Kodi Community Forum
OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi - Printable Version

Kodi Community Forum (https://forum.kodi.tv)
+-- Forum: Support (https://forum.kodi.tv/forumdisplay.php?fid=33)
+--- Forum: General Support (https://forum.kodi.tv/forumdisplay.php?fid=111)
+---- Forum: Raspberry Pi (https://forum.kodi.tv/forumdisplay.php?fid=166)
---- Thread: OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi (/showthread.php?tid=140518)



RE: OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi - rbej - 2013-01-19

I tested now GUI in 900p (1600x900px). Look very good, is fast and no need too much GPU ram. This is optimal and the best choice between GUI 720p/1080p for Rpi.


RE: OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi - Wanderlei - 2013-01-19

Anyone notice slight audio sync with recent official builds?

Some builds I am sure it is there but others it doesn't.


RE: OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi - rbej - 2013-01-19

Last OpenElec build r12969 include all Rpi fixes, except 3dsbs and 3dtop fix.


RE: OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi - pplucky - 2013-01-19

(2013-01-19, 13:16)rbej Wrote: I tested now GUI in 900p (1600x900px). Look very good, is fast and no need too much GPU ram. This is optimal and the best choice between GUI 720p/1080p for Rpi.

Quick question about your latest custom build (12945) in a RPi 512 - does it make sense to also keep this:
Set gpu_mem=100 in config.txt and cachemembuffersize to 2621440 in advancedsettings.?

TIA.


RE: OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi - rbej - 2013-01-19

If you have Rpi 512Mb set gpu_mem=256, cachemembuffersize to 5242880 and change GUI to 1080p.

If you have Rpi 256Mb set gpu_mem=100, cachemembuffersize to 2621440 and change GUI to 900p. (choice GUI in 900p will be available tomorrow with my new custom build).

PS. Gpu_mem=128 on Rpi 256Mb still killing Xbmc task when watching online movies. (Icefilms,1channel)


RE: OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi - pplucky - 2013-01-19

(2013-01-19, 15:07)rbej Wrote: If you have Rpi 512Mb set gpu_mem=256, cachemembuffersize to 5242880 and change GUI to 1080p.

If you have Rpi 256Mb set gpu_mem=100, cachemembuffersize to 2621440 and change GUI to 900p. (choice GUI in 900p will be available tomorrow with my new custom build)
Thanks a lot for the clarification.


RE: OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi - fma965 - 2013-01-19

so are the tags HSBS and HTAB Working yet? or is it still only 3DSBS and 3DTAB?

btw auto 3d switching works perfectly Smile


RE: OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi - kevcal - 2013-01-19

(2013-01-19, 16:53)fma965 Wrote: so are the tags HSBS and HTAB Working yet? or is it still only 3DSBS and 3DTAB?
Hopefully this will get supported - seems to be the most standard naming convention..
Having a folder names '3DSBS' with the HSBS files in.. does that work?
Or is it only checking the filename rather than full pathname?




RE: OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi - popcornmix - 2013-01-19

(2013-01-19, 16:53)fma965 Wrote: so are the tags HSBS and HTAB Working yet? or is it still only 3DSBS and 3DTAB?
I've updated the PR. It's not been accepted yet though, so will need a custom build.



RE: OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi - tfft - 2013-01-19

(2013-01-17, 09:37)tfft Wrote: Hi, I've been running openelec master/head (f5d4937ada) and I'm seeing various random freezes and then reboots from misc streaming sources. For instance, TMZ->TMZ-Live and pick any offering seems to reboot the most again at various inconsistent times.
Using 6bc259fb5c (ie. r12975) - I'm still seeing occasional freezes followed by reboots. Again try a few TMZ streams and you should experience a reboot in the first 2-3 minutes if not try a different link.

Can someone please confirm ?



RE: OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi - pplucky - 2013-01-20

(2013-01-15, 19:21)rbej Wrote: When i switch to GUI 1080p and play 3d movie (last updated 3d fix) is display 2 pictures (left and right). When GUI is 720p display is only one picture on full screen. (as normal 2d mode)

Using an Rpi 512 with gpu_mem=256, also trying 1080p GUI set via guires in advancedsettings.xml and 3D movie shows 2 pictures side-by-side (as if no 3D) - although TV changed to 3D mode automatically. Using a 3D TV, as referred before.

tvservice -s while on XBMC menu:
Code:
state 0x12001a [HDMI CEA (16) RGB lim 16:9], 1920x1080 @ 60Hz, progressive

tvservice -s while running movie
Code:
state 0x12001a [HDMI CEA (31) 3D SbS RGB lim 16:9], 1920x1080 @ 50Hz, progressive

Any idea why?


RE: OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi - fma965 - 2013-01-20

(2013-01-19, 20:07)popcornmix Wrote:
(2013-01-19, 16:53)fma965 Wrote: so are the tags HSBS and HTAB Working yet? or is it still only 3DSBS and 3DTAB?
I've updated the PR. It's not been accepted yet though, so will need a custom build.

ok thanks, great work getting 3d working automatically Big Grin works perfect.


RE: OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi - rbej - 2013-01-20

Delete


RE: OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi - pplucky - 2013-01-20

(2013-01-20, 01:53)pplucky Wrote: Using an Rpi 512 with gpu_mem=256, also trying 1080p GUI set via guires in advancedsettings.xml and 3D movie shows 2 pictures side-by-side (as if no 3D) - although TV changed to 3D mode automatically. Using a 3D TV, as referred before.

tvservice -s while on XBMC menu:
Code:
state 0x12001a [HDMI CEA (16) RGB lim 16:9], 1920x1080 @ 60Hz, progressive

tvservice -s while running movie
Code:
state 0x12001a [HDMI CEA (31) 3D SbS RGB lim 16:9], 1920x1080 @ 50Hz, progressive

Any idea why?

After deleting guisettings.xml, I understood that the above issue only happens when 'Adjust display refresh rate to match video' is set to 'On start/stop' and TV switches to 3D mode automatically.

If 'Adjust display refresh rate to match video' is set to 'Off' and TV is switched to 3D mode via the remote control, 3D movies shows correctly.

Here's a part of XBMC.log that seems important and has a couple of errors logged.


RE: OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi - rbej - 2013-01-20

My new custom build.

http://www.mediafire.com/?10456ccz13ard

- OpenElec build r13021
- Xbmc build RC3 (19.01.2013) with last (19.01.2013) updated fix for playing 3d movies.
- Rpi kernel 3.6.y (14.01.2013)
- Rpi firmware (16.01.2013)
- Pvr Addon (18.01.2013)
- Xvdr Addon (11.01.2013)
- Gpu memory set to 100mb on default (fix kernal killing Xbmc task on Rpi 256mb board)
- Memory cache set to 2621440 on default
- GUI resolution switch (taken from XBIAN)

Add to advencedsettings <guires>XXXX</guires>

XXXX = GUI resolution. 480p,720p,900p,1080p. <guires>720</guires>, <guires>1080</guires> etc...

Update Instruction:

http://openelec.tv/installation/updating

For Rpi 512Mb set gpu_mem=256, cachemembuffersize to 5242880 and change GUI to 1080p.

For Rpi 256Mb set gpu_mem=100, cachemembuffersize to 2621440 and change GUI to 900p.

or clean install:

http://wiki.openelec.tv/index.php?title=Installing_OpenELEC_on_Raspberry_Pi


This forum uses Lukasz Tkacz MyBB addons.