Kodi Community Forum
Allwinner A10 : Is XBMC ported to MALI-400MP ? - Printable Version

+- Kodi Community Forum (https://forum.kodi.tv)
+-- Forum: Discussions (https://forum.kodi.tv/forumdisplay.php?fid=222)
+--- Forum: Hardware (https://forum.kodi.tv/forumdisplay.php?fid=112)
+--- Thread: Allwinner A10 : Is XBMC ported to MALI-400MP ? (/showthread.php?tid=126995)



RE: Allwinner A10 : Is XBMC ported to MALI-400MP ? - thefrog - 2012-07-06

I ordered my Mele A1000 box today, it can keep my Pi company in front of the TV. I hope it is a better decision than the CuBox which I was also considering. My thought process is that I already have a bunch of other hardware (Roku, WD TV Live Plus) that is of almost no utility due to being fairly closed off (although kudos to WD for what they _did_ allow).

If this fails, I'll probably go the route of a Mini-ITX case and MoBo. I still have a few projects to try with the Pi, and maybe I can do something fun with the Mele if it doesn't XBMC for my MPEG2 Live TV, DVD ISOs and BD ISOs.




RE: Allwinner A10 : Is XBMC ported to MALI-400MP ? - rflores2323 - 2012-07-06

Offtopic a bit.. while I wait for xbmc to be ported to it. I was wondering if I could use the mele 2000 as a server? I would run ubuntu on it and then flexraid on top of it. I would want to run sabnzbd, cp, sickbeard, and headphones on it also. Another thing is if I could put a usb hub on it and attach a couple of hard drives on it.

Your thoughts on it?


RE: Allwinner A10 : Is XBMC ported to MALI-400MP ? - TheGuv - 2012-07-06

I currently use a Zotac Ion mini-itx mainboard for my TV box. It's been fantastic and liked by myself and the wifey; XBMC totally rocks and it's so quick to boot with OpenElec.

Now I also have a Mele A2000 waiting patiently by the TV. I'm in no hurry and am sure it will be supported when it is, and then my Ion will be retired and replaced with something even smaller and neater that consumes 1/10th of the power.

Kudos to all the devs; keep up the good work. I wish I was a coder but I'm not, but I'll be there when the first version for the Mele is released and will happily report back any issues I find in a hopefully helpful way Wink

'guv


RE: Allwinner A10 : Is XBMC ported to MALI-400MP ? - davilla - 2012-07-07

* davilla shakes his head in amazement at the amount of misinformation that is present in this thread.


RE: Allwinner A10 : Is XBMC ported to MALI-400MP ? - minibeardeath - 2012-07-07

(2012-07-07, 01:33)davilla Wrote: * davilla shakes his head in amazement at the amount of misinformation that is present in this thread.
care to correct said misinformation?



RE: Allwinner A10 : Is XBMC ported to MALI-400MP ? - Speedst3r - 2012-07-07

I asked on J1nx's blog but maybe some of the guys who already have their A10 devices on here could comment...

Everything I can find seems to indicate hardware decoding of surround sound is non-functional under the android OS. Is this applicable for passthrough? (I have a DD/DTS(-MA)/TrueHD capable receiver)
I see there is a "fix" that enables output to PCM stereo. I was wondering if this is an issue specific to Android or whether AllWinner has not licensed the codecs?

Hopefully it's Android and XBMC can passthrough compatible surround streams!


RE: Allwinner A10 : Is XBMC ported to MALI-400MP ? - thefrog - 2012-07-07

(2012-07-07, 01:33)davilla Wrote: * davilla shakes his head in amazement at the amount of misinformation that is present in this thread.

I expect nothing but a Linux box at the moment. Nobody should expect anything other than that at this point.

davilla: there is a broken link in your .sig
[Edited: only one link was broken]


RE: Allwinner A10 : Is XBMC ported to MALI-400MP ? - Shivansps - 2012-07-07

Quick question we need x server running in mali in order to get OpenGL ES to work?


RE: Allwinner A10 : Is XBMC ported to MALI-400MP ? - j1nx - 2012-07-07

(2012-07-07, 09:48)Shivansps Wrote: Quick question we need x server running in mali in order to get OpenGL ES to work?

