Kodi Community Forum
v17 LibreELEC Testbuilds for x86_64 (Kodi 17.0) - Printable Version

Kodi Community Forum (https://forum.kodi.tv)
+-- Forum: Support (https://forum.kodi.tv/forumdisplay.php?fid=33)
+--- Forum: General Support (https://forum.kodi.tv/forumdisplay.php?fid=111)
+---- Forum: Linux (https://forum.kodi.tv/forumdisplay.php?fid=52)
---- Thread: v17 LibreELEC Testbuilds for x86_64 (Kodi 17.0) (/showthread.php?tid=269815)



RE: LibreELEC Testbuilds for x86 (Kodi 17.0) - b0mb - 2016-05-09

Still freezing on Braswell....


RE: LibreELEC Testbuilds for x86 (Kodi 17.0) - fritsch - 2016-05-09

All of you - bump the bug reports, post new logs ... it needs more traffic on freedesktop or 4.6 will suck :-)


RE: LibreELEC Testbuilds for x86 (Kodi 17.0) - Milhouse - 2016-05-10

Build #0509x: Generic

Same as #0509 but with 4.4.7 kernel.


RE: LibreELEC Testbuilds for x86 (Kodi 17.0) - john.cord - 2016-05-10

I got this weird issue were during playback at random points the video gets choppy and a lot of frames are dropped. Pause and Unpause one or two times and the playback is normal. I tried to get a log but any attempt to reproduce it with log level enabled failed. Both on my chromebox and the 2820 NUC.


RE: LibreELEC Testbuilds for x86 (Kodi 17.0) - fritsch - 2016-05-10

Try harder :-) without a log we cannot help


RE: LibreELEC Testbuilds for x86 (Kodi 17.0) - the-dreamer - 2016-05-10

@milhouse: here is the log with git master from this morning: http://sprunge.us/POBT
kodi even don't start and therefore there is no kodi.log. last week i did a clean build with 4.6. kernel and new libreelec logo and saw first time the gpu freezes. kodi was starting.
i am using some of your patches for addons http://nmacleod.com/public/oebuild/patches/03_build_kodi_addons_without_adsp.txt and http://nmacleod.com/public/oebuild/patches/03_enable_other_addons.txt
here my git status: http://sprunge.us/dXcM


@fritsch: do you know any open bug report regarding braswell gpu freeze where we can make some noise?


RE: LibreELEC Testbuilds for x86 (Kodi 17.0) - fritsch - 2016-05-10

It's somewhere bug in this thread. I did not subscribe, so don't know it out of my head. File a new one if in doubt - it needs fixing upstream. If you have too much time: #intel-gfx is a place to directly post the issue after filing it. As 4.6 is unusable on SKL / BSW and so on - it should be high priority.


RE: LibreELEC Testbuilds for x86 (Kodi 17.0) - wwessel - 2016-05-10

(2016-05-10, 00:43)john.cord Wrote: I got this weird issue were during playback at random points the video gets choppy and a lot of frames are dropped. Pause and Unpause one or two times and the playback is normal. I tried to get a log but any attempt to reproduce it with log level enabled failed. Both on my chromebox and the 2820 NUC.

Same here with chromebox (2955U) and kernel 4.6. No issues with kernel 4.4.7 build.

I'll provide logs in the evening when I'm back at home.


RE: LibreELEC Testbuilds for x86 (Kodi 17.0) - Milhouse - 2016-05-10

(2016-05-10, 08:19)the-dreamer Wrote: @milhouse: here is the log with git master from this morning: http://sprunge.us/POBT
kodi even don't start and therefore there is no kodi.log. last week i did a clean build with 4.6. kernel and new libreelec logo and saw first time the gpu freezes. kodi was starting.
i am using some of your patches for addons http://nmacleod.com/public/oebuild/patches/03_build_kodi_addons_without_adsp.txt and http://nmacleod.com/public/oebuild/patches/03_enable_other_addons.txt
here my git status: http://sprunge.us/dXcM

As this is your own custom build not mine, and nobody knows how it's been built other than yourself, the LE forum would be a better place to ask for support as it's 100% OT for this thread.

However as you've asked... run the following:
Code:
ldd /usr/bin/pulseaudio | pastebinit
ldd /usr/lib/kodi/kodi.bin | pastebinit

If either binary lists libvorbisenc.so.2 then my guess is you've not done a clean build for a while, certainly not since libvorbis switched to being built statically after PR:286. You probably have libvorbisenc.so lying around in your toolchain, but not in your image.

If a clean build doesn't fix your problem, please start a new thread (the LE forum would be the best place).


RE: LibreELEC Testbuilds for x86 (Kodi 17.0) - Roby77 - 2016-05-10

mine error report was

https://bugs.freedesktop.org/show_bug.cgi?id=95196

But if someone with better english skill open a new one i will post also my log


RE: LibreELEC Testbuilds for x86 (Kodi 17.0) - the-dreamer - 2016-05-10

@milhouse: PR:286 would fit to my problem. both bins has libvorbisenc. indeed my clean build was before this PR. sorry for that noise. rebuild is started. will start tomorrow a new thread if problem persist. thx.


RE: LibreELEC Testbuilds for x86 (Kodi 17.0) - Raitsa - 2016-05-10

509x is an awesome build for Braswell owners, it fixed all remaining add-on issues atleast in my setup.

BIG thanks to Milhouse once again for all the help & effort Love


RE: LibreELEC Testbuilds for x86 (Kodi 17.0) - startv - 2016-05-10

#0509x seemed unusually in English input,Type or delete a letter,shows busy spinning。


RE: LibreELEC Testbuilds for x86 (Kodi 17.0) - wwessel - 2016-05-10

(2016-05-10, 08:51)wwessel Wrote:
(2016-05-10, 00:43)john.cord Wrote: I got this weird issue were during playback at random points the video gets choppy and a lot of frames are dropped. Pause and Unpause one or two times and the playback is normal. I tried to get a log but any attempt to reproduce it with log level enabled failed. Both on my chromebox and the 2820 NUC.

Same here with chromebox (2955U) and kernel 4.6. No issues with kernel 4.4.7 build.

I'll provide logs in the evening when I'm back at home.

OK, had time to test it earlier:

http://sprunge.us/DPUI

The behaviour occurs between 11:59:51 and 12:00:27


RE: LibreELEC Testbuilds for x86 (Kodi 17.0) - _Spook_ - 2016-05-10

Latest build is OK on SkyLake NUC. So 4.6 kernel seems OK for SkyLake. But I know there is lot's planned for 4.7 kernel. So let's see Smile