Kodi Community Forum
WIP S W A N (alpha , updated April-2022) - Printable Version

Kodi Community Forum (https://forum.kodi.tv)
+-- Forum: Development (https://forum.kodi.tv/forumdisplay.php?fid=32)
+--- Forum: Skinning (https://forum.kodi.tv/forumdisplay.php?fid=12)
+---- Forum: WIP Skins (https://forum.kodi.tv/forumdisplay.php?fid=160)
---- Thread: WIP S W A N (alpha , updated April-2022) (/showthread.php?tid=348245)

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48


RE: S W A N (alpha , updated june-2021) - ra77 - 2021-07-13

(2021-07-06, 19:56)mardukL Wrote:              
    • Spotlight Views
        - if blur is toggled on , spotlight view can use an additional setting enable blur effect for the views 503,504
           which will show the 'dimmed' blurred fanart as main background
            e.g.
            https://i.imgur.com/nmnmoK6.png
            https://i.imgur.com/QJE9ZnL.png
            https://i.imgur.com/DeDY0ZY.png       
Hallo @mardukL If I activate this setting, no more fanarts are displayed in the other views. Is this intentional or is this a bug? Also, in this setting no extrafanarts are displayed with me. But it is a really very nice skin. Thanks for your work.


RE: S W A N (alpha , updated june-2021) - mardukL - 2021-07-13

(2021-07-13, 17:22)ra77 Wrote:
(2021-07-06, 19:56)mardukL Wrote:              
    • Spotlight Views
        - if blur is toggled on , spotlight view can use an additional setting enable blur effect for the views 503,504
           which will show the 'dimmed' blurred fanart as main background
            e.g.
            https://i.imgur.com/nmnmoK6.png
            https://i.imgur.com/QJE9ZnL.png
            https://i.imgur.com/DeDY0ZY.png       
Hallo @mardukL If I activate this setting, no more fanarts are displayed in the other views. Is this intentional or is this a bug? Also, in this setting no extrafanarts are displayed with me. But it is a really very nice skin. Thanks for your work.

Definetly not intended.i take a look quickly.
thanks for reporting.


RE: S W A N (alpha , updated june-2021) - mardukL - 2021-07-13

(2021-07-13, 17:50)mardukL Wrote:
(2021-07-13, 17:22)ra77 Wrote:
(2021-07-06, 19:56)mardukL Wrote:              
    • Spotlight Views
        - if blur is toggled on , spotlight view can use an additional setting enable blur effect for the views 503,504
           which will show the 'dimmed' blurred fanart as main background
            e.g.
            https://i.imgur.com/nmnmoK6.png
            https://i.imgur.com/QJE9ZnL.png
            https://i.imgur.com/DeDY0ZY.png       
Hallo @mardukL If I activate this setting, no more fanarts are displayed in the other views. Is this intentional or is this a bug? Also, in this setting no extrafanarts are displayed with me. But it is a really very nice skin. Thanks for your work.

Definetly not intended.i take a look quickly.
thanks for reporting.
Could'nt reproduce it, Fanart Blur working fine in other Views as well.
Maybe restart KODI, sometimes it requires Restart after enabled the blur Setting in generell.

EDIT: did more things and noticed when switching to another view than spotlight views the blur art is hidden, but not vise versa...i currently got no idea but i will see whats causing it...


RE: S W A N (alpha , updated july-2021) - Aaiemron - 2021-07-13

Hello.
Another question. When selecting a main menu item I get in the left upper corner the text: "No information available". It is showing that text in every menu item.

Imagefree image upload

How do I get information there or how to remove that text? Thanks.
(Btw a very beautiful weather window)


RE: S W A N (alpha , updated july-2021) - mardukL - 2021-07-14

(2021-07-13, 18:33)Aaiemron Wrote: Hello.
Another question. When selecting a main menu item I get in the left upper corner the text: "No information available". It is showing that text in every menu item.