Yes and no


Yes if you want hardware acc. Under x11
No if you want hardware acc. Under framebuffer


RE: Allwinner A10 : Is XBMC ported to MALI-400MP ? - atv2jber - 2012-07-07


Let's hope that XIOS XS with XBMC sees the light of day and is more the just a "Cable Show 2012" demo. Once that is on the market nothing else will matter. No more ATV2 JB'ing for XBMC.

Pivos just has to get the price right. Let's cross our fingers it's similiar to the XIOS DS.

Regards.



RE: Allwinner A10 : Is XBMC ported to MALI-400MP ? - Shivansps - 2012-07-07

lets say... i want to run a OpenGL ES game written in C.

but...

[email protected]:~/Desktop$ sudo es2_info
[EGL] error in src/egl/egl_platform_x11.c __egl_platform_init_display:272
Error: eglInitialize() failed


[email protected]:~/Desktop$ sudo glmark2-es2
[EGL] error in src/egl/egl_platform_x11.c __egl_platform_init_display:272
Error: eglInitialize() failed with error: 12291
Error: Error: Could not get a valid XVisualInfo!
Error: Error: Couldn't create X Window!
Error: main: Could not initialize canvas



RE: Allwinner A10 : Is XBMC ported to MALI-400MP ? - rere34lm - 2012-07-07

(2012-07-07, 02:10)thefrog Wrote: I expect nothing but a Linux box at the moment. Nobody should expect anything other than that at this point.

Here is the link to try it out on A10, don't thank me, thank the community.


RE: Allwinner A10 : Is XBMC ported to MALI-400MP ? - Shivansps - 2012-07-08

OK this was my last attempt after recompiling & installing xorg-server with --disable-glx


Code:
[email protected]:~$ sudo X -verbose &
[1] 1137
[email protected]:~$ _XSERVTransSocketOpenCOTSServer: Unable to open socket for inet6
_XSERVTransOpen: transport open failed for inet6/linaro-ubuntu-desktop:0
_XSERVTransMakeAllCOTSServerListeners: failed to open listener for inet6

X.Org X Server 1.11.3
Release Date: 2011-12-16
X Protocol Version 11, Revision 0
Build Operating System: Linux 3.0.36-t1+ armv7l
Current Operating System: Linux linaro-ubuntu-desktop 3.0.36-t1+ #15 PREEMPT Tue Jul 3 17:45:51 EST 2012 armv7l
Kernel command line: console=ttyS0,115200 root=/dev/mmcblk0p2 init=/init loglevel=8 rootfstype=ext4 rootwait
Build Date: 08 July 2012  06:22:27AM

