Kodi Community Forum
v18 LibreELEC Testbuilds for x86_64 (Kodi 18.0) - Printable Version

Kodi Community Forum (https://forum.kodi.tv)
+-- Forum: Support (https://forum.kodi.tv/forumdisplay.php?fid=33)
+--- Forum: General Support (https://forum.kodi.tv/forumdisplay.php?fid=111)
+---- Forum: Linux (https://forum.kodi.tv/forumdisplay.php?fid=52)
---- Thread: v18 LibreELEC Testbuilds for x86_64 (Kodi 18.0) (/showthread.php?tid=298462)



RE: LibreELEC Testbuilds for x86_64 (Kodi 18.0) - pacoma2610 - 2017-06-07

Build 604 and all after this on AMD AM1 Plattform (Asrock AM1B-ITX with CPU AMD 5350) the screen remains black, Build 603 works.


RE: LibreELEC Testbuilds for x86_64 (Kodi 18.0) - Soulplayer - 2017-06-07

(2017-06-06, 22:34)Milhouse Wrote: So you're saying the first build with this problem is #0514, which is when the videoplayer updates (PR11946) were introduced. There were a few other pull requests added in that build, but I'm not sure if any of them are likely to contribute to this problem.

To get any attention on this issue you'll need to raise a ticket on trac.kodi.tv.

Ok, I just opened a ticket. Pretty weird how this bug just came to be... I would think it has something to do with rights (write/read) but with the #0514 build it works so it cannot be that...


RE: LibreELEC Testbuilds for x86_64 (Kodi 18.0) - Milhouse - 2017-06-07

(2017-06-07, 14:18)Soulplayer Wrote: Ok, I just opened a ticket. Pretty weird how this bug just came to be... I would think it has something to do with rights (write/read) but with the #0514 build it works so it cannot be that...

Identifying the first non-working build is going to help a lot - if it's not #0513b, and it's not #0514, then what build is the first that has this subtitle problem? Knowing the first broken build (with 100% certainty) would allow developers to focus on a much smaller set of changes.

Edit: OK so according to your ticket #0514 works but #0515 does not.


RE: LibreELEC Testbuilds for x86_64 (Kodi 18.0) - Milhouse - 2017-06-07

(2017-06-07, 11:50)pacoma2610 Wrote: Build 604 and all after this on AMD AM1 Plattform (Asrock AM1B-ITX with CPU AMD 5350) the screen remains black, Build 603 works.

Where's your debug log (wiki)? There are no platform changes in #0604 so this issue is unlikely to be specific to your CPU.

Does this issue happen with stock Estuary? If you're using a third-party skin maybe there's a settings problem, but nobody can tell without a debug log.


RE: LibreELEC Testbuilds for x86_64 (Kodi 18.0) - flaflasat - 2017-06-07

I have a problem by installing the 603 604 605 606 Kodi to reboot in the loop as soon as the plugins are loaded. I've always updated from the first day without a problem now seems impossible to update I had to give a downgrade to version 530 that works perfectly. This is my system:
Intel aton d525 1.8ghz 4gb ram video nvidia ion2[/php]


RE: LibreELEC Testbuilds for x86_64 (Kodi 18.0) - Klojum - 2017-06-07

(2017-06-07, 20:20)flaflasat Wrote: I have a problem by installing the 603 604 605 606 Kodi to reboot in the loop as soon as the plugins are loaded.

Ehh... Which plugins are those?


RE: LibreELEC Testbuilds for x86_64 (Kodi 18.0) - Milhouse - 2017-06-07

(2017-06-07, 20:20)flaflasat Wrote: I have a problem by installing the 603 604 605 606 Kodi to reboot in the loop as soon as the plugins are loaded. I've always updated from the first day without a problem now seems impossible to update I had to give a downgrade to version 530 that works perfectly. This is my system:
Intel aton d525 1.8ghz 4gb ram video nvidia ion2[/php]

No idea without a crashlog. Your system journal might also be useful.
Code:
cat /storage/.kodi/temp/kodi_crash.log | pastebinit
journalctl -a | pastebinit



RE: LibreELEC Testbuilds for x86_64 (Kodi 18.0) - flaflasat - 2017-06-07

hi, ok Milhouse i have make your comand


RE: LibreELEC Testbuilds for x86_64 (Kodi 18.0) - Milhouse - 2017-06-07

New LibreELEC.tv Leia build #0607: Generic
(Supercedes previous build)

Code:
# uname -a
Linux NUC 4.11.4 #1 SMP Wed Jun 7 21:57:32 BST 2017 x86_64 GNU/Linux

