Kodi Community Forum
MythTV front-end client built-into to XBMC - Printable Version

Kodi Community Forum (https://forum.kodi.tv)
+-- Forum: Discussions (https://forum.kodi.tv/forumdisplay.php?fid=222)
+--- Forum: Feature Requests (https://forum.kodi.tv/forumdisplay.php?fid=9)
--- Thread: MythTV front-end client built-into to XBMC (/showthread.php?tid=2297)



- dteirney - 2009-01-01

There's a start of a wiki page for myth:// support in XBMC at http://wiki.xbmc.org/?title=MythTV

It's still just a start and I still need to trawl through the forum to fill in a bunch of content. Seems my memory isn't as good as I thought - especially since I use all of the defaults.

If anyone can suggest any other information or confirm some of the bits I can't remember please let me know and I'll update it as soon as I (or anyone else) can.


- Swifty - 2009-01-02

Ok, I've spent ages trying to get this going and all I can get working is the Guide.. if i enter Live Channel and Recorded under XBMC both lists are empty.
I can see on my Mythbackend that XBMC is contacting ok, but it doesn't list the live channels..
Mythbackend also reports "Client speaks protocol version 8 but we speak 43!" could that be the problem ??

I am running Myth 0.22 and XBMC Jester SVN from last week.

Any Tips ?
Cheers


- apanloco - 2009-01-02

[email protected] Wrote:Got the dump now Smile

The record started just before I went into the mythtv video folder, then I go into live tv, select a channel and try to view it. After 20 seconds or so, I stopped the logging (plex has hung, xbmc has the same behaviour)


This is what I have found out comparing a live tv session capture from my system with yours. Just as the live tv is spawned, your backend emits "BACKEND MESSAGE"s that mine does not: QUERY_NEXT_LIVETV_DIR, RECORDING_LIST_CHANGE and LIVETV_CHAIN UPDATE. From what i've had the time to gather from the mythbackend source these seem to be triggered by a recording being deleted and/or finished recording. From this I have a feeling something is wrong with the backend, because of most of the places these was emitted was in case of an error. Have you checked the mythbackend log?

The second difference I find is that when my system establishes a new TCP connection and issues a "ANN FileTranfer" command to start filetransfer, there is instead NBMS traffic in your log for "jimmy-adlers-macbook". This seems to be apple-specific name resolution packets for Zero Configuration Networking. I don't know anything about it, but my guess is that this could lock up the connection-process.


- blackoper - 2009-01-02

Swifty Wrote:I am running Myth 0.22 and XBMC Jester SVN from last week.

Any Tips ?
Cheers

I have had nothing but problems when trying to run xbmc stuff with svn versions. I think xbmc's myth functionality is setup with .21 in mind. I personally have no problems using it with .21-fixes with an hdpvr patch/hack


- dteirney - 2009-01-03

@d99fish - As mentioned earlier, ping on OSX uses a different name resolution to something like nslookup. Does the hostname resolve using nslookup?

Have you tried using the IP address directly in the myth:// URL? I've only ever used the IP address rather than the hostname.

I've had some lockups playing myth:// content before, but not for ages. What version of XBMC are you using?

@Swifty - The "Client speaks protocol version 8 but we speak 43" messages in the log are normal based on my experience. I believe that protocol 8 is simply used to get the version of the MythTV backend.

What myth:// URL are you using, and what OS are you running XBMC on?

I've been using the SVN version of XBMC to communicate with the latest Mythbuntu distribution (0.21) and it's been working fine (other than the known problems with the current myth:// protocol functionality).

@Everyone - Has anyone on this list been using the XBMC myth:// protocol functionality with a 0.22 MythTV backend successfully?


- analogue - 2009-01-04

Not a myth:// solution, but I've tested MythBox for XBMC (http://mythbox.googlecode.com) with a 0.22 MythTV backend successfully. Just set <mythtv_version_override> to True (case is important) in the settings.xml.


- Swifty - 2009-01-05

Thanks, Mythbox looks good.. I hadn't found that one before!

I'll have to give it a try - I'm presuming it will work ok under the Windows release of XBMC since its a python script..


- ding - 2009-04-01

Ok I am sorry to bring up yet another person who cant seem to connect to mythtv but here I go. I got Mythbuntu working well and I am able to connect from all 3 of my macs using mythfrontend for the mac. Also I can connect using mythweb. I have read thru most of this forum looking for an answer but havent found one so here is what I have done so far. I created the AdvancedSettings.xml file with this content and put it in my userdata folder...

Quote:<advancedsettings>
<hosts>
<entry name="Mythbuntu">192.168.0.104</entry>
</hosts>
</advancedsettings>

I have also edited my /etc/host file to look like this...

