Kodi Community Forum
v17 LibreELEC Testbuilds for x86_64 (Kodi 17.0) - Printable Version

Kodi Community Forum (https://forum.kodi.tv)
+-- Forum: Support (https://forum.kodi.tv/forumdisplay.php?fid=33)
+--- Forum: General Support (https://forum.kodi.tv/forumdisplay.php?fid=111)
+---- Forum: Linux (https://forum.kodi.tv/forumdisplay.php?fid=52)
---- Thread: v17 LibreELEC Testbuilds for x86_64 (Kodi 17.0) (/showthread.php?tid=269815)



RE: LibreELEC Testbuilds for x86_64 (Kodi 17.0) - watanave - 2016-08-28

Hola,

Please, I need help with some issues. I'm using and old notebook with Core2 Duo CPU P7370 with a GPU GMA 4500MHD
.
1.- I don't get video acceleration. It is supposed that the GPU is capable of decoding MPEG 2 and H264. But when I play a mpeg2 video, Kodi shows a green screen and then a black screen. With H264 Kodi plays it, but with SW. VAAPI is enabled.

2.- The video looks washed out (I don't know if this is the rigth way to say it) No blacks. But when I put "xrandr --output HDMI1 --set "Broadcast RGB" "Full"" in a autostart.sh file, the videos looks better, but I don't know if is the correct way.

3.- The notebook has a internal hard drive that I use with my media, but it always is changing it's identification (I mean sda to sdb and vice versa) so my library can't be played.

4.- I'm using a remote control with Libreelec but the first press of a button doesn't work, only the next presses work but only if the presses are fast enougth (maybe less than 200 ms).

This is the debug http://sprunge.us/BRYM

I hope some of these issues have a solution.

Thanks for any help.


RE: LibreELEC Testbuilds for x86_64 (Kodi 17.0) - fritsch - 2016-08-28

Quote:Please, I need help with some issues. I'm using and old notebook with Core2 Duo CPU P7370 with a GPU GMA 4500MHD

No support by VAAPI.


RE: LibreELEC Testbuilds for x86_64 (Kodi 17.0) - Milhouse - 2016-08-28

#2 the default limited range is intended for TV users. You're using a notebook, and presumably the built-in LCD, so you need to disable limited range.

#3 label the filesystem on your hard drive, and it should be auto mounted using the label name (ie. /var/media/<label> etc) which you can then use when setting up your source. The device (sda, sdb) shouldn't be relevant unless you're trying to mount it yourself, in which case mount using the uuid instead.


RE: LibreELEC Testbuilds for x86_64 (Kodi 17.0) - watanave - 2016-08-28

Thanks to both of you.

So no VAAPI Support. Not what I expected, but I can live with that.

The notebook is connected vía HDMI to a Denon Avr to an LG tv. The notebook screen is turned off by Kodi setting.

Thanks.


RE: LibreELEC Testbuilds for x86_64 (Kodi 17.0) - wookl - 2016-08-28

Just came back from vacation and longpress on my bluetooth firetv remote does not work to bring up the context menu with a nuc5c and latest milhouse build.
Saw this post earlier, is this still the way to fix the longpress, or do i need to add a mod=longpress too?
(2016-07-31, 12:13)Hitcher Wrote: This is the only way I can still use my Fire TV remote and long press -

(2016-07-26, 00:31)porkchop999 Wrote: I copied the file /usr/lib/udev/rules.d/98-eventlircd.rules to /storage/.config/udev.rules.d/98-eventlircd.rules and edited it removing the new code

http://pastebin.com/KAVyX7Tr

This allows me to use my custom keyboard.xml with the aftv remote
My keymap.xml
Code:
<keymap>
<home>
  <keyboard>
   <key id="37">activatewindow(favourites)</key>
   <key id="216">activatewindow(shutdownmenu)</key>
  </keyboard>
</home>
<favourites>
  <keyboard>
   <key id="37">Close</key>
   <key id="216">Close</key>
  </keyboard>
</favourites>
<shutdownmenu>
  <keyboard>
   <key id="37">Close</key>
  </keyboard>
</shutdownmenu>
<global>
  <keyboard>
   <key id="226">pageup</key>
   <key id="227">pagedown</key>
   <key id="44">info</key>
  </keyboard>
</global>
<fullscreenvideo>
  <keyboard>
   <key id="37">PlayerDebug</key>
   <key id="216">stop</key>
   <key id="226">rewind</key>
   <key id="227">fastforward</key>
   <key id="44">showsubtitles</key>
  </keyboard>
</fullscreenvideo>
</keymap>



