Kodi Community Forum
v18 LibreELEC Testbuilds for x86_64 (Kodi 18.0) - Printable Version

Kodi Community Forum (https://forum.kodi.tv)
+-- Forum: Support (https://forum.kodi.tv/forumdisplay.php?fid=33)
+--- Forum: General Support (https://forum.kodi.tv/forumdisplay.php?fid=111)
+---- Forum: Linux (https://forum.kodi.tv/forumdisplay.php?fid=52)
---- Thread: v18 LibreELEC Testbuilds for x86_64 (Kodi 18.0) (/showthread.php?tid=298462)



RE: LibreELEC Testbuilds for x86_64 (Kodi 18.0) - Guilouz - 2017-06-13

(2017-06-13, 01:53)Milhouse Wrote:
(2017-06-13, 01:52)rudrood Wrote: http://sprunge.us/WMZW

Better?

Much, thanks. Smile


This seems to be another error :

Code:
23:37:30.381 T:140269320132352   ERROR: ## LibreELEC Addon ## oe::load_url(http://releases.libreelec.tv/releases.json) ## ERROR: (URLError(gaierror(-3, 'Temporary failure in name resolution'),))
23:37:30.381 T:140269320132352   ERROR: Traceback (most recent call last):
                                              File "/home/neil/projects/LibreELEC.tv/build.LibreELEC-Generic.x86_64-9.0-devel/LibreELEC-settings-463a99b/.install_pkg/usr/share/kodi/addons/service.libreelec.settings/oe.py", line 271, in load_url
                                              File "/usr/lib/python2.7/urllib2.py", line 154, in urlopen
                                              File "/usr/lib/python2.7/urllib2.py", line 429, in open
                                              File "/usr/lib/python2.7/urllib2.py", line 447, in _open
                                              File "/usr/lib/python2.7/urllib2.py", line 407, in _call_chain
                                              File "/usr/lib/python2.7/urllib2.py", line 1228, in http_open
                                              File "/usr/lib/python2.7/urllib2.py", line 1198, in do_open
                                            URLError: <urlopen error [Errno -3] Temporary failure in name resolution>
23:37:30.381 T:140269320132352    INFO: ## LibreELEC Addon ## system::set_hostname ## LibreELEC
23:37:30.382 T:140269320132352    INFO: ## LibreELEC Addon ## system::set_keyboard_layout ## us,us -model pc105
23:37:30.438 T:140269320132352    INFO: ## LibreELEC Addon ## system::updateThread ## Started
23:37:30.439 T:140269320132352    INFO: ## LibreELEC Addon ## system::set_auto_update ## manual
23:37:30.452 T:140269782685440   ERROR: ## LibreELEC Addon ## oe::load_url(https://update.libreelec.tv/updates.php?i=7403206a579feef65cf34259cbf22af2&d=LibreELEC&pa=Generic.x86_64&v=devel-20170612215929-#0612b-g16fdbb7&l=1
                                            ) ## ERROR: (URLError(gaierror(-3, 'Temporary failure in name resolution'),))
23:37:30.452 T:140269782685440   ERROR: Traceback (most recent call last):
                                              File "/home/neil/projects/LibreELEC.tv/build.LibreELEC-Generic.x86_64-9.0-devel/LibreELEC-settings-463a99b/.install_pkg/usr/share/kodi/addons/service.libreelec.settings/oe.py", line 271, in load_url
                                              File "/usr/lib/python2.7/urllib2.py", line 154, in urlopen
                                              File "/usr/lib/python2.7/urllib2.py", line 429, in open
                                              File "/usr/lib/python2.7/urllib2.py", line 447, in _open
                                              File "/usr/lib/python2.7/urllib2.py", line 407, in _call_chain
                                              File "/usr/lib/python2.7/urllib2.py", line 1241, in https_open
                                              File "/usr/lib/python2.7/urllib2.py", line 1198, in do_open
                                            URLError: <urlopen error [Errno -3] Temporary failure in name resolution>
23:37:30.453 T:140269782685440   ERROR: ## LibreELEC Addon ## system::check_updates_v2 ## ERROR: (TypeError('expected string or buffer',))
23:37:30.453 T:140269782685440   ERROR: Traceback (most recent call last):
                                              File "/home/neil/projects/LibreELEC.tv/build.LibreELEC-Generic.x86_64-9.0-devel/LibreELEC-settings-463a99b/.install_pkg/usr/share/kodi/addons/service.libreelec.settings/resources/lib/modules/system.py", line 768, in check_updates_v2
                                              File "/usr/lib/python2.7/json/__init__.py", line 339, in loads
                                              File "/usr/lib/python2.7/json/decoder.py", line 364, in decode
                                            TypeError: expected string or buffer



RE: LibreELEC Testbuilds for x86_64 (Kodi 18.0) - Guilouz - 2017-06-13

(2017-06-12, 20:17)laric Wrote: I am using estuary_mod. So I guess that is why.

And I read about the settings moving to the settings library and the comments on that PR. I guess I will stick to 0603 until they worked out the kinks in that PR and merged the fixes Smile

Latest working for now is 610c.


