcard.. try asking in the mailinglist of tvheadend..