Kodi Community Forum
v17 LibreELEC Testbuilds for x86_64 (Kodi 17.0) - Printable Version

Kodi Community Forum (https://forum.kodi.tv)
+-- Forum: Support (https://forum.kodi.tv/forumdisplay.php?fid=33)
+--- Forum: General Support (https://forum.kodi.tv/forumdisplay.php?fid=111)
+---- Forum: Linux (https://forum.kodi.tv/forumdisplay.php?fid=52)
---- Thread: v17 LibreELEC Testbuilds for x86_64 (Kodi 17.0) (/showthread.php?tid=269815)



RE: LibreELEC Testbuilds for x86_64 (Kodi 17.0) - guandms - 2016-11-02

Im using your latest Build and Hebrew subtitles are not showing backwards (from left to right).
More than that the GUI sounds get distorted every couple of minutes, only after reboot the GUI sounds are back to normal.


RE: LibreELEC Testbuilds for x86_64 (Kodi 17.0) - ooNoMaDoo - 2016-11-02

(2016-11-02, 12:58)shoek Wrote: Why does the build # go from 1031 to 1101? New branch?

New month.


RE: LibreELEC Testbuilds for x86_64 (Kodi 17.0) - Milhouse - 2016-11-02

(2016-11-02, 13:13)guandms Wrote: Im using your latest Build and Hebrew subtitles are not showing backwards (from left to right).
More than that the GUI sounds get distorted every couple of minutes, only after reboot the GUI sounds are back to normal.
Can you identify the last build that has working Hebrew subtitles?

Need a full debug log for the GUI sounds problem.


RE: LibreELEC Testbuilds for x86_64 (Kodi 17.0) - guandms - 2016-11-02

The last build is from the 1022, i didn't test the 1031 build so i have no idea if his OK, how can i give you the log for the sound ?


RE: LibreELEC Testbuilds for x86_64 (Kodi 17.0) - csutcliff - 2016-11-02

(2016-11-02, 12:58)shoek Wrote: Why does the build # go from 1031 to 1101? New branch?

It's the date the build was made, 1031 is 31st October, 1101 is 1st November

Edit: Didn't notice there was another page since you asked where people have already said this!


RE: LibreELEC Testbuilds for x86_64 (Kodi 17.0) - Milhouse - 2016-11-03

New LibreELEC.tv Krypton build #1102: Generic
(Supercedes previous build)

Code:
# uname -a
Linux NUC 4.8.6 #1 SMP Wed Nov 2 21:08:55 GMT 2016 x86_64 GNU/Linux

# lsb_release
LibreELEC (Milhouse) - Version: devel-20161102210542-#1102-g9d8a561 [Build #1102]

# Kodi version
Kodi (17.0-BETA6 Git:564671b). Platform: Linux x86 64-bit

Based on tip of LibreELEC.tv master (9d8a561e, changelog) and tip of XBMC master (564671b5, changelog) with the following modifications: Build Highlights:
  1. [PVR] Fix epg update deadlock.
  2. [python] Add xbmcgui.DialogBusy()
Build Details:
  1. LibreELEC.tv:
    • imx6: bump linux to 3.14.79 (PR:902, 1 commit, 2 files changed)
    • touchscreen: initial addon (PR:897, 1 commit, 30 files changed)
    • Add $DEVICE support to the build-system (PR:842, 6 commits, 10 files changed)
    • touchscreen: limit build projects and use autoreconf for tslib (PR:903, 1 commit, 2 files changed)
    • WeTek_Hub: use meson-ir and lirc (PR:820, 3 commits, 6 files changed)
  2. XBMC:
    • [PVR] Fix epg update deadlock. (PR:10841, 1 commit, 1 file changed)
    • [python] Add xbmcgui.DialogBusy() (PR:10699, 3 commits, 5 files changed)
    • [depends] alsa-lib: fix typo in configure.in (PR:10840, 1 commit, 2 files changed)
    • [Fix] access violation in CFFmpegImage::Initialize (PR:10842, 1 commit, 1 file changed)
    • [win32] Set minimum Windows 10 version for UWP (PR:10843, 1 commit, 1 file changed)
  3. pvr.hdhomerun:
    • Update libhdhomerun (PR:29, 4 commits, 3 files changed)



RE: LibreELEC Testbuilds for x86_64 (Kodi 17.0) - smf007 - 2016-11-03

@gujal not sure how to help. Mine is an HVR-1600 and works fine with those changes. Does yours work with an old build? Maybe from March or earlier? The LIRC changes were around the end of March IIRC.


RE: LibreELEC Testbuilds for x86_64 (Kodi 17.0) - mikeSiLVO - 2016-11-03

Not sure if this is the best thread but I am not currently using LibreElec and do not have the resources to purchase a test machine... I have some users that are on LibreElec and there is an issue with my intro (right click to save as for any testing) played at startup as default. I am willing to disable this option as the default but wanted to check with the devs and provide a user log in case it is something that can be fixed instead of any skin changes Wink

I like the intro and am willing to make it not default but if anybody has an idea to make it less prone to issues like a format change or anything I can do on my side to mitigate freezing or inability to load the skin, I would like to keep it for default installs Smile

I tried adding PlayMedia to an AlarmClock that waited a second before playing in case anything that needed to be loaded took awhile but was unsuccessful in that regard.

