Kodi Community Forum
v17 LibreELEC Testbuilds for x86_64 (Kodi 17.0) - Printable Version

Kodi Community Forum (https://forum.kodi.tv)
+-- Forum: Support (https://forum.kodi.tv/forumdisplay.php?fid=33)
+--- Forum: General Support (https://forum.kodi.tv/forumdisplay.php?fid=111)
+---- Forum: Linux (https://forum.kodi.tv/forumdisplay.php?fid=52)
---- Thread: v17 LibreELEC Testbuilds for x86_64 (Kodi 17.0) (/showthread.php?tid=269815)



RE: LibreELEC Testbuilds for x86 (Kodi 17.0) - Thomas233 - 2016-06-07

(2016-06-06, 23:57)Milhouse Wrote: Build Highlights:
  1. Reinstate DVD support - thanks @TheUlpio and @stefansaraev

Wahhh great...finally....thank you very much guys for your efforts +1 !!


RE: LibreELEC Testbuilds for x86 (Kodi 17.0) - fritsch - 2016-06-07

(2016-06-07, 18:46)Tequilla9 Wrote: Here you are:

(Hope I have done it correctly)

Part 1 (Kodi and Sytem log): http://pastebin.com/hz7NUf9a

Part 2 (Audio, Journal log): http://pastebin.com/mnSgnbN7

Hope it helps to identify the problem. Please let me know when I should try something Wink

thx
Volker

Thanks, please turn on debuglogging and play the file for longer (10 minutes), please., don't open the codec info screen, but press a remote button every time you see the stutter. Also disable ffmpeg's component logging that is spamming us like hell. Then please only post the kodi.log - the rest is not relevant for now.


RE: LibreELEC Testbuilds for x86 (Kodi 17.0) - fritsch - 2016-06-07

(2016-06-05, 14:45)_Spook_ Wrote:
(2016-06-05, 14:10)fritsch Wrote:
(2016-06-05, 12:41)_Spook_ Wrote: Ok. I did not know that obviosly.

EDIT: I updated with new test and changed the title. 7.1 gives me sound in all channels in test

See: Kernel Bug - as assumed :-). Happy testing with new hardware. If you buy the next gen in three days - don't forget to donate the old HW Tongue

I can donate a NUC6i5SYK if you need. Just give me info Smile

Donate time - that's what is needed.


RE: LibreELEC Testbuilds for x86 (Kodi 17.0) - fritsch - 2016-06-07

@Robby77: Do:

Code:
touch /storage/.config/forcedisplay

And reboot. Display comes up?


RE: LibreELEC Testbuilds for x86 (Kodi 17.0) - Roby77 - 2016-06-07

Watson question:

Will try but if i reboot how i understand (and report) if the problem disappear cause no handshake problem or thanks to your trick ?

Just to resume

Forced edid but on boot i can have

A)Black screen after syslinux text and need almost 2/3 reboot to have kodi gui (maybe this is the best scenario to test that trick)

B) black screen after lbreelec logo...wait 15 sec ~ 2 minuts for kodi gui

And also

Random black screen when movie stop wait 15 sec ~ 2 minuts for kodi gui

Tried also with dr hdmi solution...same problem

For WAF i mapped reboot command to remote Big Grin


RE: LibreELEC Testbuilds for x86 (Kodi 17.0) - fritsch - 2016-06-07

your B) issue is your personal issue and we won't and can't fix that.

The random movie stopped issue is filed upstream - nothing we can do - we wait for upstream.

If you care for WAF -> sell all your hardware and get an Android TV and use the netflix app only :-)

As your wife won't see the difference between 23.976 hz and 60 hz, just disable Adjust Refreshrate to match video.


RE: LibreELEC Testbuilds for x86 (Kodi 17.0) - Roby77 - 2016-06-07

Between 24p and wife i prefer the first seriously Big Grin

(Also prefer pc architecture* for picture quality and audio hd and love oe/libreelec kodi standalone)

Maybe not relevant but i have this error in log several reported

Got external EDID base block and 1 extension from
"edid/edid.bin" for connector "HDMI-A-1"

And this in last 2/3 builds

had: snd_intelhad_open: HDMI cable plugged-out

Thank you


RE: LibreELEC Testbuilds for x86 (Kodi 17.0) - Milhouse - 2016-06-07

New LibreELEC.tv Krypton build #0607: Generic
(Supercedes previous build)

