Kodi Community Forum
OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi (Kodi 16.0) - Printable Version

Kodi Community Forum (https://forum.kodi.tv)
+-- Forum: Support (https://forum.kodi.tv/forumdisplay.php?fid=33)
+--- Forum: General Support (https://forum.kodi.tv/forumdisplay.php?fid=111)
+---- Forum: Raspberry Pi (https://forum.kodi.tv/forumdisplay.php?fid=166)
---- Thread: OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi (Kodi 16.0) (/showthread.php?tid=231092)



RE: OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi (Kodi 16.0) - Mylo75 - 2015-09-24

Probably a stupid question alert here, but can I dual boot a pi2 with this latest build and say an older build (5.08)

Like using noobs to install osmc and openelec, but instead install 2 openelec builds.


RE: OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi (Kodi 16.0) - bagofcrap24 - 2015-09-24

(2015-09-24, 13:42)SpuDy Wrote:
(2015-09-20, 05:58)SpuDy Wrote: Hello.
Since version 0916 when watching LiveTV after 2-3 seconds the picture is stuck audio is going on. (Pi2)

Build #0923 fixed it!
TY!

Also confirmed, bug is no longer present in 923


RE: OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi (Kodi 16.0) - Milhouse - 2015-09-24

(2015-09-24, 22:52)Mylo75 Wrote: Probably a stupid question alert here, but can I dual boot a pi2 with this latest build and say an older build (5.08)

Like using noobs to install osmc and openelec, but instead install 2 openelec builds.
You can't dual boot as such, but upgrading/downgrading between 5.0.8 and the latest test build shouldn't be an issue.


RE: OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi (Kodi 16.0) - Milhouse - 2015-09-25

New OpenELEC Jarvis build #0924: RPi / RPi2
(Supercedes previous build)

Code:
# uname -a
Linux rpi512 4.1.8 #1 Thu Sep 24 21:05:24 BST 2015 armv6l GNU/Linux

# vcgencmd version
Sep 23 2015 12:21:14
Copyright (c) 2012 Broadcom
version c156d00b148c30a3ba28ec376c9c01e95a77d6d5 (clean) (release)

# lsb_release
OpenELEC (Milhouse) - Version: devel-20150924210435-#0924-ga462c3c [Build #0924]

# vcdbg log msg 2>&1 | grep DTOK
001733.986: Kernel trailer DTOK property says yes

# Kernel device tree status: Enabled

Based on tip of OpenELEC master (a462c3c9, changelog) and tip of XBMC master (40441fb4, changelog) with the following modifications: Build Highlights:
  1. Invalid PVRGUIInfo memory access
  2. VideoPlayer updates
Build Details:
  1. XBMC:
    • [pvr] fix invalid memory access in PVRGUIInfo (PR:8029, 1 commit, 2 files changed)
  2. newclock5:
    • New commits in this build:
      • VideoPlayer: drop useless masterclock (d684212e)
      • squash masterclock (a28a759d)
      • squash ae sync (ea6e69b7)
      • X11: delayed OnResetDisplay after change of refresh rate (970245d6)
      • Fix Linux touchscreen support (da0759e7)
      • squash: Fix convergence of PLL adjust sync method (5ac187b0)
      • [rbp] Refactor the vsync handle to support multiple callers (a6cac812)
      • [mmalrenderer] Wait for vsync before submitting to mmal when display sync is disabled (1cab317f)



RE: OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi (Kodi 16.0) - parcel - 2015-09-25

(2015-09-24, 10:06)Milhouse Wrote:
(2015-09-23, 01:40)parcel Wrote:
(2015-09-22, 13:39)Milhouse Wrote: Debug-enabled #0921x builds uploaded: RPi / RPi2

Edit: @parcel/@Leopold: This bookmark crash definitely starts with #0919, ie. #0918 does not have this problem?

