Kodi Community Forum
OSMC announced new Vero4k, opinions? - Printable Version

Kodi Community Forum (https://forum.kodi.tv)
+-- Forum: Discussions (https://forum.kodi.tv/forumdisplay.php?fid=222)
+--- Forum: Hardware (https://forum.kodi.tv/forumdisplay.php?fid=112)
--- Thread: OSMC announced new Vero4k, opinions? (/showthread.php?tid=307980)

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27


RE: OSMC announced new Vero4k, opinions? - Temujin - 2019-05-05

(2019-05-05, 04:06)Edworld Wrote:
(2019-05-05, 04:02)Temujin Wrote:
(2019-05-05, 04:00)Edworld Wrote: I have a Mediasonic ProBox HF2-SU3S2 4 Bay and I am thinking of connecting it to the vero 4k using usb 2.0. Will this work or will I encounter some type of issues?

Thanks
I'm using two of those without issues though a USB hub attached to the Vero 
DVD/Blurays/UHD?
Yes/yes/yes Smile


RE: OSMC announced new Vero4k, opinions? - Edworld - 2019-05-05

(2019-05-05, 04:02)Temujin Wrote:
(2019-05-05, 04:00)Edworld Wrote: I have a Mediasonic ProBox HF2-SU3S2 4 Bay and I am thinking of connecting it to the vero 4k using usb 2.0. Will this work or will I encounter some type of issues?

Thanks
I'm using two of those without issues though a USB hub attached to the Vero 
The vero has 2 usb's. What else do you have connected that requires you to use a hub? what hub are you using?

thanks


RE: OSMC announced new Vero4k, opinions? - Temujin - 2019-05-05

(2019-05-05, 04:22)Edworld Wrote:
(2019-05-05, 04:02)Temujin Wrote:
(2019-05-05, 04:00)Edworld Wrote: I have a Mediasonic ProBox HF2-SU3S2 4 Bay and I am thinking of connecting it to the vero 4k using usb 2.0. Will this work or will I encounter some type of issues?

Thanks
I'm using two of those without issues though a USB hub attached to the Vero 
The vero has 2 usb's. What else do you have connected that requires you to use a hub? what hub are you using?

thanks
I have a wireless keyboard, 2 mediasonic enclosures and 1 external hard drive


RE: OSMC announced new Vero4k, opinions? - Edworld - 2019-05-05

(2019-05-05, 04:27)Temujin Wrote:
(2019-05-05, 04:22)Edworld Wrote:
(2019-05-05, 04:02)Temujin Wrote: I'm using two of those without issues though a USB hub attached to the Vero 
The vero has 2 usb's. What else do you have connected that requires you to use a hub? what hub are you using?

thanks 
I have a wireless keyboard, 2 mediasonic enclosures and 1 external hard drive 

Last question.... what hub are you using?


RE: OSMC announced new Vero4k, opinions? - Temujin - 2019-05-05

(2019-05-05, 04:30)Edworld Wrote:
(2019-05-05, 04:27)Temujin Wrote:
(2019-05-05, 04:22)Edworld Wrote: The vero has 2 usb's. What else do you have connected that requires you to use a hub? what hub are you using?

thanks 
I have a wireless keyboard, 2 mediasonic enclosures and 1 external hard drive 

Last question.... what hub are you using?
Last one I had died, so the new one seems to be great after a couple months: TP Link UH720


RE: OSMC announced new Vero4k, opinions? - Edworld - 2019-05-05

Just ordered the vero, hopefully it will work for me.


RE: OSMC announced new Vero4k, opinions? - pinn - 2019-05-05

(2019-05-05, 04:47)Edworld Wrote: Just ordered the vero, hopefully it will work for me.

Hubs work fine on it. Just make sure you use a powered one.

Price drop on vero 4k for the bank holiday too!


