Kodi Community Forum
v17 LibreELEC Testbuilds for x86_64 (Kodi 17.0) - Printable Version

Kodi Community Forum (https://forum.kodi.tv)
+-- Forum: Support (https://forum.kodi.tv/forumdisplay.php?fid=33)
+--- Forum: General Support (https://forum.kodi.tv/forumdisplay.php?fid=111)
+---- Forum: Linux (https://forum.kodi.tv/forumdisplay.php?fid=52)
---- Thread: v17 LibreELEC Testbuilds for x86_64 (Kodi 17.0) (/showthread.php?tid=269815)



RE: LibreELEC Testbuilds for x86_64 (Kodi 17.0) - mglae - 2016-09-04

There is a memory leak in current AMD Radeon VDPAU consuming a few hundred kBytes/sec while playing video.

My findings:

- Disabling VDPAU solves the memory leak.

- The issue started with #0531 commit "Added: [env] patch: mesa: update to 12.0.0-rc1"

- Reverting mesa to 11.2.2 in my LE build solves the memory leak.

- Fortunately building LE with the git head of the upcoming 12.0.2 release solves the memory leak too, so the bug seems to be fixed.


RE: LibreELEC Testbuilds for x86_64 (Kodi 17.0) - cowboype - 2016-09-04

Hi there! When bd-j menus will be support by kodi? Thanks for all your work. Its awesome!


RE: LibreELEC Testbuilds for x86_64 (Kodi 17.0) - wizziwig - 2016-09-04

(2016-09-03, 21:43)_Spook_ Wrote: Ok. Will try and get those logs. Never tried to get them with those parameters. How do I enable that? I linked to the DMESG logs I already made in here in the bugreport.

See here.

Just use extlinux.conf instead of syslinux.cfg for LibreElec.


RE: LibreELEC Testbuilds for x86_64 (Kodi 17.0) - Milhouse - 2016-09-04

syslinux.cfg is likely to be correct for a recently installed LE system.

On my NUC, the file to edit is /flash/EFI/BOOT/syslinux.cfg


RE: LibreELEC Testbuilds for x86_64 (Kodi 17.0) - Milhouse - 2016-09-04

New LibreELEC.tv Krypton build #0903: Generic
(Supercedes previous build)

Code:
# uname -a
Linux NUC 4.7.2 #1 SMP Sat Sep 3 21:11:29 BST 2016 x86_64 GNU/Linux

# lsb_release
LibreELEC (Milhouse) - Version: devel-20160903211012-#0903-gd41dfce [Build #0903]

Based on tip of LibreELEC.tv master (d41dfce1, changelog) and tip of XBMC master (6fe54873, changelog) with the following modifications: Build Highlights:
  1. Fix seeking about OOM fixes
  2. Drop udev from peripheral.joystick to see if this improves stability
  3. Fix for netradio crashes (PR10387)
  4. Restore Chris Wilson patch
Build Details:
  1. LibreELEC.tv:
    • projects/imx6: small fixes for kodi master (PR:686, 1 commit, 2 files changed)
    • tvheadend42: update to 4.0.9-12 (PR:687, 1 commit, 2 files changed)
  2. XBMC:
    • VideoPlayer: fix pts for passthrough audio (PR:10383, 1 commit, 1 file changed)
    • Update uniqueids when we change imdbnumber via json (PR:10385, 1 commit, 1 file changed)
    • log failed texture loading (PR:10376, 1 commit, 3 files changed)
    • FFmpeg: Bump to 3.1.3-Krypton-Beta3 (PR:10357, 1 commit, 1 file changed)
    • [Estuary] Fix channel icons / thumbnails. (PR:10390, 1 commit, 2 files changed)
  3. Additional commits/pull requests/changes not yet merged upstream:
    • Added: [pkg] patch: peripheral.joystick: Disable udev and see if stability improves (peripheral.joystick)
    • Added: [pkg] patch: drm/i915: Fix backwards test in Chris Wilson patch (link) (linux)
    • Added: [pkg] patch: drm/i915: Limit the depth of the display pipeline to the framebuffer (linux)
    • Added: [pkg] PR:10387: VideoPlayer: catch silly CRedirectException, fixes crash



RE: LibreELEC Testbuilds for x86_64 (Kodi 17.0) - fritsch - 2016-09-04

(2016-09-04, 00:19)mglae Wrote: There is a memory leak in current AMD Radeon VDPAU consuming a few hundred kBytes/sec while playing video.

