Kodi Community Forum
v17 LibreELEC Testbuilds for x86_64 (Kodi 17.0) - Printable Version

Kodi Community Forum (https://forum.kodi.tv)
+-- Forum: Support (https://forum.kodi.tv/forumdisplay.php?fid=33)
+--- Forum: General Support (https://forum.kodi.tv/forumdisplay.php?fid=111)
+---- Forum: Linux (https://forum.kodi.tv/forumdisplay.php?fid=52)
---- Thread: v17 LibreELEC Testbuilds for x86_64 (Kodi 17.0) (/showthread.php?tid=269815)



RE: LibreELEC Testbuilds for x86 (Kodi 17.0) - MariusB - 2016-05-10

On my Intel NUC5CPYH currently running the build 0505X I just faced the following issue.
Yesterday I have disabled the Screensaver suspecting that this workaround might resolve the "blank screen" issue that I wrote about in my earlier posts (my NUC is always on, just receiver and TV are switched off when not used).
It seemed that initially it helped - I didn't face blank screen issue since that time but when I switched on the system today the Home screen of KODI was visible on the TV screen but the whole system was frozen.
It didn't react to the remote and keyboard, LibreElec was not on a Network and it was not pingable.
I had to "hard" reboot the NUC.
I am still using 0505X but I am going to try 0509X.


RE: LibreELEC Testbuilds for x86 (Kodi 17.0) - linuxmad - 2016-05-10

@Milhouse
I know that your versions are targeted to generic and rpi. Can you please let me know where I can find krypton build for wetek play?
Thanks


RE: LibreELEC Testbuilds for x86 (Kodi 17.0) - smitopher - 2016-05-10

I can't get more than 30 seconds before a GUI lock up

[email protected]'s password:
##############################################
# LibreELEC #
# http://libreelec.tv #
##############################################

LibreELEC (community) Version: devel-20160509210600-#0509-g796a577
LibreELEC git: 796a5777b3346a8d2eb42b214d0428808db19927
media-center:~ # dmesg | pastebinit
http://sprunge.us/BhEV
media-center:~ # journalctl -a | pastebinit
http://sprunge.us/Fejh
media-center:~ # cat /storage/.kodi/temp/kodi.log | pastebinit
http://sprunge.us/JNYf
media-center:~ # vainfo | pastebinit
libva info: VA-API version 0.39.0
libva info: va_getDriverName() returns 0
libva info: Trying to open /usr/lib/va/i965_drv_video.so
libva info: Found init function __vaDriverInit_0_39
libva info: va_openDriver() returns 0
http://sprunge.us/fAdB


RE: LibreELEC Testbuilds for x86 (Kodi 17.0) - john.cord - 2016-05-10

(2016-05-10, 12:16)wwessel Wrote:
(2016-05-10, 08:51)wwessel Wrote:
(2016-05-10, 00:43)john.cord Wrote: I got this weird issue were during playback at random points the video gets choppy and a lot of frames are dropped. Pause and Unpause one or two times and the playback is normal. I tried to get a log but any attempt to reproduce it with log level enabled failed. Both on my chromebox and the 2820 NUC.

Same here with chromebox (2955U) and kernel 4.6. No issues with kernel 4.4.7 build.

I'll provide logs in the evening when I'm back at home.

OK, had time to test it earlier:

http://sprunge.us/DPUI

The behaviour occurs between 11:59:51 and 12:00:27

THX... i tried hard yesterday but no luck. Is it in your case too that the drops are in a constant order and the video looks like a choppy low fps video? Do you have the Unpause Jumpback Addon installed? (Add-on:XBMC_Unpause_Jumpback (wiki)). I still got the issue with the latest 509x Build :-(


RE: LibreELEC Testbuilds for x86 (Kodi 17.0) - MariusB - 2016-05-10

Upgraded from 0505X to 0509X - KODI is frozen in about an hour (LibreElec is reachable via ssh).


RE: LibreELEC Testbuilds for x86 (Kodi 17.0) - tinzarian - 2016-05-10

I have a Zotac Zbox CI520, which was running the #0419 build. After I installed the  #0503 something is f'ed up with the power and or IR-settings. After a shutdown it won't power up with the remote, I have to do it manually.

Rolling back to 419 solves it, so this broke with some build in between.

Edit: Build #0420 is the last one that worked, it's still broken in #0509


RE: LibreELEC Testbuilds for x86 (Kodi 17.0) - Milhouse - 2016-05-10

(2016-05-10, 20:06)linuxmad Wrote: @Milhouse
I know that your versions are targeted to generic and rpi. Can you please let me know where I can find krypton build for wetek play?
Thanks

Ask on the LibreELEC forum (as you have done, thanks) or in the #irc channel, someone may have one.


RE: LibreELEC Testbuilds for x86 (Kodi 17.0) - inapickle - 2016-05-10

Please can anyone tell me where I can find the Base LibreELEC build for Kodi 17. I am running LibreELEC (Jarvis 16.1) v7.0.0 on a Intel Celeron N3050 based NUC. I would like to try out the Kodi 17.0 test build. Thanks in advance for any help.


RE: LibreELEC Testbuilds for x86 (Kodi 17.0) - Milhouse - 2016-05-10

(2016-05-10, 23:02)inapickle Wrote: Please can anyone tell me where I can find the Base LibreELEC build for Kodi 17. I am running LibreELEC (Jarvis 16.1) v7.0.0 on a Intel Celeron N3050 based NUC. I would like to try out the Kodi 17.0 test build. Thanks in advance for any help.