Quote:##
# Host Database
#
# localhost is used to configure the loopback interface
# when the system is booting. Do not change this entry.
##
127.0.0.1 localhost
255.255.255.255 broadcasthost
::1 localhost
fe80::1%lo0 localhost

192.168.0.104 Mythbuntu

I can type Mythbuntu in safari and I get the apache "It works!".
I set up my source like so...

Quote:myth://mythtv:[email protected]
and
Quote:myth://mythtv:[email protected]
and
Quote:myth://192.168.0.104
and
Quote:myth://Mythbuntu

I can see my channels but when I click on one to play it xbmc hangs and I have to force quit. I am running leopard 10.5.6, mythtv 0.21 and the experimental yet supper solid ppc xbmc. I don't think it is xbmc I believe I am missing something very stupid but I could be wrong. Anyone care to help PLEASE!!!!Huh

Thanks


- theophile - 2009-04-01

What kins of files are you trying to play? What does the logfile say?


- ding - 2009-04-01

I am compressing in RTJpeg but unfortunatly it doesn't even get there. I can see the chanel icons but when I click on one the app hangs. I will post my log when I get infront of my computer but it is something like this...

Quote:(cmyth)cmyth_conn_connect: asked for version 8, got version 40
(cmyth)cmyth_conn_connect: asked for version 40, got version 40
(cmyth)cmyth_conn_connect: asked for version 8, got version 40
(cmyth)cmyth_conn_connect: asked for version 40, got version 40
(cmyth)__cmyth_rcv_proginfo: got recording info


Thanks


- Bram77 - 2009-04-01

Can anyone tell me if Hauppauge HVR2200 support is in any of the recent Linux kernels. Google returns mixed results. Someone is/was working on it but all info is pretty old (1 year +). I'd really like to be able to use mythTV, but I also like my current TV card very much.


- ding - 2009-04-01

Check this out...
http://www.steventoth.net/blog/products/hvr-2250/


- davilla - 2009-04-01

I added the IP/name of my mythtv backend to /etc/host and everything worked fine. This was the only fix needed on XBMC for Mac as the advancedsettings.xml hosts/entry name does not work under osx.

You do need to reboot to get the network daemons to see the new setting.

I'm also running 0.21-fixes and NOT 0.22.


- ding - 2009-04-02

I really dont know what I am doing wrong but I still cant get myth to work. This is what I get in console...
Quote:4/1/09 10:33:02 PM [0x0-0x1f01f].com.teamxbmc.xbmc[284] (cmyth)cmyth_conn_connect: asked for version 8, got version 40
4/1/09 10:33:02 PM [0x0-0x1f01f].com.teamxbmc.xbmc[284] (cmyth)cmyth_conn_connect: asked for version 40, got version 40
4/1/09 10:33:03 PM [0x0-0x1f01f].com.teamxbmc.xbmc[284] (cmyth)__cmyth_rcv_proginfo: got recording info
4/1/09 10:33:04 PM [0x0-0x1f01f].com.teamxbmc.xbmc[284] (cmyth)__cmyth_rcv_proginfo: got recording info
4/1/09 10:33:04 PM [0x0-0x1f01f].com.teamxbmc.xbmc[284] (cmyth)original timestamp string: 2009-04-01T22:33:02
4/1/09 10:33:04 PM [0x0-0x1f01f].com.teamxbmc.xbmc[284] (cmyth)time in seconds: 1238639582
4/1/09 10:33:04 PM [0x0-0x1f01f].com.teamxbmc.xbmc[284] (cmyth)original timestamp string: 2009-04-01T23:00:00
4/1/09 10:33:04 PM [0x0-0x1f01f].com.teamxbmc.xbmc[284] (cmyth)time in seconds: 1238641200
4/1/09 10:33:04 PM [0x0-0x1f01f].com.teamxbmc.xbmc[284] (cmyth)original timestamp string: 2009-04-01T22:33:02
4/1/09 10:33:04 PM [0x0-0x1f01f].com.teamxbmc.xbmc[284] (cmyth)time in seconds: 1238639582
4/1/09 10:33:04 PM [0x0-0x1f01f].com.teamxbmc.xbmc[284] (cmyth)original timestamp string: 2009-04-01T23:00:00
4/1/09 10:33:04 PM [0x0-0x1f01f].com.teamxbmc.xbmc[284] (cmyth)time in seconds: 1238641200
4/1/09 10:33:04 PM [0x0-0x1f01f].com.teamxbmc.xbmc[284] (cmyth)original timestamp string: 1900-01-01T00:00:00
4/1/09 10:33:04 PM [0x0-0x1f01f].com.teamxbmc.xbmc[284] (cmyth)time in seconds: 4294967295
4/1/09 10:33:04 PM [0x0-0x1f01f].com.teamxbmc.xbmc[284] (cmyth)original timestamp string: 2009-04-01T22:33:02
4/1/09 10:33:04 PM [0x0-0x1f01f].com.teamxbmc.xbmc[284] (cmyth)time in seconds: 1238639582
4/1/09 10:33:04 PM [0x0-0x1f01f].com.teamxbmc.xbmc[284] (cmyth)__cmyth_rcv_proginfo: got recording info
4/1/09 10:33:04 PM [0x0-0x1f01f].com.teamxbmc.xbmc[284] (cmyth)__cmyth_rcv_proginfo: got recording info
4/1/09 10:33:04 PM [0x0-0x1f01f].com.teamxbmc.xbmc[284] (cmyth)__cmyth_rcv_proginfo: got recording info

