Kodi Community Forum
TVHeadend user accounts with XBMC - Printable Version

Kodi Community Forum (https://forum.kodi.tv)
+-- Forum: Support (https://forum.kodi.tv/forumdisplay.php?fid=33)
+--- Forum: PVR & Live TV Support (https://forum.kodi.tv/forumdisplay.php?fid=167)
+---- Forum: Tvheadend (https://forum.kodi.tv/forumdisplay.php?fid=168)
---- Thread: TVHeadend user accounts with XBMC (/showthread.php?tid=110482)



TVheadend disconnect/reconnect while updating - Swifty - 2011-09-19

I'm currently using xbmc-pvr odk48 with the latest TVHeadend PPA for Lars, I see fairly regularly XBMC disconnect from TVHeadend with the notification popup saying 'TVHeadend disconnected: access denied' then instantly afterwards I see 'TVHeadened: Connected'
I see this most with EPG updates just after starting XBMC, but occasionally I get it while watching TV.

So this got me wondering (since I run 4 XBMC clients in my house) are we supposed to use a seperate tvheadend user for each instance of XBMC?

Currently all 4 clients connect with the same username and password so I wonder if it causes the issue or it's something else entirely? Smile

Clients are a mixture of wired and wireless through a gigabit switch - I see the issue on all clients.


- opdenkamp - 2011-09-21

I'll need a full debug log


- Swifty - 2011-09-22

I've just had the error while debug logging was on, shortly after xbmc started I got the popup, while the EPG was updating, then it instantly re-connected and carried on..

The log was 9mb so I've zipped and put on my dropbox as a public file; http://dl.dropbox.com/u/6618363/xbmc%20log.zip

Let me know if you need anything else that could be of use.

Cheers


- Swifty - 2011-10-03

Lars, does this looks like a real issue that I should put into Trac or a red herring in my setup ?

I don't want to clutter up trac if this isn't a real problem :p


- Swifty - 2012-01-02

Can anyone else confirm they see this behaviour?

I still see it in beta 1 and I've even switched a client to pulse eight openelec and also reinstalled the entire server os and changed to the latest tvheadend package from the pulse eight ppa.


- opdenkamp - 2012-01-02

I can reproduce this when I run xbmc within gdb, and I suspect that stuff in libTcpSocket / libPlatform to be the cause. that needs serious cleaning before Eden-pvr is final


- Swifty - 2012-01-03

Great thanks for the feedback dushmaniac, glad to hear its not something specific with my setup.
Do you want me to make this as a ticket somewhere,or do you already have a record of the issue now you've looked into it?


- opdenkamp - 2012-01-03

there's a ticket about it.


- Swifty - 2012-01-03

Great thanks for all your hard work! :-)


This forum uses Lukasz Tkacz MyBB addons.