There are no official LibreELEC Kodi 17 builds yet (what will be LibreELEC 8.0). These will become available in due course when the LE alpha testing starts - I think LE are waiting for Kodi 17 to hit beta before starting with official LE 8 builds.

If you want to try out a a LibreELEC Kodi 17 test build, you could look no further than the first post in this thread...


RE: LibreELEC Testbuilds for x86 (Kodi 17.0) - Milhouse - 2016-05-10

New LibreELEC.tv Krypton build #0510: Generic
(Supercedes previous build)

Code:
# uname -a
Linux LibreELEC 4.6.0-rc7 #1 SMP Tue May 10 21:23:43 BST 2016 x86_64 GNU/Linux

# lsb_release
LibreELEC (Milhouse) - Version: devel-20160510212222-#0510-gcb73e74 [Build #0510]

Based on tip of LibreELEC.tv master (cb73e746, changelog) and tip of XBMC master (fddc78d2, changelog) with the following modifications: Build Highlights:
  1. NOTE: DVD playback remains temporarily disabled
  2. Minors
Build Details:
  1. LibreELEC.tv:
    • linux: Update to 4.6-rc7 (with RPi support patches) (PR:325, 2 commits, 28 files changed)
    • inputstream.mpd: update to latest master (PR:327, 1 commit, 1 file changed)
  2. XBMC:
    • fix PluginDirectory (PR:9778, 4 commits, 4 files changed)
    • configure: add support for aarch64 (PR:9765, 1 commit, 2 files changed)
    • [cleanup] ogg/vorbis/flac leftovers (PR:9787, 1 commit, 4 files changed)
    • [depends] libjpeg-turbo 1.4.2 (PR:9786, 1 commit, 2 files changed)
    • [lang] updated language files from Transifex (4dc5b7aa)
    • [lang][skin.estuary] updated language files from Transifex (10f8c288)
    • [lang][skin.estouchy] updated language files from Transifex (e89f87d3)
  3. Additional commits/pull requests/changes not yet merged upstream:



RE: LibreELEC Testbuilds for x86 (Kodi 17.0) - Roby77 - 2016-05-10

(2016-05-09, 20:07)Milhouse Wrote:
(2016-05-09, 13:05)Roby77 Wrote: @Milhouse did you see my crash log switching audio profile ?

If you mean this post that's not a crash log.

As you're using an addon to change profiles I would advise testing again with tonight's #0509(x) build now that PR9778 has been updated and hopefully fixed any remaining deadlock-type issues, which could be what you are experiencing.

Yes i confirm, now works perfectly
No problem switching audio

Maybe in future you solve also problem with edid not loaded ...you are a god Big Grin


RE: LibreELEC Testbuilds for x86 (Kodi 17.0) - inapickle - 2016-05-10

(2016-05-10, 23:07)Milhouse Wrote:
(2016-05-10, 23:02)inapickle Wrote: Please can anyone tell me where I can find the Base LibreELEC build for Kodi 17. I am running LibreELEC (Jarvis 16.1) v7.0.0 on a Intel Celeron N3050 based NUC. I would like to try out the Kodi 17.0 test build. Thanks in advance for any help.

There are no official LibreELEC Kodi 17 builds yet (what will be LibreELEC 8.0). These will become available in due course when the LE alpha testing starts - I think LE are waiting for Kodi 17 to hit beta before starting with official LE 8 builds.

If you want to try out a a LibreELEC Kodi 17 test build, you could look no further than the first post in this thread...

I was not sure if I needed a base build to add your test build to. Thanks for the help and your work on this project


RE: LibreELEC Testbuilds for x86 (Kodi 17.0) - Milhouse - 2016-05-10

(2016-05-10, 23:54)inapickle Wrote: I was not sure if I needed a base build to add your test build to. Thanks for the help and your work on this project

Just install the LE 7 official build, then upgrade using the latest test build from this thread.


RE: LibreELEC Testbuilds for x86 (Kodi 17.0) - john.cord - 2016-05-11

(2016-05-10, 08:03)fritsch Wrote: Try harder :-) without a log we cannot help

got it --> http://pastebin.com/DyzTvgeB

dropping starts at 23:51:46 354.224182


RE: LibreELEC Testbuilds for x86 (Kodi 17.0) - smitopher - 2016-05-11

Once again, about 1 minute into GUI navigation, the ui locks up

build 0510

[email protected]'s password:
##############################################
# LibreELEC #
# http://libreelec.tv #
##############################################

LibreELEC (community) Version: devel-20160510212222-#0510-gcb73e74
LibreELEC git: cb73e74693589add9349a81bd5ff943377f9796e
media-center:~ #
media-center:~ # dmesg | pastebinit
http://sprunge.us/jNEV
media-center:~ # journalctl -a | pastebinit
http://sprunge.us/cQaQ
media-center:~ # cat /storage/.kodi/temp/kodi.log | pastebinit
http://sprunge.us/NQJE
media-center:~ # vainfo | pastebinit
libva info: VA-API version 0.39.0
libva info: va_getDriverName() returns 0
libva info: Trying to open /usr/lib/va/i965_drv_video.so
libva info: Found init function __vaDriverInit_0_39
libva info: va_openDriver() returns 0
http://sprunge.us/WNcG
media-center:~ #