The users log is HERE. Thank you for any help regarding this issue Smile


RE: LibreELEC Testbuilds for x86_64 (Kodi 17.0) - Milhouse - 2016-11-04

(2016-11-03, 23:46)mikeSiLVO Wrote: Not sure if this is the best thread

I wouldn't have said it was, as presumably you have this problem in current official LibreELEC releases (ie. 7.90.008) and Kodi 17 on other platforms (ie. WIndows, Mac, Linux etc.)? Or is it only with LibreELEC? Creating a trac ticket might be the best option.


RE: LibreELEC Testbuilds for x86_64 (Kodi 17.0) - Milhouse - 2016-11-04

New LibreELEC.tv Krypton build #1103: Generic
(Supercedes previous build)

Code:
# uname -a
Linux NUC 4.8.6 #1 SMP Thu Nov 3 21:03:57 GMT 2016 x86_64 GNU/Linux

# lsb_release
LibreELEC (Milhouse) - Version: devel-20161103210241-#1103-g9d8a561 [Build #1103]

# Kodi version
Kodi (17.0-BETA6 Git:f74b5fd). Platform: Linux x86 64-bit

Based on tip of LibreELEC.tv master (9d8a561e, changelog) and tip of XBMC master (f74b5fd1, changelog) with the following modifications:
  • Includes latest kodi-platform master (c8188d82)
  • Includes latest libcec master (81fe5bc0, ahead +56)
  • Includes latest libnfs master (2edbd147)
  • Includes latest p8-platform master (2d90f986, ahead +9)
  • Includes latest addons: inputstream.mpd (4c8013f6), inputstream.rtmp (aa3b00ac, +3), inputstream.smoothstream (081c6c43), peripheral.joystick (ae86732f), pvr.argustv (87cb6780), pvr.demo (01c68c88), pvr.dvblink (043aa892), pvr.dvbviewer (f72c62ff), pvr.filmon (675c2b4e), pvr.hdhomerun (2c73804a, +3), pvr.hts (c091da30), pvr.iptvsimple (adee8a7f), pvr.mediaportal.tvserver (aa02879b, +2), pvr.mythtv (038cee07, +6), pvr.nextpvr (6a2128d8), pvr.njoy (b5d65655), pvr.pctv (d6d969fe), pvr.stalker (168e35f7), pvr.vbox (8e496578, +10), pvr.vdr.vnsi (5b47bd06), pvr.vuplus (7ab30d34), pvr.wmc (d9eac84f)
  • Exclude [env] libcec-PR208.patch: merged upstream (libcec)
  • Include [env] patch: Add kodi binary addons (pvr, adsp, other)
  • Include [env] patch: Don't build ADSP addons
  • Include [env] patch: ffmpeg: update to 3.1.5-Krypton-Beta5-1
  • Include [env] patch: linux: use in-tree rtl8192cu for RPi/RPi2
  • Include [env] patch: visualization.shadertoy: update to 1.1.4
  • Include [env] patch: Bump included addon versions to prevent online updates
  • Include [env] patch: Add experimental splash video for RPi
  • Include [env] patch: HACK: Disable multiple PVR addons during migration. Always enable inputstream.* and os.*
  • Include [env] PR:900: linux: update to linux-4.8.6
  • Include [env] PR:905: mesa: update to 13.0.0
  • Revert [env] 46b9b7b3: rtmpdump (Reason: use newclock5 bump)
  • Include [pkg] 441217d8: logging: Add microsecond timer to log messages (kodi)
  • Include [pkg] patch: [skin.estuary] Hide watched items on home (kodi-theme-Estuary)
  • Include [pkg] patch: i965: Add some APL and KBL SKU strings (mesa)
  • Include [pkg] PR:36: fix syntax in window xml (service.libreelec.settings)
  • Include [pkg] PR:8824: videodb: fix smart playlists not honoring "Show empty TV shows" setting.
  • Include [pkg] PR:10370: Add settings to control notification rumble duration and strength
  • Include [pkg] PR:10775: bump to libCEC 4.0.0 + some rebased PRs
  • Include [pkg] PR:10785: add privacy policy
  • Include [pkg] PR:10800: [xbmc][fix] Change texture loading to not block skin updates
  • Include [pkg] PR:10819: fix hash checking in addon installer
  • Revert [pkg] c396c9a2: Makefile.ffmpeg: ffmpeg 3.2, libvpx 1.6.0, x265 2.1 (tvheadend42)
  • Revert [pkg] PR:10707: SeekHandler: fix state InProgress (Reason: stuffs up music seek overlay)
Build Highlights:
  1. Drop PR10707 Seekhandler. Is the stuck Music seek overlay fixed?
  2. PR:10800: [xbmc][fix] Change texture loading to not block skin updates (for @paxxi)
Build Details:
  1. XBMC:
    • FFmpegImage: free avpacket side data (PR:10844, 1 commit, 1 file changed)
    • more verbose help for --enable-optimizations (PR:10839, 1 commit, 1 file changed)
    • [strings] Clarify it's system memory/cpu usage (PR:10802, 1 commit, 3 files changed)
  2. inputstream.rtmp:
    • fix build on Rbpi (PR:10, 1 commit, 1 file changed)
  3. pvr.mythtv:
    • 4.8.0 (PR:74, 3 commits, 9 files changed)
    • 4.9.0 (PR:75, 3 commits, 11 files changed)
  4. Additional commits/pull requests/changes not yet merged upstream:
    • Added: [env] PR:905: mesa: update to 13.0.0
    • Added: [pkg] PR:36: fix syntax in window xml (service.libreelec.settings)
    • Added: [pkg] PR:10800: [xbmc][fix] Change texture loading to not block skin updates
    • Reverted: [pkg] PR:10707: SeekHandler: fix state InProgress (Reason: stuffs up music seek overlay)