Code:
# uname -a
Linux LibreELEC 4.6.1 #1 SMP Tue Jun 7 21:16:35 BST 2016 x86_64 GNU/Linux

# lsb_release
LibreELEC (Milhouse) - Version: devel-20160607211513-#0607-gf59ff67 [Build #0607]

Based on tip of LibreELEC.tv master (f59ff67c, changelog) and tip of XBMC master (d1a52d1e, changelog) with the following modifications: Build Highlights:
  1. VideoPlayer: switch back to Kodi method of counting CPUs
  2. VideoPlayer: keep value of m_vSyncAdjust on Discontinuity
Build Details:
  1. XBMC:
    • Default Scale for HQ scaling above (PR:9915, 2 commits, 2 files changed)
    • [skin.estouchy] update (PR:9928, 1 commit, 239 files changed)
  2. Additional commits/pull requests/changes not yet merged upstream:
    • Added: [pkg] PR:9931: VideoPlayer: switch back to Kodi method of counting CPUs
    • Added: [pkg] PR:9932: VideoPlayer: keep value of m_vSyncAdjust on Discontinuity



RE: LibreELEC Testbuilds for x86 (Kodi 17.0) - Tequilla9 - 2016-06-08

(2016-06-07, 21:13)fritsch Wrote:
(2016-06-07, 18:46)Tequilla9 Wrote: Here you are:

(Hope I have done it correctly)

Part 1 (Kodi and Sytem log): http://pastebin.com/hz7NUf9a

Part 2 (Audio, Journal log): http://pastebin.com/mnSgnbN7

Hope it helps to identify the problem. Please let me know when I should try something Wink

thx
Volker

Thanks, please turn on debuglogging and play the file for longer (10 minutes), please., don't open the codec info screen, but press a remote button every time you see the stutter. Also disable ffmpeg's component logging that is spamming us like hell. Then please only post the kodi.log - the rest is not relevant for now.


OK, I will upload new logs in the evening.


RE: LibreELEC Testbuilds for x86 (Kodi 17.0) - fritsch - 2016-06-08

Please with the new build Milhouse just posted.


RE: LibreELEC Testbuilds for x86 (Kodi 17.0) - john.cord - 2016-06-08

Is there is reason caused by Kodi that after i boot a client all drives of the NAS gets busy? Is kodi by default set to scan some sort of file metadate or something?


RE: LibreELEC Testbuilds for x86 (Kodi 17.0) - Milhouse - 2016-06-08

(2016-06-08, 12:54)john.cord Wrote: Is there is reason caused by Kodi that after i boot a client all drives of the NAS gets busy? Is kodi by default set to scan some sort of file metadate or something?
Try with a "clean" .kodi ("mv .kodi .kodi.bak" and restart Kodi). This well ensure you have no additional add-ons, and using default settings. If problem guess away it's either a third-party add-on (watchdog?) or a setting (scan/clean library on startup?)


RE: LibreELEC Testbuilds for x86 (Kodi 17.0) - _Spook_ - 2016-06-08

@fritsch regarding my NUC6i7KYK sound issue, this might be the fix: https://downloadcenter.intel.com/download/26061/HDMI-2-0-Firmware-Update

Will try it and report back Smile


RE: LibreELEC Testbuilds for x86 (Kodi 17.0) - fritsch - 2016-06-08

Windows only ... the updater - not sure what they are thinking ...


RE: LibreELEC Testbuilds for x86 (Kodi 17.0) - _Spook_ - 2016-06-08

(2016-06-08, 13:47)fritsch Wrote: Windows only ... the updater - not sure what they are thinking ...

I know. Will have to make a windows drive for these kind of updates...

EDIT: Oh yeah! That firmware did it! Works like a charm now. Except passthrough, but that's not a big deal for me Smile
EDIT2: Spoke to soon. Works fine in Kodi. But linux speakertest no go. But oh well. Seems like a firmware and kernel issue. Not a Kodi issue. Passthrough works on AC3 and DTS. Not DTS-HD, TrueHD and so on.
EDIT3: This is the same issue as I had with the Club3D miniDP->HDMI2.0 adapter with the Paradetech PS176 chip. So it's a firmware issue. The NUC6i7KYK has the PS175 chip, basically the same chip with same firmware. https://communities.intel.com/thread/102165 explains the same thing.