Kodi Community Forum
Solved Hey Cortana, Launch Kodi ? - Printable Version

Kodi Community Forum (https://forum.kodi.tv)
+-- Forum: Support (https://forum.kodi.tv/forumdisplay.php?fid=33)
+--- Forum: General Support (https://forum.kodi.tv/forumdisplay.php?fid=111)
+---- Forum: Xbox (https://forum.kodi.tv/forumdisplay.php?fid=282)
---- Thread: Solved Hey Cortana, Launch Kodi ? (/showthread.php?tid=330722)



Hey Cortana, Launch Kodi ? - ryvaenge - 2018-04-09

Since not possible to boot into Kodi, is it possible to use voice command? I tried "Hey Cortana Launch Kodi" but it`s just starting a search for "cody"


RE: Hey Cortana, Launch Kodi ? - yanivk - 2018-04-10

I also saw it when I tested it,
Yes, it's an issue, but it is not relevant to Kodi... It's Cortana issue (I am 99 percent sure).
Your only option is to spell it, letter by letter.

By the way, Cortana control Kodi playback well, you can stop, play, pause and resume.


RE: Hey Cortana, Launch Kodi ? - Plantje - 2018-04-10

(2018-04-10, 07:22)yanivk Wrote: I also saw it when I tested it,
Yes, it's an issue, but it is not relevant to Kodi... It's Cortana issue (I am 99 percent sure).
Your only option is to spell it, letter by letter.

By the way, Cortana control Kodi playback well, you can stop, play, pause and resume.
So, you can't start it, but you can control it?

Let's hope Microsoft will enable Cortana in Dutch as well


RE: Hey Cortana, Launch Kodi ? - jjd-uk - 2018-04-10

I assumed they meant you could do it by spelling Kodi so saying ""Hey Cortana Launch K....O....D....I"


RE: Hey Cortana, Launch Kodi ? - ryvaenge - 2018-04-10

Spelling K-O-D-I actually works.... YEY! Big Grin


Hey Cortana, Launch Kodi ? - Klojum - 2018-04-10

Thread marked solved.


RE: Hey Cortana, Launch Kodi ? - afedchin - 2018-04-10

(2018-04-10, 07:49)Plantje Wrote: So, you can't start it, but you can control it?
It's because Cortana controls playback on system wide level and which the Kodi can handle/control.


RE: Hey Cortana, Launch Kodi ? - WilliamABradley - 2018-06-09

You can add an AppName element to a Cortana VCD file to make difficult to pronounce app names understandable: https://docs.microsoft.com/en-us/uwp/schemas/voicecommands/voice-command-elements-and-attributes-1-2

So here, you could add "cody", and it would probably achieve the desired effect.

This file is used for adding commands to Cortana, but you could probably use it just to help the App be more pronounceable to Cortana.

Later you could use it to deep link into Kodi, to open the TV Shows Section, Movies Section, or specific titles in Kodi  Smile


RE: Hey Cortana, Launch Kodi ? - emmto - 2018-06-20

(2018-04-10, 07:22)yanivk Wrote: By the way, Cortana control Kodi playback well, you can stop, play, pause and resume.
Hello,

I can launch Kodi by spelling it to Cortana, but I can't manage to stop play pause and resume a movie or anything else.
How did you do ?


This forum uses Lukasz Tkacz MyBB addons.