#0918 have problem.
Same bookmark didn't raise problem between different build, #0919 did but didn't in #0920.

http://xbmclogs.com/p8shges10

If #0918 has this problem, does #0917? If #0917 has the problem, what about #0916? etc.

What is the *first build* with this problem? Maybe it's a build from a month or two ago. Can you identify which build is the first build with this problem?

I also tested #0911 to #0917, there is no problem. I guess it caused by new db schema.

I have video glitch(every green, cannot control via GUI) in #0920 recently and power reset, it make some problem. Now file system is fixed and #0918 is no problem.

#0920 is first build.

I found reproduce condition.

In 1channel addon, search tv show 'strike back (2010)',
and add bookmark in xbmc, open bookmark.


RE: OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi (Kodi 16.0) - Leopold - 2015-09-25

(2015-09-25, 04:02)parcel Wrote:
(2015-09-24, 10:06)Milhouse Wrote:
(2015-09-23, 01:40)parcel Wrote: #0918 have problem.
Same bookmark didn't raise problem between different build, #0919 did but didn't in #0920.

http://xbmclogs.com/p8shges10

If #0918 has this problem, does #0917? If #0917 has the problem, what about #0916? etc.

What is the *first build* with this problem? Maybe it's a build from a month or two ago. Can you identify which build is the first build with this problem?

I also tested #0911 to #0917, there is no problem. I guess it caused by new db schema.

I have video glitch(every green, cannot control via GUI) in #0920 recently and power reset, it make some problem. Now file system is fixed and #0918 is no problem.

#0920 is first build.

I found reproduce condition.

In 1channel addon, search tv show 'strike back (2010)',
and add bookmark in xbmc, open bookmark.
Yes for me #0920 was the first build that caused it. I confirmed this more than once by going back to #0919 and retesting #0920. I can no longer reproduce the problem so I can't provide any more information.


RE: OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi (Kodi 16.0) - cobric - 2015-09-25

Hi!

I just wandering if any of you have problems playing full frame MVC 3D Blu-Ray iso files? As I understand, this is possible from build #0916. The problem is that every time I open iso file (with "Play as 3D" option), it starts playing and after 1-2 seconds Kodi hangs (using top command I see load average goes to the roof to 30) and then Kodi restarts (not OpenELEC, just Kodi process). I tried 4 different 3D iso files, and always it's the same.
I checked all relevant options: "Adjust display refresh rate to match video" -> always, "Support MVC" -> checked, "Use Full HD HDMI modes for 3D" -> checked, and playing 3D MVC MKV files (those iso-s ripped with MakeMKV) goes without problem.

Please can you help me, I'm sharing 3 last KODI crash logs:
https://drive.google.com/file/d/0B3R4JHbLcKe5QWIyRHRFX1kxT3M/view?usp=sharing
https://drive.google.com/file/d/0B3R4JHbLcKe5MWFvMnkyWmdiam8/view?usp=sharing
https://drive.google.com/file/d/0B3R4JHbLcKe5Ny1RUm5DWFl2X3c/view?usp=sharing

Thank you and regards,


RE: OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi (Kodi 16.0) - Doktor-X - 2015-09-25

this latest few releases have serious impact on YouTube addon first i was unable to get addon to display videos from channals in order of uploading from newer to older and now when i open channel using favorite menu (star in the lower left corner) video list inside channel is not updated but if i go manual and open yt addon go to search and find channel and open it like that i get list of videos updated

PS
i manage to figure out by pure luck that if i delete files with extantion .fi inside /storage/.kodi/temp folder that then list of videos is updated


RE: OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi (Kodi 16.0) - Saner - 2015-09-25

(2015-09-19, 13:19)Saner Wrote: But if I disable passthrough well I get Dolby digital / dts etc.. Or well I be stuck with just basic stereo?