# lsb_release
LibreELEC (Milhouse) - Version: devel-20170607213651-#0607-g154a850 [Build #0607]

# Kodi version
(18.0-ALPHA1 Git:423072a). Platform: Linux x86 64-bit

Based on tip of LibreELEC.tv master (154a8509, changelog) and tip of XBMC master (79519e05, changelog) with the following modifications: Build Highlights:
  1. New 4.11.4 kernel (drop CONFIG_B43 module support)
  2. More addon changes
  3. Fix dirty regions
  4. [settings] move to C++11
  5. [webserver] dont allow jsonrpc over http get
Build Details:
  1. LibreELEC.tv:
    • add intel_nuc_led control (PR:1655, 3 commits, 3 files changed)
  2. XBMC:
    • VideoPlayer: Fix uninitialized variables (PR:12084, 3 commits, 31 files changed)
    • [addons] move AddonProps to new CAddonInfo class (PR:12253, 1 commit, 58 files changed)
    • [PVR] Add Info support to recently played channel widget. (PR:12254, 1 commit, 3 files changed)
    • Use http cookies AVOption (instead of sticking cookies in the header AVOption) (PR:12257, 1 commit, 1 file changed)
    • Dont force dirtyRegions on parent controls (PR:12255, 1 commit, 4 files changed)
    • [addons] add callback function to get the MD5 digest of the given text (PR:12204, 1 commit, 4 files changed)
    • RBP: Add missing TimingConstants.h includes (PR:12263, 1 commit, 7 files changed)
    • [settings] move to C++11 (PR:12251, 2 commits, 64 files changed)
  3. Additional commits/pull requests/changes not yet merged upstream:
    • Added: [env] PR:1674: linux: update to linux-4.11.4
    • Added: [pkg] PR:12265: [webserver] dont allow jsonrpc over http get



RE: LibreELEC Testbuilds for x86_64 (Kodi 18.0) - Milhouse - 2017-06-08

(2017-06-07, 23:45)flaflasat Wrote: hi, ok Milhouse i have make your comand
You need to paste the results from the commands.


RE: LibreELEC Testbuilds for x86_64 (Kodi 18.0) - debutanker - 2017-06-08

Since few versions ago (can't exactly remember with which version it starts) i got problems with live tv.
Randomly, but mostly after wake up, i only get sound then the blue circle shows buffering and after that only a black screen and the system freezes.
Seems, that deactivating hw decoding (vdpau with amd hd gpu) solves this problem...(but i had to test some more).

Heres a log when i wanted to start live tv and the system freezes ---> http://sprunge.us/LcOS

PS: the system also freezes when i want to force a reboot with kodi power button - with "reboot" and ssh everythings fine.....


RE: LibreELEC Testbuilds for x86_64 (Kodi 18.0) - lusephur - 2017-06-08

From build #603 to #605 (I haven't tried #606 or#607 yet) there is a issue with kodi.bin restarting in a loop.
The end of the crashlog says

Code:
11:34:19.448 T:140194032379648  NOTICE: metahandler: No SQLite rows requiring update
11:34:20.015 T:140194134431488 WARNING: CAddonSettings[script.libreelec.devupdater]: trying to load setting definitions from old format...
11:34:20.016 T:140194134431488 WARNING: CAddonSettings[script.libreelec.devupdater]: failed to parse old setting condition "System.Platform.Linux.RaspberryPi" for "disable_overclock"
11:34:20.016 T:140194134431488 WARNING: CAddonSettings[script.libreelec.devupdater]: failed to parse old setting condition "!System.Platform.Linux.RaspberryPi" for "update_extlinux"
11:34:20.054 T:140195039016704 WARNING: CAddonSettings[plugin.video.freestreams]: trying to load setting definitions from old format...
11:34:20.452 T:140194126038784 WARNING: CAddonSettings[service.vpn.manager]: trying to load setting definitions from old format...
11:34:20.453 T:140194126038784 WARNING: CAddonSettings[service.vpn.manager]: ignoring old setting definition of type "text" without id

############### END LOG FILE ################

If I remotely access the device and delete the service.vpn.manager folder from ~storage/.kodi/addons the loop stops and everything works fine, but when i download the vpn manager the crashing of kodi.bin starts right away.
I've raised the issue with Zombiod on Librelec's forum, to whit the response I received was, "I think it's a problem with the beta build that someone is looking at. I'm not planning on any changes right now"
Is there, hopefully, a simple solution the allows me to continue to use the vpnmanager and the test builds?


RE: LibreELEC Testbuilds for x86_64 (Kodi 18.0) - Milhouse - 2017-06-08

@lusephur stay with #0603 for the time being until all the kinks with Kodi settings are sorted out.


RE: LibreELEC Testbuilds for x86_64 (Kodi 18.0) - lusephur - 2017-06-08

No choice but to do so, it seems.
But thanks for the reply.
Hopefully the kinks will be sorted out promptly.
Shall keep an eye on release details in the meantime.


RE: LibreELEC Testbuilds for x86_64 (Kodi 18.0) - flaflasat - 2017-06-08

(2017-06-08, 03:18)Milhouse Wrote:
(2017-06-07, 23:45)flaflasat Wrote: hi, ok Milhouse i have make your comand
You need to paste the results from the commands.

Same problem with 0607
This is the result of your command:
http://sprunge.us/diJC