RE: LibreELEC Testbuilds for x86_64 (Kodi 17.0) - polarrys - 2016-08-28

(2016-08-20, 00:11)polarrys Wrote: Hello all,
Hello Milhouse & FernetMenta

I have two issues with Libreelec since Jarvis version. I have tested all alpha, all build and OE 6.95.x.

Here is my copnfig :
Motherboard Asus P8h67-i
Intel i3 2120 Sandy bridge with HD graphics 2000
4Go Ram

First Issue :
Currently I'm using LE 7.0.2 and I have stutter when I play a video.
BUT, I don't have this problem with kodibuntu 16.1 or OE 6.0.3. So, I think is an issue with LE or OE Jarvis
I have tested a lot of option like Adjust refresh rate, .... But, I have always the stutter on all video.
This is my paste log with debug activate.

Second Issue :
When I want to open Audio DSP my computer crash. It's impossible to use this add-on for me. I contact Wisler (AudioDSP developper) and he said thaht the version of audioDSP is too old.
It is possible to add more recent version on audio DSP in the next build ?

I post a debug log for the 2 problem
http://pastebin.com/fmEXnVWV

Thanks you for your help
Sorry for this reply but can someone please help me on my first issue ?

Thx Wink


RE: LibreELEC Testbuilds for x86_64 (Kodi 17.0) - Milhouse - 2016-08-28

(2016-07-25, 23:34)Hitcher Wrote: Rolled back to #0721 to get my keymap.xml working again. I think it might be this commit that is causing me problems as I use the Amazon Fire TV stick remote -

eventlircd: Add support for Amazon Fire TV Stick Bluetooth remote

I've queried this PR, it's not clear why it causes a problem (or even if it fixes any issues). Please bear with...


RE: LibreELEC Testbuilds for x86_64 (Kodi 17.0) - Milhouse - 2016-08-28

(2016-08-28, 22:33)polarrys Wrote: Sorry for this reply but can someone please help me on my first issue ?

So you have tried the latest test build from this thread? Post a new debug log while using the latest #0827 build. This isn't the 7.0.2 help thread.


RE: LibreELEC Testbuilds for x86_64 (Kodi 17.0) - polarrys - 2016-08-28

(2016-08-28, 22:44)Milhouse Wrote:
(2016-08-28, 22:33)polarrys Wrote: Sorry for this reply but can someone please help me on my first issue ?

So you have tried the latest test build from this thread? Post a new debug log while using the latest #0827 build. This isn't the 7.0.2 help thread.

Dear Milhouse,

I test the last build i.e 0827. Before doing my test, I do a full reset and I play a mkv 24P movie. I have always a stutter on videos.

This is my paste log :
http://pastebin.com/c0C5wPH3

For help :
Here is my copnfig :
Motherboard Asus P8h67-i
Intel i3 2120 Sandy bridge with HD graphics 2000
4Go Ram

Hope you can help me .


RE: LibreELEC Testbuilds for x86_64 (Kodi 17.0) - Milhouse - 2016-08-29

New LibreELEC.tv Krypton build #0828: Generic
(Supercedes previous build)

Code:
# uname -a
Linux NUC 4.7.2 #1 SMP Mon Aug 29 01:51:38 BST 2016 x86_64 GNU/Linux