Current version of pixman: 0.24.4
        Before reporting problems, check http://wiki.x.org
        to make sure that you have the latest version.
Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
        (++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
        (WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
(==) Log file: "/usr/local/var/log/Xorg.0.log", Time: Sun Jul  8 07:43:55 2012
(==) Using config file: "/etc/X11/xorg.conf"
(==) Using system config directory "/usr/share/X11/xorg.conf.d"
(==) No Layout section.  Using the first Screen section.
(**) |-->Screen "Mali Screen" (0)
(**) |   |-->Monitor "<default monitor>"
(**) |   |-->Device "Mali FBDEV"
(==) No monitor specified for screen "Mali Screen".
        Using a default monitor configuration.
(==) Not automatically adding devices
(==) Not automatically enabling devices
(WW) The directory "/usr/share/fonts/X11/TTF/" does not exist.
        Entry deleted from font path.
(WW) The directory "/usr/share/fonts/X11/OTF/" does not exist.
        Entry deleted from font path.
(WW) The directory "/usr/share/fonts/X11/75dpi/" does not exist.
        Entry deleted from font path.
(==) FontPath set to:
        /usr/share/fonts/X11/misc/,
        /usr/share/fonts/X11/Type1/,
        /usr/share/fonts/X11/100dpi/
(==) ModulePath set to "/usr/local/lib/xorg/modules"
(==) |-->Input Device "<default pointer>"
(==) |-->Input Device "<default keyboard>"
(==) No Layout section. Using the default mouse configuration.
(==) No Layout section. Using the default keyboard configuration.
(II) Loading /usr/local/lib/xorg/modules/extensions/libextmod.so
(II) Module extmod: vendor="X.Org Foundation"
        compiled for 1.11.3, module version = 1.0.0
(II) Loading /usr/local/lib/xorg/modules/extensions/libdbe.so
(II) Module dbe: vendor="X.Org Foundation"
        compiled for 1.11.3, module version = 1.0.0
(II) Loading /usr/local/lib/xorg/modules/extensions/librecord.so
(II) Module record: vendor="X.Org Foundation"
        compiled for 1.11.3, module version = 1.13.0
(II) Loading /usr/local/lib/xorg/modules/extensions/libdri.so
(II) Module dri: vendor="X.Org Foundation"
        compiled for 1.11.3, module version = 1.0.0
(II) Loading /usr/local/lib/xorg/modules/extensions/libdri2.so
(II) Module dri2: vendor="X.Org Foundation"
        compiled for 1.11.3, module version = 1.2.0
(II) Loading /usr/local/lib/xorg/modules/drivers/mali.so
(II) Module mali: vendor="X.Org Foundation"
        compiled for 1.11.3, module version = 0.0.1
MaliSetup
(WW) Warning, couldn't open module mouse
(II) Unloading mouse
(EE) Failed to load module "mouse" (module does not exist, 0)
(WW) Warning, couldn't open module kbd
(II) Unloading kbd
(EE) Failed to load module "kbd" (module does not exist, 0)
MaliIdentify
(II) MALI: driver for Mali Framebuffer: mali
(--) using VT number 7