They are the exact settings I used on my old htpc (This was an ubuntu box) that I changed from when I bought the pi

Edit //

Seems to be working I think, I unticked transcoding. Will test, thank you


Edit //

If I untick everything under passthrough I only get FL FR and CTR , the rears don't work

Any hints on this :/


RE: OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi (Kodi 16.0) - querty1000 - 2015-09-25

(2015-09-24, 21:02)JustAnotherUser Wrote: I renamed to <name>(year).3D.SBS.mkv and it goes to a blank screen, eventually coming back to the File List.

try adding "hdmi_force_edid_3d=1" to the config.txt


RE: OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi (Kodi 16.0) - querty1000 - 2015-09-25

(2015-09-25, 10:12)cobric Wrote: I just wandering if any of you have problems playing full frame MVC 3D Blu-Ray iso files? As I understand, this is possible from build #0916. The problem is that every time I open iso file (with "Play as 3D" option), it starts playing and after 1-2 seconds Kodi hangs (using top command I see load average goes to the roof to 30) and then Kodi restarts (not OpenELEC, just Kodi process). I tried 4 different 3D iso files, and always it's the same.
I checked all relevant options: "Adjust display refresh rate to match video" -> always, "Support MVC" -> checked, "Use Full HD HDMI modes for 3D" -> checked, and playing 3D MVC MKV files (those iso-s ripped with MakeMKV) goes without problem.

the same is for me, playing MVC rips as MKV works without problems, playing ISO crashes after choosing 3D.
Playing these ISOs with older builds as 2D works also fine.


RE: OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi (Kodi 16.0) - popcornmix - 2015-09-25

(2015-09-25, 12:49)querty1000 Wrote: try adding "hdmi_force_edid_3d=1" to the config.txt

That doesn't have any effect with Isengard and later.


RE: OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi (Kodi 16.0) - popcornmix - 2015-09-25

(2015-09-25, 12:50)querty1000 Wrote: the same is for me, playing MVC rips as MKV works without problems, playing ISO crashes after choosing 3D.
Playing these ISOs with older builds as 2D works also fine.

Has this always been the case (since MVC ISO support was added a couple of weeks back)?
If so I'll need a sample, as files I own play okay (e.g. Day After Tomorrow played fine from iso).


RE: OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi (Kodi 16.0) - cobric - 2015-09-25

(2015-09-25, 13:02)popcornmix Wrote:
(2015-09-25, 12:50)querty1000 Wrote: the same is for me, playing MVC rips as MKV works without problems, playing ISO crashes after choosing 3D.
Playing these ISOs with older builds as 2D works also fine.

Has this always been the case (since MVC ISO support was added a couple of weeks back)?
If so I'll need a sample, as files I own play okay (e.g. Day After Tomorrow played fine from iso).

Yea, I tried with 4 different builds after #0916 hoping the error if fixed, but unfortunately still exists.

Hmm, I have slow upload speed (50 KB/s) so uploading 40GB iso file will take forever Sad Maybe querty1000 has faster connection?

Could it be because those iso-s have DTS-HD Master Audio 7.1 as default audio channel? Because when I rip them to mkv I just save DTS core 5.1 audio track.


RE: OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi (Kodi 16.0) - Milhouse - 2015-09-25

(2015-09-25, 10:12)cobric Wrote: Hi!

I just wandering if any of you have problems playing full frame MVC 3D Blu-Ray iso files? As I understand, this is possible from build #0916. The problem is that every time I open iso file (with "Play as 3D" option), it starts playing and after 1-2 seconds Kodi hangs (using top command I see load average goes to the roof to 30) and then Kodi restarts (not OpenELEC, just Kodi process). I tried 4 different 3D iso files, and always it's the same.
I checked all relevant options: "Adjust display refresh rate to match video" -> always, "Support MVC" -> checked, "Use Full HD HDMI modes for 3D" -> checked, and playing 3D MVC MKV files (those iso-s ripped with MakeMKV) goes without problem.

Are you able to try debug-enabled build #0921x for RPi2? It will require an oversized 380MB FAT partition - unfortunately the crash-logs from a non-debug build are not providing sufficient detail.