Kodi Community Forum

Full Version: [Linux] Video stops after 2 seconds with latest SVN
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
I have a problem with the latest version of SVN (22240). XBMC stops after 3 seconds with some of my movies. Here is a copy of my log:

Code:
10:12:51 T:2797267856 M:1403650048   ERROR: ffmpeg[A6BAEB90]: [wmapro]  ed sample bit depth = 16
10:12:51 T:2797267856 M:1403650048   ERROR: ffmpeg[A6BAEB90]: [wmapro]  ed decode flags = e0
10:12:51 T:2797267856 M:1403650048   ERROR: ffmpeg[A6BAEB90]: [wmapro]  samples per frame = 2048
10:12:51 T:2797267856 M:1403650048   ERROR: ffmpeg[A6BAEB90]: [wmapro]  log2 frame size = 18
10:12:51 T:2797267856 M:1403650048   ERROR: ffmpeg[A6BAEB90]: [wmapro]  max num subframes = 16
10:12:51 T:2797267856 M:1403650048   ERROR: ffmpeg[A6BAEB90]: [wmapro]  len prefix = 1
10:12:51 T:2797267856 M:1403650048   ERROR: ffmpeg[A6BAEB90]: [wmapro]  num channels = 6
10:12:51 T:2797267856 M:1403650048   ERROR: ffmpeg[A6BAEB90]: [wmapro]  lossless = 0

Code:
10:12:51 T:2781186960 M:1395765248  NOTICE:  (VDPAU) screenHeight:1080 vidHeight:800
10:12:51 T:3041015696 M:1384222720   DEBUG: Load black-back2.png: 35.7ms (bundled)
10:12:51 T:3041015696 M:1384222720   DEBUG: Load PlayerControls-RepeatNF.png: 0.4ms (bundled)
10:12:51 T:3041015696 M:1374683136   DEBUG: CGUIInfoManager::SetCurrentMovie(/home/xbmc/Videos/Fast.and.Furious.2009.1080p.nlsubs.J4F.WMV)
10:12:51 T:3041015696 M:1374584832   DEBUG: Building didl for object '/home/xbmc/Videos/Fast.and.Furious.2009.1080p.nlsubs.J4F.WMV'
10:12:51 T:2772794256 M:1373749248   DEBUG: CDVDPlayerAudio - CDVDMsg::GENERAL_RESYNC(341000.000000, 0)
10:12:51 T:2781186960 M:1363853312  NOTICE:  (VDPAU) Total Output Surfaces Available: 2 of a max (tmp: 2 const: 4)
10:12:51 T:2781186960 M:1363853312  NOTICE: VC1_ADVANCED      4  8190  2048  2048
10:12:51 T:2781186960 M:1363853312  NOTICE:  (VDPAU) Didnt find a Video Surface Available (Total: 1). Creating a new one. TRY #1
10:12:51 T:2781186960 M:1361276928  NOTICE:  (VDPAU) Creating the video mixer
10:12:51 T:2781186960 M:1350901760  NOTICE:  fps: 24.000000, pwidth: 1920, pheight: 800, dwidth: 1920, dheight: 800
10:12:51 T:2781186960 M:1350901760   DEBUG: OutputPicture - change configuration. 1920x800. framerate: 24.00
10:12:51 T:2781186960 M:1350901760  NOTICE: Display resolution AUTO : 1920x1080 @ 60.00Hz (Full Screen) (12)
10:12:51 T:2781186960 M:1350901760 WARNING: Upscale: selected algorithm 1
10:12:56 T:2781186960 M:1355874304   DEBUG: CPullupCorrection: detected pattern of length 24: 42000.00 42000.00 42000.00 41000.00 42000.00 42000.00 41000.00 42000.00 42000.00 42000.00 41000.00 42000.00 42000.00 41000.00 42000.00 42000.00 42000.00 41000.00 42000.00 42000.00 41000.00 42000.00 42000.00 41000.00
10:12:56 T:2781186960 M:1355874304 WARNING: CDVDMessageQueue(video)::Get - retrieved last data packet of queue
10:12:56 T:2781186960 M:1355874304    INFO: CDVDPlayerVideo - Stillframe detected, switching to forced 24.000000 fps
10:12:56 T:2781186960 M:1355874304   DEBUG: CPullupCorrection: pattern lost
10:13:06 T:3041015696 M:1355755520   DEBUG: ------ Window Init (VideoOSD.xml) ------
10:13:15 T:3041015696 M:1355763712   DEBUG: SECTION:UnloadDelayed(DLL: special://xbmc/system/ImageLib-i486-linux.so)

The full log is pasted over here: http://p.opsat.net/v/1pp

Anyone? I tried this with smoothvideo enabled and disabled, but this doesn't make a difference. I think it is related to audio.
Don't cut your logs please - always paste the complete log, the devs need the info like exact revision number and other info that are located in the log.
It's a known current issue with files that contain wmapro encoded audio, after the recent merging of updated code from ffmpeg.

There's already been one attempted fix, but unfortunately it had to be reverted due to a problem.

Hopefully it will get finalised shortly Wink
Anyone know if this has been fixed yet? I'm about 10 days behind on my svn build and haven't had a chance to look through all the diffs on trac yet.