RE: LibreELEC Testbuilds for x86_64 (Kodi 17.0) - mikeSiLVO - 2016-11-04

(2016-11-04, 00:01)Milhouse Wrote:
(2016-11-03, 23:46)mikeSiLVO Wrote: Not sure if this is the best thread

I wouldn't have said it was, as presumably you have this problem in current official LibreELEC releases (ie. 7.90.008) and Kodi 17 on other platforms (ie. WIndows, Mac, Linux etc.)? Or is it only with LibreELEC? Creating a trac ticket might be the best option.
Not sure as this is from a user of my skin but I saw this line in the log
Code:
Running on LibreELEC (Milhouse) - Version: devel-20161020212643-#1020-g5c9861d [Build #1020] 8.0, kernel: Linux x86 64-bit version 4.8.2
so this seemed like the best place Confused

Should I post this on the LibreElec forum instead?

Edit: Slow reader sometimes Wink I have not received any reports from other OS's either using LibreElec or Kodi.


RE: LibreELEC Testbuilds for x86_64 (Kodi 17.0) - Milhouse - 2016-11-04

(2016-11-04, 00:27)mikeSiLVO Wrote: Should I post this on the LibreElec forum instead?

I'd be a little surprised if this is a LibreELEC specific issue, to be honest.


RE: LibreELEC Testbuilds for x86_64 (Kodi 17.0) - mikeSiLVO - 2016-11-04

(2016-11-04, 00:28)Milhouse Wrote:
(2016-11-04, 00:27)mikeSiLVO Wrote: Should I post this on the LibreElec forum instead?

I'd be a little surprised if this is a LibreELEC specific issue, to be honest.

Hmmm. The only posts I have received have LibreElec in common. I asked for a log from both but only received the one.

The post is HERE as well as the one below and the user who provided the log was the second poster.

Do you have any suggestions on my best course of action? I am uncertain where to ask this as Kodi and LibreElec have areas on these forums and their own.

Thanks


RE: LibreELEC Testbuilds for x86_64 (Kodi 17.0) - Milhouse - 2016-11-04

(2016-11-04, 00:35)mikeSiLVO Wrote: Do you have any suggestions on my best course of action? I am uncertain where to ask this as Kodi and LibreElec have areas on these forums and their own.

Anything video or GUI related is pretty much a Kodi issue, it's largely out of the hands of LibreELEC by that point. Maybe there's a startup deadlock or race condition that you're uncovering and seeing first with LibreELEC - do you know if this intro video works reliably on other platforms?

Creating a ticket on trac.kodi.tv is likely your best option in my opinion.


RE: LibreELEC Testbuilds for x86_64 (Kodi 17.0) - Milhouse - 2016-11-04

@mikeSiLVO Reproducing the issue, ideally without having to install a skin an all that that entails, is likely to help towards prompt resolution.

I just added the following to stock Estuary in 1080i/Startup.xml (http://sprunge.us/ZUGJ):
Code:
    <onload condition="!Skin.HasSetting(Disable.StartupIntro)">AlarmClock(Play Intro,PlayMedia(special://skin/extras/intro.mp4,0),00:01,silent)</onload>
and it plays your video without an issue.

Note that my code is different to your code - you have "PlayMedia(special://skin/extras/intro.mp4,1)" which causes the video to play in the background.

You can reproduce in one of my builds as follows:
Code:
cd /storage/.kodi/addons
cp -r /usr/share/kodi/addons/skin.estuary ./skin.estuary2
wget -q https://raw.githubusercontent.com/mikesilvo164/Aeon-Nox-SiLVO/master/extras/intro.mp4 -O skin.estuary2/extras/intro.mp4
wget -q http://sprunge.us/ZUGJ -O skin.estuary2/1080i/Startup.xml
sed -i 's/estuary/estuary2/g;s/Estuary/Estuary2/g' skin.estuary2/addon.xml

Enable the Estuary2 skin in the Addons browser, and reboot.

You do however have a lot of other onload conditions, any one of which could be contributing to the problem.