RE: LibreELEC Testbuilds for x86_64 (Kodi 18.0) - Milhouse - 2017-06-13

@Guiloz those errors are actually quite normal when the network isn't available and are not responsible for the crash. The errors can be avoided by enabling "wait for network" although the add-on should really handle it a little more gracefully (something for the future, maybe).


RE: LibreELEC Testbuilds for x86_64 (Kodi 18.0) - E92M3 - 2017-06-13

it appears my issue with the linux builds not passing Dolby DTS Master Audio, DTS True HD, etc, is some sort of bug with the hardware chipset and linux. I stumbled across this post where multiple people reported the same issue.
This is a problem with the Kaby lake based boards apparently. After reading that I installed windows and the drivers, then kodi on top and I can play DTS HD, Master audio, etc without issue so it's something to do with the linux build and/or drivers bundled with the latest elec builds.

https://bugs.freedesktop.org/show_bug.cgi?id=98797

If anyone has any advice or an update to fix this issue I'd appreciate it.

edit: I'm running the latest Intel NUC 7i7BNH which has the problem. It will not passthrough audio higher than DTS with the linux builds of librelec


RE: LibreELEC Testbuilds for x86_64 (Kodi 18.0) - Milhouse - 2017-06-13

(2017-06-13, 09:53)E92M3 Wrote: edit: I'm running the latest Intel NUC 7i7BNH which has the problem. It will not passthrough audio higher than DTS with the linux builds of librelec

Yes, inability to passthrough HD Audio is a known problem with recent Intel hardware and Linux - see the Intel Apollo Lake thread.

Your original post was confusing because you said:
(2017-06-12, 09:02)E92M3 Wrote: my new 7i7BNH nuc with any version of LIBREELEC will not play any DTS format of audio.
which would have been a new and completely different issue - I had asked someone within the LibreELEC team who has a Kaby Lake to confirm your report but they don't need to now.

Until the issue is fixed in Intel hardware (firmware) and Linux kernel there's nothing anyone can do. If you must have HD Audio passthrough (not entirely sure why - PCM is just as good) then my current advice would be to avoid Intel.


RE: LibreELEC Testbuilds for x86_64 (Kodi 18.0) - peak3d - 2017-06-13

@Guilouz, @rudrood I have installed Esturay Mod V2 on my Windows dev system and don't get any crash (But I get an annoying DialogBox thet I have to reset some menues wich don't stop popping up regardless if I press the button in menu wich is mentioned there)

Do you have any steps how to reproduce the crash?


RE: LibreELEC Testbuilds for x86_64 (Kodi 18.0) - Milhouse - 2017-06-13

I've just pushed #0612 updates for:
Code:
visualization.projectm
visualization.shadertoy
visualization.spectrum
visualization.waveform



RE: LibreELEC Testbuilds for x86_64 (Kodi 18.0) - Guilouz - 2017-06-13

(2017-06-13, 16:35)peak3d Wrote: @Guilouz, @rudrood I have installed Esturay Mod V2 on my Windows dev system and don't get any crash (But I get an annoying DialogBox thet I have to reset some menues wich don't stop popping up regardless if I press the button in menu wich is mentioned there)

Do you have any steps how to reproduce the crash?

@peak3d

Issue is only on LibreELEC with service.libreelec.settings addon (not present on Windows build, that's why you don't have crash).

Issue comes when launching this addon.

For popup on Estuary MOD, just enable "do not show anymore" radiobutton.


RE: LibreELEC Testbuilds for x86_64 (Kodi 18.0) - Milhouse - 2017-06-13

Can it be reproduced outside of LibreELEC and the LE settings addon? ie. a simple test case that can be used to test on other platforms?


RE: LibreELEC Testbuilds for x86_64 (Kodi 18.0) - Guilouz - 2017-06-13

(2017-06-13, 21:35)Milhouse Wrote: Can it be reproduced outside of LibreELEC and the LE settings addon? ie. a simple test case that can be used to test on other platforms?

I have already try but LE settings addon can't be installed on other platforms (restrictions I think).

NB : It's not an issue only with my skin but with all developers used custom service-LibreELEC-Settings-mainWindow.xml file with their skins.


RE: LibreELEC Testbuilds for x86_64 (Kodi 18.0) - rudrood - 2017-06-13

All other addon crashes were solved with build 0609. Estaury Mod is working great on all other parts, just the LibreElec settings addon is causing a crash.