My findings:

- Disabling VDPAU solves the memory leak.

- The issue started with #0531 commit "Added: [env] patch: mesa: update to 12.0.0-rc1"

- Reverting mesa to 11.2.2 in my LE build solves the memory leak.

- Fortunately building LE with the git head of the upcoming 12.0.2 release solves the memory leak too, so the bug seems to be fixed.

Should be that one:

Christian K├Ânig (1):
st/mesa: fix reference counting bug in st_vdpau

Here is a link to the commit: https://cgit.freedesktop.org/mesa/mesa/commit/?h=12.0&id=b0d1395480efd51206ba3c96f5458c3f20b3a134

@Milhouse Can you update to 12.0.2 or pick that patch manually?

Thx @mglae for reporting.


RE: LibreELEC Testbuilds for x86_64 (Kodi 17.0) - Superbert - 2016-09-04

Hi Milhouse,
first of all, great work.
I read in this thread, that there is a problem to wake up a zotac box after shutdown per IR.
Is there already a fix for this problem?
Thank you.


RE: LibreELEC Testbuilds for x86_64 (Kodi 17.0) - Milhouse - 2016-09-04

Thanks both. I'll pick the patch until we're in a position to bump mesa.


RE: LibreELEC Testbuilds for x86_64 (Kodi 17.0) - Boulder - 2016-09-04

I've tested the build (upgraded over LibreELEC 7.0.2) but I get quite a bit of video stutter at times. With LE 7.0.2 there were no such issues. I've also noticed that the "Use as default for all media" doesn't work anymore, the subtitle settings seem to be applied only to the current video and not all.

I don't know if I should start from scratch but that is quite a job.

Here's a debug log if it helps out: http://pastebin.com/bVujvety

EDIT: Some other strange things: for those particular HEVC encoded files, the pop up menu shows that they are being deinterlaced although they are encoded as progressive. Then, I tried playing some Star Trek TNG files I have. They are not hardware decoded even though they are standard MPEG-4 AVC files that are HW decoded in the stable LE build.


RE: LibreELEC Testbuilds for x86_64 (Kodi 17.0) - piotrasd - 2016-09-04

@Milhouse to update latest mesa you will need python mako
you can grab files from here
https://github.com/escalade/LibreELEC.tv/blob/7ee2039171e858b8d311cb38c426c6a112837cd0/packages/graphics/mesa/package.mk
https://github.com/escalade/LibreELEC.tv/commit/881901c650282bb47e6c71f119ef6f2b8b562bf0 (mako)


RE: LibreELEC Testbuilds for x86_64 (Kodi 17.0) - cowboype - 2016-09-04

(2016-09-04, 00:35)cowboype Wrote: Hi there! When bd-j menus will be support by kodi? Thanks for all your work. Its awesome!

Anybody? Huh


RE: LibreELEC Testbuilds for x86_64 (Kodi 17.0) - Milhouse - 2016-09-04

(2016-09-04, 14:59)cowboype Wrote:
(2016-09-04, 00:35)cowboype Wrote: Hi there! When bd-j menus will be support by kodi? Thanks for all your work. Its awesome!

Anybody? Huh
In Kodi? No idea, ask in the Feature Requests section. If BD-J support is ever added in Kodi it's unlikely (IMHO) that support will be added to LibreELEC, unless someone packages BD-J support as an add-on.


[Build #0903] breaks VAAPI - MichaelAnders - 2016-09-04

VAAPI is broken with build #0903. With a previous build (some days back), everything worked - with this update, it's broken.

