Kodi Community Forum

Full Version: Video Playback Problem
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Hi...

today i did a new clean install of xbmc.

hardware is a zotac ion board
i did a minimal karmic install and then installed xbmc 9.11 R26018
NVIDIA DRIVER right now is 190.53 (i also tried the 195)

after the install i edited the xorg.conf for my epson beamer
24hz, 25p, 50i, 50p, 60i, and 60p are working

my problem is that some video files do not play at the right frame rate.

the 24p files (most of them are mkv and ts files wit h264 or mpeg2 codec) play just fine... and the beamer switches to 24p

but with some files where the video is 30fps (29,997 or something) xbmc starts with 60hz, which should be ok.. but after 2 sec.the video starts playing with 24fps and then xbmc switches the resolution to 24hz...and then the video is unwatchable...

25fps videos (most of them in a ts file and h264 codec) play perfect at 25fps with 50hz output...why not the 30fps videos?

where did i make a mistake...?



Code:
Section "Monitor"
    Identifier     "Monitor0"
    VendorName     "Unknown"
    ModelName      "EPSON PJ"
    HorizSync       15.0 - 92.0
    VertRefresh     24.0 - 85.0
    Option         "DPMS"
    ModeLine "[email protected]" 148.50 1920 2008 2052 2200 1080 1084 1089 1125 +hsync +vsync
    ModeLine "[email protected]" 148.50 1920 2448 2492 2640 1080 1084 1089 1125 +hsync +vsync
    ModeLine "[email protected]" 74.18 1920 2008 2052 2200 1080 1084 1094 1124 +hsync +vsync Interlace
    ModeLine "[email protected]" 74.25 1920 2448 2492 2640 1080 1084 1094 1124 +hsync +vsync Interlace
    ModeLine "[email protected]" 74.16 1920 2558 2602 2750 1080 1084 1089 1125 +hsync +vsync
    ModeLine "[email protected]" 74.25 1920 2448 2492 2640 1080 1084 1089 1125 +hsync +vsync
EndSection
.
.
.
Section "Screen"
    Identifier     "Screen0"
    Device         "Device0"
    Monitor        "Monitor0"
    DefaultDepth    24
    Option         "NoLogo" "True"
    Option         "TwinView" "0"
    Option "DynamicTwinView" "false"
    Option "FlatPanelProperties" "Scaling = Native"
    SubSection     "Display"
        Depth       24
        Modes "[email protected]" "[email protected]" "[email protected]" "[email protected]" "[email protected]" "[email protected]"
    EndSubSection
EndSection
I have no idea whats wrong with your settings, but your settings helped fix my 1080p issue on my JVC projector. Now at least I can get 1080p where previously I couldn't.
do you have the right fps and the right hz at your beamer with different video files?

what are your settings in xbmc?
Hi,

I tried to use your Monitor and screen config because I had difficulties to make my epson projector switch to 24Hz.

24p seems to work, but I have the same problem, as video at 30fps are played at 24Hz instead of 60Hz. 50Hz is fine for 25p. Did you find out your problem ?
hi...

no, i could not resolve this problem. i do not know what the problem is. it looks like a bug i xbmc.
btw. can you tell my some details about the files you can not play in 60hz.

i have some mpeg2 files in 1080i with 29.9 fps in a ts container which cause this problem
Please post a debug log on pastebin.
Burning-Ranger Wrote:hi...

no, i could not resolve this problem. i do not know what the problem is. it looks like a bug i xbmc.
btw. can you tell my some details about the files you can not play in 60hz.

i have some mpeg2 files in 1080i with 29.9 fps in a ts container which cause this problem

I get back to default xorg.con and added only these 2 lines un my screen conf and now everything works fine ! Smile
Option "DynamicTwinView" "false"
Option "FlatPanelProperties" "Scaling = Native"

Without modelines and everything else it seems to choose correct screen refresh for me.
hey,

can you please post your complete xorg.conf file
thanks