Kodi Community Forum
OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi - Printable Version

Kodi Community Forum (https://forum.kodi.tv)
+-- Forum: Support (https://forum.kodi.tv/forumdisplay.php?fid=33)
+--- Forum: General Support (https://forum.kodi.tv/forumdisplay.php?fid=111)
+---- Forum: Raspberry Pi (https://forum.kodi.tv/forumdisplay.php?fid=166)
---- Thread: OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi (/showthread.php?tid=140518)



RE: OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi - Milhouse - 2012-10-18

(2012-10-18, 08:32)rbej Wrote: Conclusion:

EVERYTHING is scaled to 720p, not only GUI.

Confirming this behaviour in r12089. GUI is configured for [email protected]

Thumbnails (eg. box art) are squashed to appear square rather than rectangular (1000x1500) as they should be, and video is zoomed (eg. Normal Sizing (1788,1080) -> (1192,720), switch to Original and the video is zoomed).

I've tested this with a fresh image install, no guisettings.xml etc.


RE: OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi - Wanderlei - 2012-10-18

Still dying on me, I get error along the lines of;

"Error in mount_disks: mount_common: Could not mount /dev/mmcblk0p1"

The only diff is I am using a 512mb board with new start.elf, the exact same image has worked for a ages on 256mb board.


RE: OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi - popcornmix - 2012-10-18

If you put back the 256M start.elf does it boot?


RE: OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi - Wanderlei - 2012-10-18

(2012-10-18, 17:09)popcornmix Wrote: If you put back the 256M start.elf does it boot?

Nah unfortunately.

I tried replacing start.elf, then start,elf + loader.bin + bootcode.bin with originals, getting rid of config.txt. But once he goes I cant get him back to life.




RE: OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi - Trixster - 2012-10-18

(2012-10-18, 08:32)rbej Wrote:
(2012-10-10, 21:59)gimli Wrote:
(2012-10-10, 21:56)Trixster Wrote: Really? In which case I apologise for the cross examination, I've clearly been getting myself mixed up. I thought 1080p videos were being rendered at 720p. My bad.

Maybe i should have mentioned that and say it clear that the GUI scaling only belongs to GUI and not video rendering.

Quote:View mode: Normal
Sizing (1920,1080)->(1280,720) (Zoom x1.00) AR:1.78:1

Screen resolution: [email protected] - Full screen

If change "Normal" to "Original Size"

Quote:View mode: Original Size
Sizing (1920,1080)->(1920,1080) (Zoom x1.57) AR:1.78:1

Screen resolution: [email protected] - Full screen

and picture is ZOOMED.

Conclusion:

EVERYTHING is scaled to 720p, not only GUI.

I'm seeing this exact same issue as well.



RE: OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi - rbej - 2012-10-19

New bulid r12196 is very good. No more paused video few second before the end, adjust frash rate now working and much more fixes. Full upscalling still exsist.

PS. Skin settings is missing r12196.





RE: OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi - nickehallgren - 2012-10-19

I agree with rbej, build r12196 is amazing!!! The AC3 problem is gone (thanks gimli!), I can now watch 1080p with DTS (didn't work earlier on this movie I now tried) but as said before everything is 720p upscaled (my screen is set to 1080p24) and if I set original I get a zoomed picture... But otherwise this is maybe the best build ever. Keep up the good work! Thank you!!!


RE: OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi - caravela - 2012-10-19

if you want to get rid of the upscale, you will have to compile it from source.
follow the compile guide and let it compile after it is done goto the sources/xbmc folder uncompress the xbmc tar.xz
In file xbmc/windowing/egl/WinEGLPlatformRaspberryPI.cpp change the limits in the ClampToGUIDisplayLimits function to 1920x1080 instead of 1280x720.
compress the folder again and change the md5
remove the .stamp/xbmc from the rpi build dir
compile again, should take like 5 mins everything was allready compiled, it will only compile the file changed.
install on the SD

Btw they could allow to define that limit in a configuration somewhere, so that the user could change it. If that message when changing view modes is right...



RE: OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi - Milhouse - 2012-10-19

r12196:

1) Artwork (thumbnails) still squashed and being displayed with incorrect proportions
2) 1080p video continues to be zoomed

Not specific to this build, as it was also present in r12195, and maybe even r12089 - OMX errors when displaying thumbnails are back (resulting in black rectangles where thumbnails should be):
Code:
22:48:49 T:1221588064   ERROR: COMXCoreComponent::SetParameter - OMX.broadcom.resize failed with omx_err(0x80001018)
22:48:49 T:1168102496   ERROR: COMXCoreComponent::DecoderEventHandler OMX.broadcom.image_decode - OMX_ErrorPortUnpopulated port 0, cannot parse input stream
22:48:49 T:1168102496   ERROR: COMXCoreComponent::DecoderEventHandler OMX.broadcom.image_decode - OMX_ErrorInsufficientResources, insufficient resources
22:48:49 T:1221588064   ERROR: COMXImage::Decode m_omx_decoder.WaitForEvent result(0x80001000)



RE: OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi - rbej - 2012-10-20

Anyone can confirm lack skin settings ??. Bulid r12196.


RE: OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi - Milhouse - 2012-10-20

(2012-10-20, 04:04)rbej Wrote: Anyone can confirm lack skin settings ??. Bulid r12196.

Confirming, they've gone awol in r12196. I've just spent an hour trying to find the Skin settings, deleting guisettings.xml etc. etc. Glad to know I'm not going mad!

Not sure if it's new to r12196, but fast forward and rewind don't seem to be working in Music playback (MP3) - I've only just tried importing a music library so this side of XBMC is rather new to me! Smile


RE: OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi - caravela - 2012-10-20

(2012-10-20, 04:04)rbej Wrote: Anyone can confirm lack skin settings ??. Bulid r12196.

HI, yes it is missing for the default skin, if you install another skin the option shows up for that skin


RE: OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi - xbs08 - 2012-10-20

This commit is probably what caused the missing skin settings.


RE: OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi - charlie0440 - 2012-10-20

can anyone confirm if they have a pi v512 working with openelec? I get the following error on the splash screen

Code:
***Error in prepare_sysroot: mount_common: Could not mount /Flash/SYSTEM ***

i have checked the md5s. this is occurring for me on all versions i have tried.


RE: OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi - tuborg - 2012-10-20

(2012-10-20, 04:04)rbej Wrote: Anyone can confirm lack skin settings ??. Bulid r12196.

The skin settings can now be found under:
Settings > Appearance > Skin > Settings

rather than Settings > Skin


This forum uses Lukasz Tkacz MyBB addons.