Debug logs: http://sprunge.us/SXFY


RE: LibreELEC Testbuilds for x86_64 (Kodi 17.0) - Milhouse - 2016-09-04

(2016-09-04, 15:37)MichaelAnders Wrote: VAAPI is broken with build #0903. With a previous build (some days back), everything worked - with this update, it's broken.

Debug logs: http://sprunge.us/SXFY

Broken in what way, can you at least describe what happens? And did this issue start with #0903? Do you have any problems with#0902?


RE: LibreELEC Testbuilds for x86_64 (Kodi 17.0) - MichaelAnders - 2016-09-04

(2016-09-04, 15:49)Milhouse Wrote:
(2016-09-04, 15:37)MichaelAnders Wrote: VAAPI is broken with build #0903. With a previous build (some days back), everything worked - with this update, it's broken.

Debug logs: http://sprunge.us/SXFY

Broken in what way, can you at least describe what happens? And did this issue start with #0903? Do you have any problems with#0902?
Sorry, I thought the logs would show it Sad

I cannot select VAAPI bob for example. Debug log shows:
15:56:29 1958.414185 T:140383245793024 DEBUG: VAAPI - open decoder
15:56:29 1958.416016 T:140383245793024 DEBUG: VAAPI - initialize version 0.39
15:56:29 1958.416016 T:140383245793024 DEBUG: VAAPI - driver in use: Intel i965 driver for Intel® CherryView - 1.7.1
15:56:29 1958.416138 T:140383245793024 DEBUG: VAAPI - attrib 0 (get/set) min -100 max 100 value 0x0
15:56:29 1958.416138 T:140383245793024 DEBUG: VAAPI - attrib 1 (get/set) min 0 max 100 value 0x32
15:56:29 1958.416138 T:140383245793024 DEBUG: VAAPI - attrib 2 (get/set) min -180 max 180 value 0x0
15:56:29 1958.416138 T:140383245793024 DEBUG: VAAPI - attrib 3 (get/set) min 0 max 100 value 0x32
15:56:29 1958.416138 T:140383245793024 DEBUG: VAAPI - attrib 6 (get/set) min 0 max 3 value 0x0
15:56:29 1958.416260 T:140383245793024 DEBUG: VAAPI - profile 0
15:56:29 1958.416260 T:140383245793024 DEBUG: VAAPI - profile 1
15:56:29 1958.416260 T:140383245793024 DEBUG: VAAPI - profile 13
15:56:29 1958.416260 T:140383245793024 DEBUG: VAAPI - profile 6
15:56:29 1958.416260 T:140383245793024 DEBUG: VAAPI - profile 7
15:56:29 1958.416382 T:140383245793024 DEBUG: VAAPI - profile 15
15:56:29 1958.416382 T:140383245793024 DEBUG: VAAPI - profile 16
15:56:29 1958.416382 T:140383245793024 DEBUG: VAAPI - profile 8
15:56:29 1958.416382 T:140383245793024 DEBUG: VAAPI - profile 9
15:56:29 1958.416382 T:140383245793024 DEBUG: VAAPI - profile 10
15:56:29 1958.416504 T:140383245793024 DEBUG: VAAPI - profile -1
15:56:29 1958.416504 T:140383245793024 DEBUG: VAAPI - profile 12
15:56:29 1958.416504 T:140383245793024 DEBUG: VAAPI - profile 14
15:56:29 1958.416626 T:140383245793024 DEBUG: VAAPI - profile 17
15:56:29 1958.423706 T:140383858177792 DEBUG: VAAPI::COutput::CreateEGLContext - created context
15:56:29 1958.433838 T:140383858177792 DEBUG: VAAPI::COutput::InitBufferPool - Surfaces created
15:56:31 1960.417236 T:140383245793024 ERROR: VAAPI::ConfigVAAPI - failed to init output
15:56:31 1960.419556 T:140383245793024 NOTICE: VAAPI::Close
15:56:31 1960.419678 T:140383245793024 NOTICE: VAAPI::Close - closing decoder context

It's a Beebox N3150. I tested some versions:
#903: broken (as stated)
#902: broken - found another post with the same error: 2407188 (post)
#901: works (no issues before ever either)