Kodi Community Forum
OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi Part 2 - Printable Version

Kodi Community Forum (https://forum.kodi.tv)
+-- Forum: Support (https://forum.kodi.tv/forumdisplay.php?fid=33)
+--- Forum: General Support (https://forum.kodi.tv/forumdisplay.php?fid=111)
+---- Forum: Raspberry Pi (https://forum.kodi.tv/forumdisplay.php?fid=166)
---- Thread: OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi Part 2 (/showthread.php?tid=184866)



RE: OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi Part 2 - ntadej - 2013-12-29

(2013-12-28, 19:52)ntadej Wrote:
(2013-12-28, 19:01)MilhouseVH Wrote:
(2013-12-28, 18:32)ntadej Wrote: PVR interface via tvheadend. I use 2013-12-20 Milhouse build.

SD channels work fine and fast, 1080i are unreliable and some don't work at all (like this one).

That sample plays fine here with my 2012 build (streamed from SMB, wired ethernet).

Seems a tvheadend related issue then.

Sorry, my problem. Logs say that Pi ran out of memory. Smile

Are there any plans to support interlaced HDMI output on XBMC? My TV does better deinterlacing job than Raspberry Pi.


RE: OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi Part 2 - popcornmix - 2013-12-29

(2013-12-29, 03:06)MilhouseVH Wrote: No curl TLS support in this build. No idea how to test it myself though (thanks popcornmix). Smile

I found the google drive plugin the easiest way to test this bug:
http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid=177557

Before the fix, a gdrive video would hang forever in "Working..." state and required a reboot.
These videos should play okay now.


RE: OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi Part 2 - postdeath - 2013-12-29

I have just updated to today's build, and have noticed that the 'storage' section of 'system information' is not showing any info.


(2013-12-29, 07:10)tuxen Wrote: Sorry doveman2 wrong recipient. It didn't even belong here.
Man how embarrassing lol. Forget it and lets move on. Apologies..

Could you please link me to the post that you were replying to? I switched back to Ext4 from FS2S as I experienced huge huge slowdowns after a few days, so this is of interest to me! Smile


RE: OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi Part 2 - postdeath - 2013-12-29

I am also experiencing occasional freezes/reboots when attempting to access the 'appearance' subsection of the settings menu (using the same skin as I used before upgrading from Dec15-Dec29) - and on occasion when I am able to progress, I will experience a freeze/reboot shortly after while attempting to change a value.

Edit: This doesn't seem to be 100% reproducible. Also, the last line of the log doesn't show, for some reason - but it was a black box with the word 'NUL' repeated a few dozen times. Odd.
http://pastebin.com/36s2Q7Ap

I am also experiencing insane FPS drops and slowdown on the appearance menu - this fixes itself once I have backed out into previous menus/the home screen.


RE: OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi Part 2 - deejayq - 2013-12-29

youtube plugin seems to be broken in this release, it says something like script failed
http://pastebin.com/Aft31XFr


RE: OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi Part 2 - Jönke - 2013-12-29

@popcornmix can you please look at this?

Here is my log from a fresh new install of OpenELEC Gotham build: #2912 by MilhouseVH
http://xbmclogs.com/show.php?id=103010

Problem is live-tv freeze after channel change on some sd-channels and direct black screen on 1080i hdtv streams from Tvheadend (all working fine with OE 3.2.3)

This is what i did.
Play 3 channels without issue: SVT1, SVT 2, TV3 and then changed to TV 4 and live tv froze, stopped playback and started TV4 again and live tv froze.
Then stop playback and started Animal Planet HD and direct get a black screen.


RE: OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi Part 2 - popcornmix - 2013-12-29

(2013-12-29, 13:34)deejayq Wrote: youtube plugin seems to be broken in this release, it says something like script failed
http://pastebin.com/Aft31XFr

It's been noted:
https://github.com/xbmc/xbmc/commit/820aa4df2dded16e1a9e8e5061f7080adf6c1cb0#commitcomment-4948078

but we'll have to wait for the fix.


RE: OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi Part 2 - doveman2 - 2013-12-29

(2013-12-29, 07:10)tuxen Wrote: Sorry doveman2 wrong recipient. It didn't even belong here.
Man how embarrassing lol. Forget it and lets move on. Apologies..

Hey, no worries man Smile


RE: OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi Part 2 - Trickname - 2013-12-29

Quote:youtube plugin seems to be broken in this release
just for info:
also plugin.video.livestreams have this


RE: OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi Part 2 - popcornmix - 2013-12-29

(2013-11-21, 06:25)allan87 Wrote: • There are a couple of preexisting issues, not introduced by the build (i.e. commercial breaks on mythTV recordings skip prematurely, EDL advanced settings do not function correctly).