# lsb_release
LibreELEC (Milhouse) - Version: devel-20160829015023-#0828-g7cef50d [Build #0828]

Based on tip of LibreELEC.tv master (7cef50da, changelog) and tip of XBMC master (8452591d, changelog) with the following modifications:
  • Includes FernetMenta "VideoPlayer" patches
  • Includes latest kodi-platform master (c8188d82)
  • Includes latest libcec master (62b8520c, ahead +15)
  • Includes latest libnfs master (fac3a954, ahead +34)
  • Includes latest p8-platform master (041a8c6c, ahead +1)
  • Includes latest addons: inputstream.mpd (7898a672), inputstream.rtmp (9c05b8dd), inputstream.smoothstream (b63ecbb4), peripheral.joystick (ff088653, +25), pvr.argustv (299088b5), pvr.demo (01c68c88), pvr.dvblink (ea3d98cc), pvr.dvbviewer (f72c62ff), pvr.filmon (675c2b4e), pvr.hdhomerun (eef1bd15), pvr.hts (48b2e261), pvr.iptvsimple (a4c52558), pvr.mediaportal.tvserver (1042a71c), pvr.mythtv (b1b426f3), pvr.nextpvr (4dabcf41), pvr.njoy (b5d65655), pvr.pctv (d6d969fe), pvr.stalker (bb9c0b10, +10), pvr.vbox (2750c92a), pvr.vdr.vnsi (40c45dc9), pvr.vuplus (7ab30d34), pvr.wmc (d9eac84f)
  • Includes commits from xbmc/master, ahead +5 (FernetMenta)
  • Exclude [env] kodi-999.99-PR10309.patch: merged upstream
  • Exclude [env] libcec-PR208.patch: Merged upstream
  • Include [env] patch: Add kodi binary addons (pvr, adsp, other)
  • Include [env] patch: Don't build ADSP addons
  • Include [env] patch: ffmpeg: Bump to 3.1.3-Krypton-Beta3 (e9002c3)
  • Include [env] patch: Bump included addon versions to prevent online updates
  • Include [env] patch: Add experimental splash video for RPi
  • Include [env] patch: HACK: Disable multiple PVR addons during migration. Always enable inputstream.* and os.*
  • Include [env] PR:535: init: Add upgrade check to avoid incompatible upgrades [RFC,WIP]
  • Include [env] PR:641: kodi: update to 17.0-beta1-81d5d26
  • Revert [env] 46b9b7b3: rtmpdump (Reason: use newclock5 bump)
  • Include [pkg] 441217d8: logging: Add microsecond timer to log messages (kodi)
  • Include [pkg] patch: drm/i915: Fixes and diagnostics for Braswell (linux)
  • Include [pkg] patch: drm/i915: Fix backwards test in Chris Wilson patch (link) (linux)
  • Include [pkg] patch: [skin.estuary] Hide watched items on home (kodi-theme-Estuary)
  • Include [pkg] patch: drm/i915: Limit the depth of the display pipeline to the framebuffer (linux)
  • Include [pkg] PR:404: VAAPI / VDPAU: Add deinterlacing methods to processInfo (kodi)
  • Include [pkg] PR:8645: [video] Add season/TV show artwork to episodes/seasons even if they have their own fanart.
  • Include [pkg] PR:8824: videodb: fix smart playlists not honoring "Show empty TV shows" setting.
  • Include [pkg] PR:8922: [guiinfo] extend ranges for listitem properties
  • Include [pkg] PR:10157: [WIP] Double the backslash in mysql in case we're in 'LIKE'
  • Include [pkg] PR:10335: skin migration and addon compatibility checking
  • Include [pkg] PR:10339: VideoPlayer: fix and cleanup deinterlacing methods
  • Include [pkg] PR:10358: [Estuary][PVR] Recordings Info dialog: Fix 'Play recording' button.
Build Highlights:
  1. ffmpeg: Bump to 3.1.3-Krypton-Beta3
  2. Fix Chris Wilson 8bpc patch
  3. Update repository.kodi.game addon.xml, stops "incompatible" notification
Build Details:
  1. XBMC:
    • [PVR] Guide window: Fix deadlock (occured on quickly closing and reopening the guide window). (PR:10352, 1 commit, 3 files changed)
    • [PVR] Recordings window: Fix recording groups not working (regression introduced by #10333) (PR:10342, 1 commit, 1 file changed)
    • Make "Next" visible for chapters in Estuary's OSD (PR:10353, 1 commit, 1 file changed)
    • [estuary] - show buffering progress in video full screen (PR:10325, 1 commit, 1 file changed)
    • Cmake fixes for offline/disconnected builds (PR:10351, 3 commits, 4 files changed)
  2. Additional commits/pull requests/changes not yet merged upstream:
    • Added: [env] patch: ffmpeg: Bump to 3.1.3-Krypton-Beta3 (e9002c3)
    • Added: [pkg] patch: drm/i915: Fix backwards test in Chris Wilson patch (link) (linux)
    • Added: [pkg] PR:10358: [Estuary][PVR] Recordings Info dialog: Fix 'Play recording' button.



