Kodi Community Forum
OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi Part 2 - Printable Version

Kodi Community Forum (https://forum.kodi.tv)
+-- Forum: Support (https://forum.kodi.tv/forumdisplay.php?fid=33)
+--- Forum: General Support (https://forum.kodi.tv/forumdisplay.php?fid=111)
+---- Forum: Raspberry Pi (https://forum.kodi.tv/forumdisplay.php?fid=166)
---- Thread: OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi Part 2 (/showthread.php?tid=184866)



RE: OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi Part 2 - da-anda - 2014-04-01

popcornmix - where is this bcmstat script located? It's not in user home nor in etc/. As said, I'm a noob.


RE: OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi Part 2 - MaxiMillion - 2014-04-01

(2014-04-01, 16:11)da-anda Wrote: popcornmix - where is this bcmstat script located? It's not in user home nor in etc/. As said, I'm a noob.
It's located on github. Here is how to install on PI.


RE: OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi Part 2 - da-anda - 2014-04-01

ah sorry, thougt it was part of your builds


RE: OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi Part 2 - Forage - 2014-04-01

(2014-03-31, 21:24)popcornmix Wrote:
(2014-03-31, 21:20)Irisheyes Wrote:
(2014-03-31, 18:50)Forage Wrote: Am I the only one who still has the network connection (wired) dropping randomly? It happens on MilouseVH's builds, as well as with OE 4beta3. They still occur, during playback, as well as while not using the RPi.

Same happening here. I have three pi's running openelec, latest Millhouse builds. The two on WLAN don't drop off the network ever, the wired one does! I thought it was my own network but rebooted everything and it's still happening.

It seems to be a problem with fiq fsm patch. Add "dwc_otg.fiq_enable=0" at end of cmdline.txt.

Unfortunately no success. The complete line in cmdline.txt is:
Quote:boot=/dev/mmcblk0p1 disk=/dev/mmcblk0p2 quiet dwc_otg.fiq_enable=0

(2014-04-01, 00:52)sraue Wrote: before we release our beta 4 soon, we need help to test the just updated kernel (3.14) which are included in this builds:
http://snapshots.openelec.tv/OpenELEC-RPi.arm-devel-20140401003622-r18057-g39f1b1b.img.gz (Diskimage)
http://snapshots.openelec.tv/OpenELEC-RPi.arm-devel-20140401003622-r18057-g39f1b1b.tar (tarball)
Any chance this will fix the network dropping issue?


RE: OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi Part 2 - popcornmix - 2014-04-01

(2014-04-01, 16:46)Forage Wrote:
(2014-04-01, 00:52)sraue Wrote: before we release our beta 4 soon, we need help to test the just updated kernel (3.14) which are included in this builds:
http://snapshots.openelec.tv/OpenELEC-RPi.arm-devel-20140401003622-r18057-g39f1b1b.img.gz (Diskimage)
http://snapshots.openelec.tv/OpenELEC-RPi.arm-devel-20140401003622-r18057-g39f1b1b.tar (tarball)
Any chance this will fix the network dropping issue?

My initial thought is no, but this post: http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid=184866&pid=1669194#pid1669194
suggests it is possible. Might be worth a try.

Also (on original build) can you try "dwc_otg.fiq_enable=0"


RE: OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi Part 2 - lucki007 - 2014-04-01

(2014-04-01, 18:25)popcornmix Wrote:
(2014-04-01, 16:46)Forage Wrote:
(2014-04-01, 00:52)sraue Wrote: before we release our beta 4 soon, we need help to test the just updated kernel (3.14) which are included in this builds:
http://snapshots.openelec.tv/OpenELEC-RPi.arm-devel-20140401003622-r18057-g39f1b1b.img.gz (Diskimage)
http://snapshots.openelec.tv/OpenELEC-RPi.arm-devel-20140401003622-r18057-g39f1b1b.tar (tarball)
Any chance this will fix the network dropping issue?

My initial thought is no, but this post: http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid=184866&pid=1669194#pid1669194
suggests it is possible. Might be worth a try.

Also (on original build) can you try "dwc_otg.fiq_enable=0"

My wired network doesnt work with Milhouse 30/03/2014 build, even if I add "dwc_otg.fiq_enable=0" to my cmdline.txt.

What should I do to help to find the problem or is it a known problem?


RE: OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi Part 2 - Milhouse - 2014-04-01

You could go back through the builds until you find a version where the wired network is working, that might be useful.

Also, confirm you have correctly disabled FIQ FSM by running "dmesg | grep FIQ".

One more thing - if you have no network in OpenELEC (and thus no ssh) but want a console to diagnose the problem, add "textmode" to the end of your line in cmdline.txt, connect a keyboard and reboot. Now run dmesg, ifconfig, ethtool etc.