(WW) Falling back to old probe method for mali
MaliProbe
MaliHWProbe
(II) Loading /usr/local/lib/xorg/modules/drivers/mali.so
(II) MALI(0): using /dev/fb0
(WW) VGA arbiter: cannot open kernel arbiter, no multi-card support
(II) MALI(0): MaliPreInit: ENTER
(II) MALI(0): MaliGetRec: ENTER
(II) MALI(0): MaliHWInit: ENTER
(II) MALI(0): MaliHWGetDepth: ENTER
(II) MALI(0): Creating default Display subsection in Screen section
        "Mali Screen" for depth/fbbpp 24/32
(==) MALI(0): Depth 24, (==) framebuffer bpp 32
(==) MALI(0): RGB weight 888
(==) MALI(0): Default visual is TrueColor
(==) MALI(0): Using gamma correction (1.0, 1.0, 1.0)
(II) MALI(0): MaliHWGetVidmem: ENTER
(II) MALI(0): MaliHWGetName: ENTER
(II) MALI(0): hardware:  (video memory: 16200kB)
(**) MALI(0): DRI disabled. No support in config file
(**) MALI(0): DRI Fullscreen page flip disabled. No support in config file
(**) MALI(0): DRI Fullscreen page flip VSYNC disabled
(**) MALI(0): DRI disabled. No support in config file
(**) MALI(0): DRI Fullscreen page flip disabled. No support in config file
(**) MALI(0): DRI Fullscreen page flip VSYNC disabled
(II) MALI(0): MaliHWGetFD: ENTER
(II) MALI(0): FBDev_crtc_config: ENTER
(II) MALI(0): FBDev_crtc_config: EXIT
(II) MALI(0): Output LCD has no monitor section
(II) MALI(0): Mode 1920 x 1080 valid
(II) MALI(0): Printing probed modes for output LCD
(II) MALI(0): Modeline "1920x1080"x60.0  139.20  1920 1940 1960 2000  1080 1100 1120 1160 (69.6 kHz)
(II) MALI(0): Output LCD connected
(II) MALI(0): Using sloppy heuristic for initial modes
(II) MALI(0): Output LCD using initial mode 1920x1080
(II) MALI(0): Using default gamma of (1.0, 1.0, 1.0) unless otherwise stated.
(II) MALI(0): MaliHWSetVideoModes: ENTER
(--) MALI(0): Virtual size is 1920x1080 (pitch 1920)
(**) MALI(0):  Driver mode "1920x1080": 139.2 MHz (scaled from 0.0 MHz), 69.6 kHz, 60.0 Hz
(II) MALI(0): Modeline "1920x1080"x60.0  139.20  1920 1940 1960 2000  1080 1100 1120 1160 (69.6 kHz)
(==) MALI(0): DPI set to (96, 96)
(II) Loading /usr/local/lib/xorg/modules/libfb.so
(II) Module fb: vendor="X.Org Foundation"
        compiled for 1.11.3, module version = 1.0.0
(==) Depth 24 pixmap format is 32 bpp
(II) MALI(0): MaliScreenInit: ENTER
(II) MALI(0): MaliHWMapVidmem: ENTER
(II) MALI(0): MaliHWLinearOffset: ENTER
(II) MALI(0): MaliHWSave: ENTER
(II) MALI(0): MaliHWModeInit: ENTER
(II) MALI(0): MaliHWSetMode: ENTER
(II) MALI(0): MaliHWSaveScreen: ENTER
(II) MALI(0): MaliHWAdjustFrame: ENTER
(II) Loading /usr/local/lib/xorg/modules/libexa.so
(II) Module exa: vendor="X.Org Foundation"
        compiled for 1.11.3, module version = 2.5.0
(II) MALI(0): maliSetupExa: ENTER
(II) MALI(0): XRES: 1920 YRES: 1080 PHYS: 0x5a001000 VIRT: 0x4044f000
(II) MALI(0): XRES: 1920 YRES: 1080 PHYS: 0x5a001000 VIRT: 0x4044f000
(II) MALI(0): Mali EXA driver is loaded successfully
(II) MALI(0): maliSetupExa: EXIT
(WW) MALI(0): Initializing EXA Driver!
(II) EXA(0): Driver allocated offscreen pixmaps
(II) EXA(0): Driver registered support for the following operations:
(II)         Solid
(II)         Copy
(II)         Composite (RENDER acceleration)
(==) MALI(0): Backing store disabled
(==) MALI(0): Silken mouse enabled
(II) MALI(0): Changing mode to 1920 1080 1920 2160
(II) MALI(0): RandR 1.2 enabled, ignore the following RandR disabled message.
(==) MALI(0): DPMS enabled
(--) RandR disabled
(EE) MALI(0): [maliModifyPixmapHeader:165] UMP failed to retrieve secure id
(II) MALI(0): Setting screen physical size to 508 x 285
(II) MALI(0): fbdev_crtc_config_resize: width = 1920 height = 1080
(II) MALI(0): Changing mode to 1920 1080 1920 2160
(EE) MALI(0): [maliPrepareAccess:295] No mem_info on pixmap

Fatal server error:
Driver failed PrepareAccess on a pinned pixmap.


Please consult the The X.Org Foundation support
         at http://wiki.x.org
for help.
Please also check the log file at "/usr/local/var/log/Xorg.0.log" for additional information.

(II) MALI(0): MaliHWLeaveVT: ENTER
(II) MALI(0): MaliHWRestore: ENTER
Server terminated with error (1). Closing log file.

I think im missing this part
Code:
To integrate UMP with your display driver, you must add support for the GET_UMP_SECURE_ID ioctl
to your display driver. This ioctl must return a UMP secure ID for your framebuffer memory.
The integration typically consists of the following major parts:
1. mapping and unmapping of the physical blocks of memory
2. returning UMP Secure ID from within the ioctl handler.

What is that? kernel bug? is compiled with CONFIG_DRM=y...

EDIT: Is not true, ump changes are not present in current branch i need to apply the patch and recompile...


RE: Allwinner A10 : Is XBMC ported to MALI-400MP ? - geggog - 2012-07-09

(2012-07-07, 13:11)atv2jber Wrote: Let's hope that XIOS XS with XBMC sees the light of day and is more the just a "Cable Show 2012" demo. Once that is on the market nothing else will matter. No more ATV2 JB'ing for XBMC.

Pivos just has to get the price right. Let's cross our fingers it's similiar to the XIOS DS.

Regards.

+1


RE: Allwinner A10 : Is XBMC ported to MALI-400MP ? - Ribuck - 2012-07-10

Hey Shivansps, how you getting on with your attempts getting the drivers working properly ?