Kodi Community Forum
OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi - Printable Version

Kodi Community Forum (https://forum.kodi.tv)
+-- Forum: Support (https://forum.kodi.tv/forumdisplay.php?fid=33)
+--- Forum: General Support (https://forum.kodi.tv/forumdisplay.php?fid=111)
+---- Forum: Raspberry Pi (https://forum.kodi.tv/forumdisplay.php?fid=166)
---- Thread: OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi (/showthread.php?tid=140518)



RE: OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi - rbej - 2012-10-01

Another bug.

Option "Adjust display refresh rate to match video" not working. Xbmc ALWAYS change refresh rate, even this option is unchecked.


Re: RE: OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi - fma965 - 2012-10-01

(2012-10-01, 09:43)rbej Wrote: Another bug.

Option "Adjust display refresh rate to match video" not working. Xbmc ALWAYS change refresh rate, even this option is unchecked.

shouldn't bugs be reported on trac or something?


RE: OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi - rbej - 2012-10-02

I created 3 tickets.


RE: OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi - Milhouse - 2012-10-02

(2012-09-27, 23:19)sraue Wrote:
(2012-09-27, 20:10)MilhouseVH Wrote: Many thanks, will hopefully confirm tomorrow.

please test with r12015 from http://sources.openelec.tv/tmp/image/openelec-rpi/

Apologies for the delay, got a bit sidetracked working on Raspbian...

I can confirm that booting a fresh image of r12026 came up with the correct 1080p resolution, so it looks like the problems is fixed - many thanks! Smile


RE: OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi - gimli - 2012-10-02

Broken composite mode fixed in master.


RE: OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi - goujam - 2012-10-03

HI,

I went from R12006 to r12031, in 12006 I had good playback of video over SMB share hard wired but in 12031 I get some pausing around 30 mins into the video. After around 10 seconds the video starts again and carrys on playing. I have changed my SD card in the process of updating but dont think this would have any inpact on video play back, the video was a mkv h264 (1.46gb size) with ac3 sound all setting are the same. Apart from this problem the latest build seems much more responsive this could be down to the SD card change class 4 to class 10.


RE: OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi - sraue - 2012-10-04

Hi,

OpenELEC Development build (r12039):
http://sources.openelec.tv/tmp/image/openelec-rpi/OpenELEC-RPi.arm-devel-20121004053130-r12039.tar.bz2

to update a older build without reinstalling see:
http://wiki.openelec.tv/index.php?title=Updating_OpenELEC#Manually_Updating_OpenELEC

Please also read http://sources.openelec.tv/tmp/image/openelec-rpi/READ_FIRST.txt for general notes about our development builds.

Not much changes, except for some updates:
  • updated XBMC to the last and greatest XBMC master checkout, including the latest changes from Gimli, many thanks! :-)
  • various other improvenments, fixes and package updates.

You can install HTS TVHeadend a PVR backend via XBMC's addon system
(go to: System/Settings/Add-ons/Services/hts-tvheadend install and reboot for more informations see:
http://wiki.openelec.tv/index.php?title=OpenELEC_Tvheadend_addon )

because XBMC now supports officially RPi and PVR please use XBMC's Trac (http://trac.xbmc.org/) to report XBMC bugs and OpenELEC's github issue tracker (https://github.com/OpenELEC/OpenELEC.tv/issues) for OS related issues and feature/driver requests.



RE: OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi - caravela - 2012-10-04

i have updated to build r12039, the pi boots up at 1080p then xbmc starts a 640x480... i went and changed to 1080p in the system and now when it starts it only show the 1st quarter of the screen at 640x480....

Edit: After a few tries i managed to get it working. but this scaling thing is messy to configure , depending on the resolution of the video i need to go and reconfigure again...
Also the toggle change refresh rate according to the video does't do anything , it is always on...

i ended using hdmi_mode=4 to just stick to 720p


RE: OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi - Milhouse - 2012-10-04

Confirming the above - I just booted r12039 with a freshly imaged SD card, and the 640x480 resolution on first start problem has returned.


RE: OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi - caravela - 2012-10-04

change resolutions a few time 1080p,720p etc, eventually it worked for me.


RE: OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi - rbej - 2012-10-06

New important firmware to Rpi.

https://github.com/raspberrypi/firmware/commit/1a7fbe8113ffadfde24863f6fcb50ff8be9265c6

- Move to newer version of GPU source tree (LKG56).

- New vdec3 video decoder.

- New hello_encode demo app.

- loader.bin no longer required.

Note: need to update kernel, start.elf and opt/vc/lib together.

Quote:Just an announcement that I've moved the GPU firmware to a newer version (LKG56).

There's an update to VCHIQ which communicates between the ARM and GPU, which means start.elf, kernel and /opt/vc/lib should all be updated together.
This will all be done for you using rpi-update (or at a later time, apt-get upgrade).

One significant new feature is the move to vdec3, which should allow a better effort of playing non-compliant video streams. (e.g. h264 with too many reference frames).
VCHIQ has versioning of each service, so it should be clearer if future updates break compatibility.
VCHIQ now supports bulk transmits of kernel allocated buffers, which should fix the oss audio panic.
There are numerous internal bug fixes and improvements.
There is a new hello_pi example, that does video encode (thanks to kulve, who's code this was based on).
loader.bin is no longer required. bootcode.bin can directly launch start.elf.
We're in a better position to add new features (like dynamic memory splits using CMA).

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Im wait for new OpenElec build with new firmware Smile




RE: OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi - caravela - 2012-10-06

That was a lot of code changes...
You can update to that commit creating the driver tarball using mkpkg_bcm2835-driver and updating the meta file for that package.


RE: OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi - kataiba - 2012-10-06

12039 tried 720 to 1080 like a hundred times and nothing. 1080 just goes to 640x480. tried a few hdmi modes with no success.


RE: OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi - caravela - 2012-10-06

try to delete guisettings.xml in userdata folder and set hdmi_mode=4


RE: OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi - kataiba - 2012-10-06

Thank you very much. It worked. Hope next build fixes that. I need 1080 Smile


This forum uses Lukasz Tkacz MyBB addons.