RE: OSMC announced new Vero4k, opinions? - isamudaison - 2019-05-23

Any owners / users of osmc+vero4k+: does this support 1080P120/1080P100 output?  Is it the same steps/easy to add a custom advancedsettings.xml file?  Also, I currently have some older atom-based zotac machines w/ 8GB of ram and they can chug when navigating through my library, how is the performance with this having 2GB ram?


RE: OSMC announced new Vero4k, opinions? - Sam.Nazarko - 2019-05-23

(2019-05-23, 22:01)isamudaison Wrote: Any owners / users of osmc+vero4k+: does this support 1080P120/1080P100 output?  Is it the same steps/easy to add a custom advancedsettings.xml file?  Also, I currently have some older atom-based zotac machines w/ 8GB of ram and they can chug when navigating through my library, how is the performance with this having 2GB ram?

Not yet -- but it's something we could add if there was a request for it.
Sam


RE: OSMC announced new Vero4k, opinions? - isamudaison - 2019-05-23

(2019-05-23, 22:08)Sam.Nazarko Wrote:
(2019-05-23, 22:01)isamudaison Wrote: Any owners / users of osmc+vero4k+: does this support 1080P120/1080P100 output?  Is it the same steps/easy to add a custom advancedsettings.xml file?  Also, I currently have some older atom-based zotac machines w/ 8GB of ram and they can chug when navigating through my library, how is the performance with this having 2GB ram?

Not yet -- but it's something we could add if there was a request for it.
Sam 

Ah too bad... I guess my case is odd, since I have an oled that has fun 'smeary' effect if I don't feed it a 120/119.88Hz signal on 24/23.976fps material.  Does it not read the edid and just use standard VESA-CVT timings?  I currently have different machines do custom modelines or a file-based edid for mine, and IFIIRC osmc is some kind of bsd variant?  Not sure how it works in that regard.


RE: OSMC announced new Vero4k, opinions? - Sam.Nazarko - 2019-05-24

(2019-05-23, 23:08)isamudaison Wrote:
(2019-05-23, 22:08)Sam.Nazarko Wrote:
(2019-05-23, 22:01)isamudaison Wrote: Any owners / users of osmc+vero4k+: does this support 1080P120/1080P100 output?  Is it the same steps/easy to add a custom advancedsettings.xml file?  Also, I currently have some older atom-based zotac machines w/ 8GB of ram and they can chug when navigating through my library, how is the performance with this having 2GB ram?

Not yet -- but it's something we could add if there was a request for it.
Sam  

Ah too bad... I guess my case is odd, since I have an oled that has fun 'smeary' effect if I don't feed it a 120/119.88Hz signal on 24/23.976fps material.  Does it not read the edid and just use standard VESA-CVT timings?  I currently have different machines do custom modelines or a file-based edid for mine, and IFIIRC osmc is some kind of bsd variant?  Not sure how it works in that regard. 

We parse the EDID for a list of supported modes
But we only handle modes that we know how to support.

We have some preliminary patches to support this.
If you'd like I can give you a ping when this is supported. 

Sam


RE: OSMC announced new Vero4k, opinions? - Edworld - 2019-05-24

Can you use Skin helper on the vero box? I cant find where to type the keys in metadatautil

Thanks


RE: OSMC announced new Vero4k, opinions? - Sam.Nazarko - 2019-05-25

(2019-05-24, 22:29)Edworld Wrote: Can you use Skin helper on the vero box? I cant find where to type the keys in metadatautil

Thanks
Yes -- you can use that add-on. A few skins depend on it automatically.


RE: OSMC announced new Vero4k, opinions? - Skank - 2019-05-31

Any chance for google assistant support inside kodi?


RE: OSMC announced new Vero4k, opinions? - Edworld - 2019-06-01

Has anyone experienced the unit freezing after pressing pause? Last night I was watching a movie and paused for a snack, when I cake bsck, I couldnt continue watching the movie, had to unplug the unit.

vero 4k plus with May 5.1 update

thanks