RE: LibreELEC Testbuilds for x86_64 (Kodi 18.0) - Milhouse - 2017-06-13

New LibreELEC.tv Leia build #0613: Generic
(Supercedes previous build)

Code:
# uname -a
Linux NUC 4.11.4 #1 SMP Tue Jun 13 21:06:13 BST 2017 x86_64 GNU/Linux

# lsb_release
LibreELEC (Milhouse) - Version: devel-20170613210354-#0613-g16fdbb7 [Build #0613]

# Kodi version
(18.0-ALPHA1 Git:423072a). Platform: Linux x86 64-bit

Based on tip of LibreELEC.tv master (16fdbb7a, changelog) and tip of XBMC master (0957a841, changelog) with the following modifications: Build Highlights:
  1. Fix ExtendedInfo script/TV Next Aired addons
Build Details:
  1. XBMC:
    • [pvr] remove the use of ADDON::CAddonDll::FromExtension (PR:12296, 3 commits, 5 files changed)
    • Fix GUIControlGroupList focus / fix crash on kodi shutdown with open … (PR:12295, 1 commit, 8 files changed)
    • FFmpeg: Bump to 3.3.2-Leia-Alpha (PR:12297, 1 commit, 1 file changed)
  2. Additional commits/pull requests/changes not yet merged upstream:
    • Added: [env] PR:1689: e2fsprogs: avoid installing read-only files into the toolchain



RE: LibreELEC Testbuilds for x86_64 (Kodi 18.0) - MicTie - 2017-06-14

(2017-06-06, 19:30)Soulplayer Wrote:
(2017-05-15, 19:54)Soulplayer Wrote: Hello,

I have a new bug: I updated to the latest build and now there are subtitles that do not play anymore. I went back to LibreELEC-Generic.x86_64-9.0-Milhouse-20170514084713-#0513b-g24c5892 and it worked again. Is there something wrong on my side? I'm using Kodi -> Mysql -> Synology NFS

http://sprunge.us/jLRR

Thanks for all the hard work!

Soul

So this bug is still active? I cannot keep subtitles. It download the file but does not store it with the video file. So if I stop watching and resume I have to download the file again... Any idea what could be wrong?

Hi,
although I am using a different build, I seem to have the same are similar problem: 316326 (thread)
Quote:2017-06-12 16:12 Post: #1
Hi,
I am observing a very strange behavior with my SRT-subtitles, that subtitles are not found

* The issue started about 2 months ago using the nightly builds of Kodi 18
* As I was assuming a temporary issue in the nightlies I moved back to Kodi 17, where there was no issue
* Yesterday, I installed Kodi 18 nightly again, and the issue is still here
* Log-Files don't show any Error, Warning or Debug-info
* Starting the movie by going to 'Videos', and selecting the movie from the respective source, displays subtitles correctly
* Starting the Movie via 'Movies' or 'TV-Shows' does not show subtitles

When starting the movie via 'Videos/Sources' I see entries like these in the log, but there is nothing if started via 'Movies' or TV-Shows'
Quote:
15:41:10.919 T:139737364952832 DEBUG: ScanForExternalSubtitles: Searching for subtitles...
15:41:10.921 T:139737364952832 INFO: ScanPathsForAssociatedItems: found associated file /mnt/dns327/Drama-Series/Defendant/Defendant.E01.srt
15:41:10.923 T:139737364952832 DEBUG: ScanForExternalSubtitles: END (total time: 5 ms)
15:41:10.923 T:139737364952832 DEBUG: GetExternalStreamDetailsFromFilename - Language = '' / Name = '(External)' / Flag = '0' from /mnt/dns327/Drama-Series/Defendant/Defendant.E01.srt

I am using Kodi 18 on a Ubuntu16.04-machine, following the setup from 'Intel VAAPI howto with Krypton v17 based on Ubuntu 16.04 server'.

Sorry, for 'hijacking' this thread ...


RE: LibreELEC Testbuilds for x86_64 (Kodi 18.0) - Milhouse - 2017-06-14

@MicTie that's fine, as this issue had slipped my mind (apologies @Soulplayer). Good to know it's not just an LE issue.

@Soulplayer opened a ticket (and identified the first non-working build: #0515, details here). However there's nothing obvious in #0515 that might account for this change of behaviour - there's some SMB changes, but Soulplayer uses nfs://, and a new kernel but that shouldn't affect subtitles... @MicTie are you able to confirm #0515 is also the first non-working build for you? If you're not able to test LibreELEC but can self-build Ubuntu then use the Kodi git hash mentioned in the #0515 release post.

If we can confirm the first non-working build then I'd like to create test builds with individual reverts to further narrow down which PR introduced the problem, but there are no obvious candidate PRs in #0515...


RE: LibreELEC Testbuilds for x86_64 (Kodi 18.0) - MicTie - 2017-06-14

@ Milhouse: Thank you for your kind response!
I first encountered this issue in early April and reported it here. Based on my memory, it was around April 6th.
Let me check if and how I can go back to early Aprils nightly builds to confirm the starting of my issue.
BTW: LibreELEC.tv Leia build #0403 mentions 'Add browse for subtitle action (PR:11649, 2 commits, 5 files changed)' ...

@Soulplayer: it might be interesting to see if we suffer from the same bug.
1) For me subtitles are displayed correctly if the movie is selected and started via 'Videos' -> Sources ..., and NOT via 'Movies' or 'TV-Series'
2) when working there are entries like 'DEBUG: ScanForExternalSubtitles: Searching for subtitles..' in the log-file (see earlier post), which are also not shown in the log you posted here

Thanks!