Kodi Community Forum
OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi - Printable Version

Kodi Community Forum (https://forum.kodi.tv)
+-- Forum: Support (https://forum.kodi.tv/forumdisplay.php?fid=33)
+--- Forum: General Support (https://forum.kodi.tv/forumdisplay.php?fid=111)
+---- Forum: Raspberry Pi (https://forum.kodi.tv/forumdisplay.php?fid=166)
---- Thread: OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi (/showthread.php?tid=140518)



RE: OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi - rbej - 2013-02-09

(2013-02-09, 03:41)tvankirk Wrote:
(2013-02-08, 16:39)rbej Wrote: My new custom build.

Rbej Frodo Final Version 3
Rbej,
I've been happily running your builds for a couple of weeks now and was wondering if it would be possible to add the latest development MythTV PVR addon to your build.

http://wiki.xbmc.org/index.php?title=PVR/Backend/MythTV/BuildFromSource#Build_MythTV_git_into_OpenELEC

I was able to compile it into openelec (it is a huge improvement over the version in Frodo) but doing it with all of your additional goodies is beyond my capabilities without a pretty specific how-to.

Thanks

Im little update Frodo Final Version 3.

-OpenElec build r13238

-MythTV 1.6.8 (07.02.2013)

http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid=140518&pid=1328750#pid1328750




RE: OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi - tvankirk - 2013-02-09

(2013-02-09, 11:48)rbej Wrote: Im little update Frodo Final Version 3.

-OpenElec build r13238

-MythTV 1.6.8 (07.02.2013)

http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid=140518&pid=1328750#pid1328750

Perfect. Thank you so much!!


RE: OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi - ViperNY - 2013-02-10

(2013-02-08, 20:06)Slatri Wrote: Tried the latest frodo build and the audio is still way out of sync more than 10 seconds. I will grab a log when I get home

I'm having the same issue with the AER (Irish TV) AddOn. The only stable build that keeps audio and video in synch is r12837 thru r12954. If I use any build after that, I loose the audio synch. So something changed, not sure what did and I have been trolling all the fourms trying to see what or how to get a RC3/12 with stable audio/video synch with no success.

BTW, these builds are no longer available for download, r12954 build Jan 18th, downloads only go back to Jan 22nd.

Vipz


RE: OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi - spjonez - 2013-02-10

Since I upgraded to rbej's r13238 build my Pi doesn't halt unable to mount my usb storage the first time it boots anymore Big Grin


RE: OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi - popcornmix - 2013-02-10

(2013-02-10, 00:58)ViperNY Wrote: I'm having the same issue with the AER (Irish TV) AddOn. The only stable build that keeps audio and video in synch is r12837 thru r12954. If I use any build after that, I loose the audio synch. So something changed, not sure what did and I have been trolling all the fourms trying to see what or how to get a RC3/12 with stable audio/video synch with no success.

I installed Mossy's repo and tried AerTV. I was able to play some streams, and audio and video were in sync.
I tried RTE One and 3e and RTE Two HD.

I watched for about ten minutes and sync was still good. Is sync wrong from the start for you?


RE: OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi - popcornmix - 2013-02-10

@rbej
Could you add this to next build?
https://github.com/xbmc/xbmc/pull/2206

Hopefully fixes the missing ASS subtitles, and hopefully doesn't hurt the performance improvements from the original fix.


RE: OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi - danmedhurst - 2013-02-10

Any ideas when there will be an official release of Frodo Final? I am using MYSQL DB for 2 systems and i don't want to start getting into nightly builds as i have to keep them both at the same level... Would rather just wait for the stable build of Frodo rather than RC3..


RE: OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi - ViperNY - 2013-02-10

(2013-02-10, 13:39)popcornmix Wrote:
(2013-02-10, 00:58)ViperNY Wrote: I'm having the same issue with the AER (Irish TV) AddOn. The only stable build that keeps audio and video in synch is r12837 thru r12954. If I use any build after that, I loose the audio synch. So something changed, not sure what did and I have been trolling all the fourms trying to see what or how to get a RC3/12 with stable audio/video synch with no success.

