Kodi Community Forum
v17 LibreELEC Testbuilds for x86_64 (Kodi 17.0) - Printable Version

Kodi Community Forum (https://forum.kodi.tv)
+-- Forum: Support (https://forum.kodi.tv/forumdisplay.php?fid=33)
+--- Forum: General Support (https://forum.kodi.tv/forumdisplay.php?fid=111)
+---- Forum: Linux (https://forum.kodi.tv/forumdisplay.php?fid=52)
---- Thread: v17 LibreELEC Testbuilds for x86_64 (Kodi 17.0) (/showthread.php?tid=269815)



RE: LibreELEC Testbuilds for x86 (Kodi 17.0) - boostberry3g - 2016-06-15

I updated and now mythtv seems to be missing? The HDHomerun app still display channels, but I do not have a guide, tv listings, or recordings. However I can go in and find recordings by adding them as a source. Do I need to change a setting or update anything, or is anyone else having any issue?

EDIT: Went to grab logs, and when it restarted the PVR, Guide, and Recordings all showed back up!


RE: LibreELEC Testbuilds for x86 (Kodi 17.0) - schumi2004 - 2016-06-15

Did anyone looked in my issue already?
2355921 (post)

I updated to build #613 and the issue is still present.
What kind of logging should i provide to get more specific information regarding this?


RE: LibreELEC Testbuilds for x86 (Kodi 17.0) - fritsch - 2016-06-15

No help possible without the related Debug Log


RE: LibreELEC Testbuilds for x86 (Kodi 17.0) - schumi2004 - 2016-06-15

(2016-06-15, 14:14)fritsch Wrote: No help possible without the related Debug Log

I checked log last time but it didn't contain any useful information, should i enable specific modules for debugging this since dmesg says this:

Code:
[81487.406197] Out of memory: Kill process 13130 (kodi.bin) score 813 or sacrifice child
[81487.406303] Killed process 13130 (kodi.bin) total-vm:4218636kB, anon-rss:2927112kB, file-rss:0kB, shmem-rss:0kB
[81488.105047] oom_reaper: reaped process 13130 (kodi.bin), now anon-rss:0kB, file-rss:24kB, shmem-rss:0kB



RE: LibreELEC Testbuilds for x86 (Kodi 17.0) - Milhouse - 2016-06-15

(2016-06-15, 10:11)schumi2004 Wrote: Did anyone looked in my issue already?
2355921 (post)

I updated to build #613 and the issue is still present.
What kind of logging should i provide to get more specific information regarding this?

Something (maybe an add-on) is using up a lot of memory, resulting in Kodi (or some component of Kodi) being killed. A debug log (wiki) might shed some light on any unusual Kodi behaviour.

I'd suggest trying a clean kodi without any third party add-ons (ie. "systemctl stop kodi; mv .kodi .kodi.bak; reboot"), and see if you can reproduce.

If you cannot reproduce the issue then it's a third-party add-on that is causing the problem - start adding back your add-ons until the problem is reproduced, and the last add-on is likely to be the cause.

You could also identify the first build that has this out-of-memory issue, as that might help narrow down a potential cause.

This is unlikely, but it may also be worth running memtest86+ to ensure you've no hardware (RAM) issues.


RE: LibreELEC Testbuilds for x86 (Kodi 17.0) - schumi2004 - 2016-06-15

Okay, thanks for your feedback.

Going to enable full debug first, then i'll do a clean install after issues returns again and follow your steps.
I'll get back to you if something is found.

note: I needed to revert back to #612 since my MCE remote stopt functioning for the first time running your builds but will check that out later.


RE: LibreELEC Testbuilds for x86 (Kodi 17.0) - flipside101 - 2016-06-15

(2016-06-15, 15:10)schumi2004 Wrote: Okay, thanks for your feedback.

Going to enable full debug first, then i'll do a clean install after issues returns again and follow your steps.
I'll get back to you if something is found.

note: I needed to revert back to #612 since my MCE remote stopt functioning for the first time running your builds but will check that out later.

A quick question if i may , did your MCE remote rely on remote entry being seen as a keyboard ?


RE: LibreELEC Testbuilds for x86 (Kodi 17.0) - schumi2004 - 2016-06-15

I hope I understand your question correctly but i didn't configured it as keyboard. If it was detected as keyboard in build #613 i don't know, need to check.
I only had a brief look at dmesg.

If you like i can upgrade again and perform some actions if wanted?


RE: LibreELEC Testbuilds for x86 (Kodi 17.0) - hanzoh - 2016-06-15

(2016-05-06, 03:33)SmallwoodDR82 Wrote:
(2016-04-29, 17:23)SmallwoodDR82 Wrote:
(2016-04-29, 07:14)fritsch Wrote: Kernel bug with your hardware. Post your Xorg.0.log please.

Here is Xorg.0.log - http://pastebin.com/thaAyeCg

Please let me know if you need anything else!

Still seeing this Kernel bug in latest build #0505

I'm having the exact same issue (with Intel i3-3225 CPU and Denon 1612 AVR, but Sharp LED TV).
It happens on LE 7.0.1 and LE 7.90.002 ALPHA and Milhouse' latest build #0614.
If I switch back to OE 6.0.3, everything is fine again.