RE: LibreELEC Testbuilds for x86_64 (Kodi 17.0) - fritsch - 2016-08-29

(2016-08-28, 23:56)polarrys Wrote:
(2016-08-28, 22:44)Milhouse Wrote:
(2016-08-28, 22:33)polarrys Wrote: Sorry for this reply but can someone please help me on my first issue ?

So you have tried the latest test build from this thread? Post a new debug log while using the latest #0827 build. This isn't the 7.0.2 help thread.

Dear Milhouse,

I test the last build i.e 0827. Before doing my test, I do a full reset and I play a mkv 24P movie. I have always a stutter on videos.

This is my paste log :
http://pastebin.com/c0C5wPH3

For help :
Here is my copnfig :
Motherboard Asus P8h67-i
Intel i3 2120 Sandy bridge with HD graphics 2000
4Go Ram

Hope you can help me .

Turn off adjust refresh rate and try at 60hz please.


RE: LibreELEC Testbuilds for x86_64 (Kodi 17.0) - polarrys - 2016-08-29

(2016-08-29, 07:15)fritsch Wrote:
(2016-08-28, 23:56)polarrys Wrote:
(2016-08-28, 22:44)Milhouse Wrote: So you have tried the latest test build from this thread? Post a new debug log while using the latest #0827 build. This isn't the 7.0.2 help thread.

Dear Milhouse,

I test the last build i.e 0827. Before doing my test, I do a full reset and I play a mkv 24P movie. I have always a stutter on videos.

This is my paste log :
http://pastebin.com/c0C5wPH3

For help :
Here is my copnfig :
Motherboard Asus P8h67-i
Intel i3 2120 Sandy bridge with HD graphics 2000
4Go Ram

Hope you can help me .

Turn off adjust refresh rate and try at 60hz please.

Hello Fritsch,

With Adjust refresh rate on, my TV switch in 24Hz mode => Result : Video stutter
With Adjust refresh rate off, my TV is in 60Hz. It's better but not perfect. There is already stutter (Idem in 50Hz)
I test with sync on and off but no change ;(

Thx


RE: LibreELEC Testbuilds for x86_64 (Kodi 17.0) - fritsch - 2016-08-29

The SNB has a hardwarebug, it cannot sync to 23.976 hz correctly. What you can try to do:

Force the output to 24.0 hz (not the 23.976 one) and enable Sync Playback to Display additionally. This will "speed up" the movie to 24 fps and resample audio accordingly.


RE: LibreELEC Testbuilds for x86_64 (Kodi 17.0) - polarrys - 2016-08-29

(2016-08-29, 11:02)fritsch Wrote: The SNB has a hardwarebug, it cannot sync to 23.976 hz correctly.
OK but why can I have a perfect playbay at 60 Hz ?


(2016-08-29, 11:02)fritsch Wrote: Force the output to 24.0 hz (not the 23.976 one) and enable Sync Playback to Display additionally. This will "speed up" the movie to 24 fps and resample audio accordingly.

Thx Fritsch for the reply.

How can I force the output to 24.0 hz ? Maybe code in advancedsettings.xml ?

Thx.


RE: LibreELEC Testbuilds for x86_64 (Kodi 17.0) - fritsch - 2016-08-29

(2016-08-29, 12:29)polarrys Wrote:
(2016-08-29, 11:02)fritsch Wrote: The SNB has a hardwarebug, it cannot sync to 23.976 hz correctly.
OK but why can I have a perfect playbay at 60 Hz ?


(2016-08-29, 11:02)fritsch Wrote: Force the output to 24.0 hz (not the 23.976 one) and enable Sync Playback to Display additionally. This will "speed up" the movie to 24 fps and resample audio accordingly.

Thx Fritsch for the reply.

How can I force the output to 24.0 hz ? Maybe code in advancedsettings.xml ?

Thx.

a) Cause at 60 hz SNB hw does not do shit :-)
b) For a test set the refreshrate to 24.0 hz in kodi and disable adjust refreshrate, then play the movie. For longterm, yes: advancedsettings.xml