I installed Mossy's repo and tried AerTV. I was able to play some streams, and audio and video were in sync.
I tried RTE One and 3e and RTE Two HD.

I watched for about ten minutes and sync was still good. Is sync wrong from the start for you?

Yes, from the start. If I pause for about 10 sec's and then hit play if synch's up.


RE: OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi - swetoast - 2013-02-10

rbej

mind including retroplayer in your custom build?

https://github.com/garbear/xbmc/blob/retroplayer/docs/README.raspberrypi


RE: OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi - vlad59 - 2013-02-10

@popcornmix

About my RTSP problem I generated a debug log which is available here :

https://dl.dropbox.com/u/15180910/xbmc.log

I don't know if it can be helpful for you (but I'm hoping). There's a lot of message about SBR AAC but I don't know if it's normal or not.

Tell me if you need anything else.


RE: OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi - rbej - 2013-02-10

(2013-02-10, 15:06)popcornmix Wrote: @rbej
Could you add this to next build?
https://github.com/xbmc/xbmc/pull/2206

Hopefully fixes the missing ASS subtitles, and hopefully doesn't hurt the performance improvements from the original fix.

Tomorrow Wink

(2013-02-10, 18:40)swetoast Wrote: rbej

mind including retroplayer in your custom build?

https://github.com/garbear/xbmc/blob/retroplayer/docs/README.raspberrypi

Sorry. Only support for official works (OpenElec, Xbmc, Broadcom)



RE: OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi - rbej - 2013-02-11

(2013-02-10, 15:06)popcornmix Wrote: @rbej
Could you add this to next build?
https://github.com/xbmc/xbmc/pull/2206

Hopefully fixes the missing ASS subtitles, and hopefully doesn't hurt the performance improvements from the original fix.

APPLY PATCH (common): packages/mediacenter/xbmc/patches/xbmc-720-ass_subtitle_fix-0.1.patch
patching file xbmc/cores/omxplayer/OMXPlayerVideo.cpp
Hunk #2 FAILED at 453.
1 out of 2 hunks FAILED -- saving rejects to file xbmc/cores/omxplayer/OMXPlayerVideo.cpp.rej
patching file xbmc/cores/omxplayer/OMXPlayerVideo.h
make: *** [release] Error 1


RE: OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi - sraue - 2013-02-11

(2013-02-11, 09:28)rbej Wrote: APPLY PATCH (common): packages/mediacenter/xbmc/patches/xbmc-720-ass_subtitle_fix-0.1.patch
patching file xbmc/cores/omxplayer/OMXPlayerVideo.cpp
Hunk #2 FAILED at 453.
1 out of 2 hunks FAILED -- saving rejects to file xbmc/cores/omxplayer/OMXPlayerVideo.cpp.rej
patching file xbmc/cores/omxplayer/OMXPlayerVideo.h
make: *** [release] Error 1

i have pushed to master, please build with the patch there and test. thanks much for your help :-)


RE: OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi - rbej - 2013-02-11

Thanks. Everything work perfect. Ass subs is display correct and no change in performance (mkv 1080p DTS on 700Mhz)

If you want try this version OpenELEC-RPi.arm-devel-20130211153136-r13263.tar.bz2 download from this:

http://www.mediafire.com/?vtuxgshhd4ai8


RE: OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi - popcornmix - 2013-02-11

(2013-02-11, 17:00)rbej Wrote: Thanks. Everything work perfect. Ass subs is display correct and no change in performance (mkv 1080p DTS on 700Mhz)

If you want try this version OpenELEC-RPi.arm-devel-20130211153136-r13263.tar.bz2 download from this:

http://www.mediafire.com/?vtuxgshhd4ai8

Thanks. For people testing, try different types of subtitles. Check the subtitle sync is okay. If you had any subtitles that used to cause stutters, check if things are improved.
Anyone else who got an improvement from the "keep video fifo full (DTS fix)" patch, check that improvement is still present.


This forum uses Lukasz Tkacz MyBB addons.