@SmallwoodDR82 Should we resurrect your bug report opened at freedesktop.org?
Can we provide anything else besides what you already delivered?
@Milhouse: Before I invest time in pulling OE 6.0.3 sources from Github and try to build it myself: Will this work to run OE 6.0.3 with the 4.6 kernel? And how dependent are all the components in the latest build (#0614) on this kernel, could we swap it out with 4.1.x?


RE: LibreELEC Testbuilds for x86 (Kodi 17.0) - D-an-W - 2016-06-15

My MCE remote has also stopped working with #0614, everything works ok with #0613 (I have no add-ons installed at all).


RE: LibreELEC Testbuilds for x86 (Kodi 17.0) - khaoohs - 2016-06-15

(2016-06-15, 19:21)D-an-W Wrote: My MCE remote has also stopped working with #0614, everything works ok with #0613 (I have no add-ons installed at all).

Same issue. Harmony remote setup as MCE remote, no buttons work with 0614.
Log from 0614: http://sprunge.us/cSLH


RE: LibreELEC Testbuilds for x86 (Kodi 17.0) - C-Quel - 2016-06-15

libreelec channel updates are working, but milhouse is listing but not downloading... my end or issue with server?


RE: LibreELEC Testbuilds for x86 (Kodi 17.0) - Milhouse - 2016-06-15

(2016-06-15, 23:36)C-Quel Wrote: libreelec channel updates are working, but milhouse is listing but not downloading... my end or issue with server?

Should be fixed in #0614 - can you post your #0614 debug log (wiki)?


RE: LibreELEC Testbuilds for x86 (Kodi 17.0) - john.cord - 2016-06-15

My MCE Remote has stopped wroking with #614

Its a Philips RC6

--> Image


RE: LibreELEC Testbuilds for x86 (Kodi 17.0) - Milhouse - 2016-06-16

New LibreELEC.tv Krypton build #0615: Generic
(Supercedes previous build)

Code:
# uname -a
Linux LibreELEC 4.6.2 #1 SMP Wed Jun 15 22:30:06 BST 2016 x86_64 GNU/Linux

# lsb_release
LibreELEC (Milhouse) - Version: devel-20160615222808-#0615-g820ca7d [Build #0615]

Based on tip of LibreELEC.tv master (820ca7d8, changelog) and tip of XBMC master (12219485, changelog) with the following modifications: Build Highlights:
  1. Drop lirc bump added in #0614
Build Details:
  1. LibreELEC.tv:
    • wlan-firmware: bump to 0.0.32 (PR:448, 1 commit, 1 file changed)
    • osmc_rf: fix context menu button (PR:450, 1 commit, 1 file changed)
    • RPi: Refresh default config.txt, add licence and warning to distroconfig.txt (PR:442, 1 commit, 2 files changed)
    • splash: Stop blanking splash too early in RPi boot sequence (RFC) (PR:412, 1 commit, 3 files changed)
    • Package updates (PR:428, 31 commits, 36 files changed)
      • elfutils: update to 0.165
      • libftdi1: update to 1.3
      • swig: update to 3.0.9
      • giflib: update to 5.1.4
      • libjpeg-turbo: update to 1.5.0
      • fuse-exfat: update to 1.2.4
      • bluez: update to 5.40
      • libnftnl: update to 1.0.6
      • libgpg-error: update to 1.22
      • dbus: update to 1.11.2
      • libpng: update to 1.6.22
      • libevdev: update to 1.5.1
      • libusb-compat: update to 0.1.5
      • pciutils: update to 3.5.1
      • libxml2: update to 2.9.4
      • xf86-input-libinput: update to 0.19.0
      • libinput: update to 1.3.1
      • curl: update to 7.49.1
      • libmicrohttpd: update to 0.9.50
      • xkeyboard-config: update to 2.18
      • xf86-input-evdev: update to 2.10.3
      • libxslt: update to 1.1.29
      • libXfixes: update to 5.0.2
      • xcb-proto: update to 1.12
      • xproto: update to 7.0.29
      • mesa: update to 12.0.0-rc2
      • xf86-video-intel: update to b617f80
      • libirman: update to 0.5.2
      • libxcb: update to 1.12
      • libressl: update to 2.3.5
      • xf86-video-nvidia: update to 367.27
    • Revert "Merge pull request #136 from lrusak/modesetting" (PR:431, 1 commit, 3 files changed)
    • lirc: remove circular dependency on libirman (PR:454, 1 commit, 1 file changed)
  2. XBMC:
    • call SetVideoResolution before streams are Enabled (PR:9944, 1 commit, 1 file changed)
    • Fix tests (PR:9980, 3 commits, 3 files changed)
    • [upnp] fix TransportPlaySpeed state variable in CUPnPRenderer (PR:9927, 2 commits, 1 file changed)
    • [cmake] Allow building with Ninja generator (PR:9954, 1 commit, 5 files changed)
    • drop unused aml header (PR:9982, 2 commits, 2 files changed)