Imagefree image upload

How do I get information there or how to remove that text? Thanks.
(Btw a very beautiful weather window)

Still WIP Sad


RE: S W A N (alpha , updated july-2021) - Aaiemron - 2021-07-14

(2021-07-14, 12:53)mardukL Wrote:
(2021-07-13, 18:33)Aaiemron Wrote: Hello.
Another question. When selecting a main menu item I get in the left upper corner the text: "No information available". It is showing that text in every menu item.

Imagefree image upload

How do I get information there or how to remove that text? Thanks.
(Btw a very beautiful weather window)

Still WIP Sad

Haha, oke. Thanks


RE: S W A N (alpha , updated july-2021) - Picard - 2021-07-17

(2021-07-11, 12:04)mardukL Wrote:
(2021-07-11, 05:44)Picard Wrote: I tried switching to a different skin and it worked fine, so must be something in swan skin?

hm.maybe.
can you provide a log then !?

I tried disabling youtube and it fixed the problem but introduced more problems, thanks for the reply.


RE: S W A N (alpha , updated july-2021) - Rijs43 - 2021-07-17

Hi @mardukL

I have installed the skin however I don't get trailers playing for local library content. YouTube and Api all installed.

Also for when trailers play the video in the right upper corner on home screen keeps blinking. When in full screen all working great. Not sure what is causing this.

Have Pi4 with LibreElec 8GB.

Hope you can support on this.


RE: S W A N (alpha , updated july-2021) - mardukL - 2021-07-17

(2021-07-17, 06:56)Picard Wrote:
(2021-07-11, 12:04)mardukL Wrote:
(2021-07-11, 05:44)Picard Wrote: I tried switching to a different skin and it worked fine, so must be something in swan skin?

hm.maybe.
can you provide a log then !?

I tried disabling youtube and it fixed the problem but introduced more problems, thanks for the reply.

Hm.
Did it crash when try playing trailer ( e.g. autoplay or forced by click the trailer button ?
or dit it crash when try playback a video?

i'm still confused.
did you disable the youtube addon itself or just related skinsettings?

also can you explain the 'introduced new problem ' situation ?

I am just aware about a strange behaviour with the view type 'season info ' which can be disabled now via "view type manager" in the skinsettings section , it has the id 58.
i recommend disable it , espeacially when your library is provided via plex or emby.

(2021-07-17, 15:27)Rijs43 Wrote: Hi @mardukL

I have installed the skin however I don't get trailers playing for local library content. YouTube and Api all installed.

Also for when trailers play the video in the right upper corner on home screen keeps blinking. When in full screen all working great. Not sure what is causing this.

Have Pi4 with LibreElec 8GB.

Hope you can support on this.

I could'nt reproduce it.
i will look code again when i found time,
but no promise it can be solved.
as it may related to "internal" render issues.

i think about add option to play the trailer in fullscreen if that helps.


RE: S W A N (alpha , updated july-2021) - Rijs43 - 2021-07-17

(2021-07-17, 21:40)mardukL Wrote:
(2021-07-17, 06:56)Picard Wrote:
(2021-07-11, 12:04)mardukL Wrote: hm.maybe.
can you provide a log then !?

I tried disabling youtube and it fixed the problem but introduced more problems, thanks for the reply.

Hm.
Did it crash when try playing trailer ( e.g. autoplay or forced by click the trailer button ?
or dit it crash when try playback a video?

i'm still confused.
did you disable the youtube addon itself or just related skinsettings?

also can you explain the 'introduced new problem ' situation ?

I am just aware about a strange behaviour with the view type 'season info ' which can be disabled now via "view type manager" in the skinsettings section , it has the id 58.
i recommend disable it , espeacially when your library is provided via plex or emby.

(2021-07-17, 15:27)Rijs43 Wrote: Hi @mardukL

I have installed the skin however I don't get trailers playing for local library content. YouTube and Api all installed.

Also for when trailers play the video in the right upper corner on home screen keeps blinking. When in full screen all working great. Not sure what is causing this.

Have Pi4 with LibreElec 8GB.

Hope you can support on this.

I could'nt reproduce it.
i will look code again when i found time,
but no promise it can be solved.
as it may related to "internal" render issues.

i think about add option to play the trailer in fullscreen if that helps.

Thanks pal.. really appreciated.