RE: OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi Part 2 - rbej - 2014-04-01

(2014-04-01, 16:05)popcornmix Wrote:
(2014-04-01, 15:44)rbej Wrote: http://pastebin.com/bF36EVMY

Nothing obvious there (a complete log would be more useful, but still probably wouldn't show the problem).
A sample file that has the problem would be more useful.

http://speedy.sh/Ef6J9/sample.avi


Re: RE: OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi Part 2 - mildenhall - 2014-04-01

(2014-04-01, 18:44)MilhouseVH Wrote: You could go back through the builds until you find a version where the wired network is working, that might be useful.

Also, confirm you have correctly disabled FIQ FSM by running "dmesg | grep FIQ".

One more thing - if you have no network in OpenELEC (and thus no ssh) but want a console to diagnose the problem, add "textmode" to the end of your line in cmdline.txt, connect a keyboard and reboot. Now run dmesg, ifconfig, ethtool etc.

The wired networking stopped working reliably with the introduction of the fiq fsm patch. This latest build is the least reliable by far. I'm lucky if I get a network connection for more than 60 seconds. If I play a video within that time, it will play fine for the full length of the video. If I wait to long, I loOse connection to the remote database and openelec cannot see any remote files. In fact if I look at the the openelec network settings eth0 has disappeared altogether.


RE: OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi Part 2 - lucki007 - 2014-04-01

DMESG shows that FIQ is enabled ?! :o

Image

cmdline:

Code:
boot=/dev/mmcblk0p1 disk=/dev/sda2 dwc_otg.fiq_enable=0

(2014-04-01, 18:44)MilhouseVH Wrote: You could go back through the builds until you find a version where the wired network is working, that might be useful.

Also, confirm you have correctly disabled FIQ FSM by running "dmesg | grep FIQ".

One more thing - if you have no network in OpenELEC (and thus no ssh) but want a console to diagnose the problem, add "textmode" to the end of your line in cmdline.txt, connect a keyboard and reboot. Now run dmesg, ifconfig, ethtool etc.



RE: OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi Part 2 - Milhouse - 2014-04-01

(2014-04-01, 19:26)mildenhall Wrote: The wired networking stopped working reliably with the introduction of the fiq fsm patch. This latest build is the least reliable by far. I'm lucky if I get a network connection for more than 60 seconds. If I play a video within that time, it will play fine for the full length of the video. If I wait to long, I loOse connection to the remote database and openelec cannot see any remote files. In fact if I look at the the openelec network settings eth0 has disappeared altogether.

Disabling FIQ FSM should restore the pre-FIQ FSM functionality and a working network. Confirm you have successfully disabled FIQ FSM with the dmesg output.


RE: OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi Part 2 - popcornmix - 2014-04-01

(2014-04-01, 19:34)lucki007 Wrote: DMESG shows that FIQ is enabled ?! :o

Try "dwc_otg.fiq_fsm_enable=0"


RE: OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi Part 2 - Milhouse - 2014-04-01

(2014-04-01, 19:34)lucki007 Wrote: DMESG shows that FIQ is enabled ?! :o

Somehow you've entered the option incorrectly on your line in cmdline.txt.

Type "cat /flash/cmdline.txt" on your Pi, and take another photograph.

"cat /proc/cmdline" will also confirm the options your Pi has booted with.


RE: OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi Part 2 - lucki007 - 2014-04-01

(2014-04-01, 19:39)MilhouseVH Wrote:
(2014-04-01, 19:34)lucki007 Wrote: DMESG shows that FIQ is enabled ?! :o

Somehow you've entered the option incorrectly on your line in cmdline.txt.

Type "cat /flash/cmdline.txt" on your Pi, and take another photograph.

"cat /proc/cmdline" will also confirm the options your Pi has booted with.


mmh, the cat /flash/cmdline.txt and the cat /proc/cmdline shows that it booted with the settings, but the dmesg still shows that both FIQ things are enabled.

Image

when I add "dwc_otg.fiq_fsm_enable=0" it shows that FIQ split-transaction FSM is disabled but if I remove "textmode" and bootup into the normal XBMC it still shows "not connected".




If I connect the Lan-cable to my Laptop it works. The LED's on the RPi also indicate that there is a network connection...


RE: OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi Part 2 - abudabi - 2014-04-01

(2014-04-01, 19:26)mildenhall Wrote: This latest build is the least reliable by far. I'm lucky if I get a network connection for more than 60 seconds.

Odd.. I'm also on the latest build running a vanilla config but have not lost connectivity for just about the whole day. Running constant pings to it without any drops.


This forum uses Lukasz Tkacz MyBB addons.