That is all. When I look at network activity in activity monitor it looks like I am receiving data at between 100-200kbs but xbmc just hangs and I have to force quit. Mythweb says this in the status...
Quote:Encoder 1 is local on Mythbuntu and is watching Live TV
So the backend is sending data. I tried using the MPEG4 compression to see if it would help but it did not. I also can't see my recordings that I have recorded. I wish I can get this to work but I guess until I figure this out I will just use mythfrontend which doesnt even come close to xbmc. I want this to work!!!!Sad

Edit: Every once in a while after just messing with setting in mythfrontend I get this no mater if it is in RTJpeg or MPEG4...
Quote:4/2/09 12:11:45 AM [0x0-0x4a04a].com.teamxbmc.xbmc[1298] [nuv @ 0x2aefa00]Could not find codec parameters (Video: nuv, 660894852x-1634048509)
4/2/09 12:11:45 AM [0x0-0x4a04a].com.teamxbmc.xbmc[1298] Input #0, nuv, from 'myth://mythtv:[email protected]/channels/4.ts':
4/2/09 12:11:45 AM [0x0-0x4a04a].com.teamxbmc.xbmc[1298] Duration: N/A, bitrate: 1411 kb/s
4/2/09 12:11:45 AM [0x0-0x4a04a].com.teamxbmc.xbmc[1298] Stream #0.0: Video: nuv, 660894852x-1634048509, 1k tbr, 1k tbn, 1k tbc
4/2/09 12:11:45 AM [0x0-0x4a04a].com.teamxbmc.xbmc[1298] Stream #0.1: Audio: pcm_s16le, 44100 Hz, stereo, s16, 1411 kb/s
4/2/09 12:11:45 AM [0x0-0x4a04a].com.teamxbmc.xbmc[1298] [NULL @ 0x2a47600]picture size invalid (660894852x2660918787)
4/2/09 12:11:47 AM [0x0-0x4a04a].com.teamxbmc.xbmc[1298] (cmyth)__cmyth_rcv_proginfo: cmyth_rcv_string() failed (22)
4/2/09 12:11:47 AM [0x0-0x4a04a].com.teamxbmc.xbmc[1298] (cmyth)__cmyth_rcv_ulong: received illegal integer: 'Unknown'
4/2/09 12:11:47 AM [0x0-0x4a04a].com.teamxbmc.xbmc[1298] (cmyth)__cmyth_rcv_okay: did not consume everything 5 < 327681
4/2/09 12:11:47 AM [0x0-0x4a04a].com.teamxbmc.xbmc[1298] (cmyth)cmyth_recorder_stop_livetv: cmyth_rcv_okay() failed (-1)
4/2/09 12:11:48 AM [0x0-0x4a04a].com.teamxbmc.xbmc[1298] (cmyth)__cmyth_rcv_okay: did not consume everything 5 < 12
4/2/09 12:11:48 AM [0x0-0x4a04a].com.teamxbmc.xbmc[1298] (cmyth)cmyth_file_destroy: cmyth_rcv_okay() failed (-1)
4/2/09 12:11:48 AM [0x0-0x4a04a].com.teamxbmc.xbmc[1298] (cmyth)cmyth_file_destroy: cmyth_rcv_okay() failed (-1)

I have tried 480x480, 640x480 and 720x480 no luck.


- Bram77 - 2009-04-02

ding Wrote:Check this out...
http://www.steventoth.net/blog/products/hvr-2250/

Thanks! Great! I'm not sure how to let v4l-dvb use the suggested driver, but I'll figure that out Smile


This forum uses Lukasz Tkacz MyBB addons.