@allan87
Recent newclock3 builds (e.g. from Milhouse) has a fix for this (EDL skip happening prematurely) - does it work for you?


RE: OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi Part 2 - Milhouse - 2013-12-29

(2013-12-29, 12:25)popcornmix Wrote: I found the google drive plugin the easiest way to test this bug:
http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid=177557

Before the fix, a gdrive video would hang forever in "Working..." state and required a reboot.
These videos should play okay now.

Possibility that this build without TLS breaks Tvheadend - just an FYI to keep an eye on.

(2013-12-29, 13:11)postdeath Wrote: I have just updated to today's build, and have noticed that the 'storage' section of 'system information' is not showing any info.

Working fine here. Which skin are you using? Try stock Confluence, anything else might be broken (and would be a third party skin problem).


RE: OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi Part 2 - allan87 - 2013-12-29

(2013-12-29, 15:28)popcornmix Wrote:
(2013-11-21, 06:25)allan87 Wrote: • There are a couple of preexisting issues, not introduced by the build (i.e. commercial breaks on mythTV recordings skip prematurely, EDL advanced settings do not function correctly).

@allan87
Recent newclock3 builds (e.g. from Milhouse) has a fix for this (EDL skip happening prematurely) - does it work for you?
Unfortunately, just before your fix was committed, commercial skip was broken in master, so commercials don't skip at all. NB: your commit did not break it, it was already broken. see http://trac.xbmc.org/ticket/14729

This affected the milhouse build with your fix, an earlier non-milhouse nightly, and continues to affect every build I have used. I am currently using 20131224205421-r16689-gb04836b (from pi chimney). Commericals are not skipping and no EDL shows up.


RE: OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi Part 2 - [email protected] - 2013-12-29

@MilhouseVH I still cannot get remote to work on latest build.. using an xbox remote & receiver wired to usb..


RE: OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi Part 2 - fightnight - 2013-12-29

setinfo() its broken and your 29dec too..

https://github.com/xbmc/xbmc/commit/36f3eab206de2362d54c40c00cd4a888569c572b

New commit with this fixed. I'm waiting for your patch milhouse Smile

Thanks


RE: OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi Part 2 - Knofbath - 2013-12-30

Having a couple of audio problems, as well as some general warnings spamming up the logs.

Audio problems crop up with: WARNING: CRenderManager::WaitForBuffer - timeout waiting for buffer

Log Spam pops up with: WARNING: CActiveAE::StateMachine - signal: 18 from port: timer not handled for state: 5

I just jumped from an old Rbej Gotham build to the current MilhouseVH build: OpenELEC_Gotham-RPi.arm-Milhouse-20131229001712-r16733-gb4349f9

Log Snip from audio issues with accompanying log spam:
Code:
22:34:53 3712.330078 T:3043984464 WARNING: CActiveAE::StateMachine - signal: 18 from port: timer not handled for state: 5
22:34:54 3713.320557 T:2770334800 WARNING: CRenderManager::WaitForBuffer - timeout waiting for buffer
22:34:58 3717.304199 T:3043984464 WARNING: Previous line repeats 1 times.
22:34:58 3717.304199 T:3043984464 WARNING: CActiveAE::StateMachine - signal: 18 from port: timer not handled for state: 5
22:38:42 3940.852295 T:2770334800 WARNING: Previous line repeats 44 times.
22:38:42 3940.852295 T:2770334800 WARNING: CRenderManager::WaitForBuffer - timeout waiting for buffer
22:38:42 3941.108154 T:3043984464 WARNING: CActiveAE::StateMachine - signal: 18 from port: timer not handled for state: 5
22:38:42 3941.370117 T:2770334800 WARNING: CRenderManager::WaitForBuffer - timeout waiting for buffer
22:38:47 3946.081543 T:3043984464 WARNING: Previous line repeats 1 times.
22:38:47 3946.081543 T:3043984464 WARNING: CActiveAE::StateMachine - signal: 18 from port: timer not handled for state: 5
22:39:00 3959.484619 T:2770334800 WARNING: Previous line repeats 21556 times.
22:39:00 3959.484619 T:2770334800 WARNING: CRenderManager::WaitForBuffer - timeout waiting for buffer
22:39:00 3959.486328 T:3043984464 WARNING: CActiveAE::StateMachine - signal: 18 from port: timer not handled for state: 5
22:39:00 3959.590576 T:2770334800 WARNING: Previous line repeats 171 times.
22:39:00 3959.590576 T:2770334800 WARNING: CRenderManager::WaitForBuffer - timeout waiting for buffer
22:39:00 3959.591797 T:3043984464 WARNING: CActiveAE::StateMachine - signal: 18 from port: timer not handled for state: 5
22:39:12 3971.551025 T:2770334800 WARNING: Previous line repeats 24790 times.



This forum uses Lukasz Tkacz MyBB addons.