Kodi Community Forum
v18 Unable to find the "use the channel numbers from the backend" option in Leia RC5 - Printable Version

Kodi Community Forum (https://forum.kodi.tv)
+-- Forum: Support (https://forum.kodi.tv/forumdisplay.php?fid=33)
+--- Forum: PVR & Live TV Support (https://forum.kodi.tv/forumdisplay.php?fid=167)
--- Thread: v18 Unable to find the "use the channel numbers from the backend" option in Leia RC5 (/showthread.php?tid=339774)



Unable to find the "use the channel numbers from the backend" option in Leia RC5 - cminarik - 2019-01-26

Has this option been relocated or removed?  I am unable to locate it.

TIA...Chuck


RE: Unable to find the "use the channel numbers from the backend" option in Leia RC5 - Atreyu - 2019-01-27

If you have more than one PVR add-on installed this setting is not available.
I am thinking this is done to avoid order conflicts between add-ons.


RE: Unable to find the "use the channel numbers from the backend" option in Leia RC5 - cminarik - 2019-01-27

Thanks for responding...however...

I only have one PVR client installed...NEXTPVR.  I tried uninstalling and reinstalling it...but I have the same result.

I had planned on opening a separate thread for this, but it may be worth noting that I am also unable to find the option "Folder for Channel Icons".

Could these two problems be related?


RE: Unable to find the "use the channel numbers from the backend" option in Leia RC5 - Atreyu - 2019-01-28

Something might be wrong with your installation if random menu items have vanished.
At this point I would try with a clean install.
To test,you can rename your storage datafolder to start a vanilla session and see if menu items return.


RE: Unable to find the "use the channel numbers from the backend" option in Leia RC5 - cminarik - 2019-01-28

I have uninstalled and reinstalled both the 32 bit and 64 bit versions, taking care to either delete or rename the Users > Chuck > AppData > Roaming > Kodi folder (I'm running on Windows 10).
I have also tried installing and running Kodi as an Administrator...the results are always the same.
The log file says I am running NextPVR but doesn't reference any other PVR client that I can see.
How can I find out what other PVR clients it thinks I am running?


RE: Unable to find the "use the channel numbers from the backend" option in Leia RC5 - trogggy - 2019-01-28

settings>addons>myaddons>pvr will show all installed pvr clients.
Edit: are you using the default skin?


RE: Unable to find the "use the channel numbers from the backend" option in Leia RC5 - cminarik - 2019-01-29

The setting instruction you provided only shows the external interface of what PVR clients Kodi thinks are installed.  My system only shows NextPVR.  I was hoping for a deeper response.

Yes, I am using the default skin.


RE: Unable to find the "use the channel numbers from the backend" option in Leia RC5 - trogggy - 2019-01-29

If your log shows one pvr that's what you have.
If there's one pvr in settings you have one pvr.
If there's only one pvr in %appdata%/Kodi/addons you have one pvr.
Your issue is something else.


RE: Unable to find the "use the channel numbers from the backend" option in Leia RC5 - cminarik - 2019-01-29

I agree...the issue is something else.


RE: Unable to find the "use the channel numbers from the backend" option in Leia RC5 - cminarik - 2019-01-30

Well, you were right, it was something else.
It turns out, the options I was looking for are on the "Expert" menu...it had been a long time since I made that switch and had forgotten it.
Thanks for trying to help..."Egg on my face"...Chuck


RE: Unable to find the "use the channel numbers from the backend" option in Leia RC5 - Atreyu - 2019-01-30

Well, that would explain it indeed. Glad you got it sorted.