Kodi Community Forum

Full Version: [fixed] ATV Linux - Problems with 1080p
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
I'm having trouble playing back some 1080p content. I have the older style broadcom crystal HD card installed (7xx12). Not sure if I have unrealistic expectations of what an ATV+Crystal HD is capable of decoding or there is a problem.

Details of my setup: ATV Linux, Broadcom Crystal HD card, SVN 34731, r171 crystal hd driver.
Description of problem: movie starts playing then xbmc crashes (returns to command prompt, waits a few seconds then xbmc restarts).
Example problem movie details (several movies exhibit same behavior):

Format : Matroska
File size : 37.2 GiB
Duration : 2h 41mn
Overall bit rate : 32.9 Mbps
Writing library : libebml v0.7.8 + libmatroska v0.8.1

Video
ID : 1
Format : AVC
Format/Info : Advanced Video Codec
Format profile : [email protected]
Format settings, CABAC : Yes
Format settings, ReFrames : 2 frames
Muxing mode : Container [email protected]
Codec ID : V_MPEG4/ISO/AVC
Duration : 2h 41mn
Width : 1 920 pixels
Height : 1 080 pixels
Display aspect ratio : 16:9
Frame rate : 23.976 fps
Resolution : 8 bits
Colorimetry : 4:2:0
Scan type : Progressive

Audio
ID : 2
Format : DTS
Format/Info : Digital Theater Systems
Format profile : MA
Codec ID : A_DTS
Duration : 2h 41mn
Bit rate mode : Variable
Channel(s) : 6 channels
Channel positions : Front: L C R, Surround: L R, LFE
Sampling rate : 48.0 KHz
Resolution : 24 bits
Language : English

dmseg output: http://pastebin.com/jhD5wpEW

xbmc.old.log output: http://pastebin.ca/1963717
m_lopez_h Wrote:I'm having trouble playing back some 1080p content. I have the older style broadcom crystal HD card installed (7xx12). Not sure if I have unrealistic expectations of what an ATV+Crystal HD is capable of decoding or there is a problem.

Details of my setup: ATV Linux, Broadcom Crystal HD card, SVN 34731, r171 crystal hd driver.
Description of problem: movie starts playing then xbmc crashes (returns to command prompt, waits a few seconds then xbmc restarts).
Example problem movie details (several movies exhibit same behavior):

Format : Matroska
File size : 37.2 GiB
Duration : 2h 41mn
Overall bit rate : 32.9 Mbps
Writing library : libebml v0.7.8 + libmatroska v0.8.1

Video
ID : 1
Format : AVC
Format/Info : Advanced Video Codec
Format profile : [email protected]
Format settings, CABAC : Yes
Format settings, ReFrames : 2 frames
Muxing mode : Container [email protected]
Codec ID : V_MPEG4/ISO/AVC
Duration : 2h 41mn
Width : 1 920 pixels
Height : 1 080 pixels
Display aspect ratio : 16:9
Frame rate : 23.976 fps
Resolution : 8 bits
Colorimetry : 4:2:0
Scan type : Progressive

Audio
ID : 2
Format : DTS
Format/Info : Digital Theater Systems
Format profile : MA
Codec ID : A_DTS
Duration : 2h 41mn
Bit rate mode : Variable
Channel(s) : 6 channels
Channel positions : Front: L C R, Surround: L R, LFE
Sampling rate : 48.0 KHz
Resolution : 24 bits
Language : English

dmseg output: http://pastebin.com/jhD5wpEW

xbmc.old.log output: http://pastebin.ca/1963717

You have no swap file;

Free swap: 0kB

Add a swap file, you don't have enough system memory to run with a crystalhd card. dmesg shows this, oom-killer is going nuts.
Thanks, I would have never figured that out! Now enjoying 1080p content on the ATV.
Hi Lopez,

could you tell me how to install the latest r171 crystal hd driver?

it seems that i only install the crystal driver 3.6.0 which is based on r156

i use pin78's image on my atv and have a crystal card with the ending nbr. ***12

i used following steps:


cd
svn checkout http://crystalhd-for-osx.googlecode.com/...-osx-3.6.0
cd crystalhd-for-osx-3.6.0/crystalhd/linux_lib/libcrystalhd/
make
sudo make install
cd ../../driver/linux
autoconf
./configure
make
sudo make install
sudo modprobe crystalhd
sudo reboot


thanks in advance
MasterOe Wrote:Hi Lopez,

could you tell me how to install the latest r171 crystal hd driver?

it seems that i only install the crystal driver 3.6.0 which is based on r156

i use pin78's image on my atv and have a crystal card with the ending nbr. ***12

i used following steps:


cd
svn checkout http://crystalhd-for-osx.googlecode.com/...-osx-3.6.0
cd crystalhd-for-osx-3.6.0/crystalhd/linux_lib/libcrystalhd/
make
sudo make install
cd ../../driver/linux
autoconf
./configure
make
sudo make install
sudo modprobe crystalhd
sudo reboot


thanks in advance

checkout "http://crystalhd-for-osx.googlecode.com/svn/trunk/"
or even "http://crystalhd-for-osx.googlecode.com/svn/tags/crystalhd-for-osx-3.8.0/"
sulfie Wrote:checkout "http://crystalhd-for-osx.googlecode.com/svn/trunk/"
or even "http://crystalhd-for-osx.googlecode.com/svn/tags/crystalhd-for-osx-3.8.0/"

thanks for the links!

i thought that crystalhd-for-osx-3.8.0 is based on r169 when you look at :

http://code.google.com/p/crystalhd-for-osx/updates/list


i will give it a try anywayRofl
Everyone who can build should be running (testing) under r171. If there are issues with r171, I need detailed reports, logs, etc so I can resolve them. I'm running it and I'm not seeing any issues with bcm70012 or bcm70015 cards.
davilla Wrote:Everyone who can build should be running (testing) under r171. If there are issues with r171, I need detailed reports, logs, etc so I can resolve them. I'm running it and I'm not seeing any issues with bcm70012 or bcm70012 cards.

you mean bcm70012 and bcm 70015? Big Grin
davilla Wrote:Everyone who can build should be running (testing) under r171.

Any issues with 16 dma buffets vs 8?
curlyjs Wrote:Any issues with 16 dma buffets vs 8?

Not that I'm seeing with r171.
davilla Wrote:Not that I'm seeing with r171.

Great news :-) Any ETA for public release of r171?

And again many thanx for your hard work!