Is trailer working for you for local content? I see an option in skin to look for in YouTube if no trailer available but this seems not to work?

Cheers.


RE: S W A N (alpha , updated july-2021) - mardukL - 2021-07-18

(2021-07-17, 21:50)Rijs43 Wrote:
(2021-07-17, 21:40)mardukL Wrote:
(2021-07-17, 06:56)Picard Wrote: I tried disabling youtube and it fixed the problem but introduced more problems, thanks for the reply.

Hm.
Did it crash when try playing trailer ( e.g. autoplay or forced by click the trailer button ?
or dit it crash when try playback a video?

i'm still confused.
did you disable the youtube addon itself or just related skinsettings?

also can you explain the 'introduced new problem ' situation ?

I am just aware about a strange behaviour with the view type 'season info ' which can be disabled now via "view type manager" in the skinsettings section , it has the id 58.
i recommend disable it , espeacially when your library is provided via plex or emby.

(2021-07-17, 15:27)Rijs43 Wrote: Hi @mardukL

I have installed the skin however I don't get trailers playing for local library content. YouTube and Api all installed.

Also for when trailers play the video in the right upper corner on home screen keeps blinking. When in full screen all working great. Not sure what is causing this.

Have Pi4 with LibreElec 8GB.

Hope you can support on this.

I could'nt reproduce it.
i will look code again when i found time,
but no promise it can be solved.
as it may related to "internal" render issues.

i think about add option to play the trailer in fullscreen if that helps.

Thanks pal.. really appreciated.

Is trailer working for you for local content? I see an option in skin to look for in YouTube if no trailer available but this seems not to work?

Cheers.

Yes locally stored trailers (existing trailer files in local storage ) working flawless, if scrapped/set path in nfo*
or if trailer macthing the filename convention
[**title]-trailer.mp4.

i dont provide a fallback if booth not exist.
( thats just the case in the titan skin )

** = filesystem example tv shows

shows/
|_Better Call Saul/
|_ 1/
|_ 2/
| Better Call Saul-trailer.mp4


RE: S W A N (alpha , updated july-2021) - Picard - 2021-07-18

(2021-07-17, 21:40)mardukL Wrote:
(2021-07-17, 06:56)Picard Wrote:
(2021-07-11, 12:04)mardukL Wrote: hm.maybe.
can you provide a log then !?

I tried disabling youtube and it fixed the problem but introduced more problems, thanks for the reply.

Hm.
Did it crash when try playing trailer ( e.g. autoplay or forced by click the trailer button ?
or dit it crash when try playback a video?

i'm still confused.
did you disable the youtube addon itself or just related skinsettings?

also can you explain the 'introduced new problem ' situation ?

I am just aware about a strange behaviour with the view type 'season info ' which can be disabled now via "view type manager" in the skinsettings section , it has the id 58.
i recommend disable it , espeacially when your library is provided via plex or emby.
(2021-07-17, 15:27)Rijs43 Wrote: Hi @mardukL

I have installed the skin however I don't get trailers playing for local library content. YouTube and Api all installed.

Also for when trailers play the video in the right upper corner on home screen keeps blinking. When in full screen all working great. Not sure what is causing this.

Have Pi4 with LibreElec 8GB.

Hope you can support on this.

I could'nt reproduce it.
i will look code again when i found time,
but no promise it can be solved.
as it may related to "internal" render issues.

i think about add option to play the trailer in fullscreen if that helps.
I use MPC-BE and Potplayer as an external players, the trailers play perfectly, I deleted the youtube file and played a movie and it worked fine and when I reinstalled youtube when I play a movie it stops and jumps to desktop.


RE: S W A N (alpha , updated july-2021) - Rijs43 - 2021-07-18

(2021-07-18, 01:15)mardukL Wrote:
(2021-07-17, 21:50)Rijs43 Wrote:
(2021-07-17, 21:40)mardukL Wrote: Hm.
Did it crash when try playing trailer ( e.g. autoplay or forced by click the trailer button ?
or dit it crash when try playback a video?

i'm still confused.
did you disable the youtube addon itself or just related skinsettings?

also can you explain the 'introduced new problem ' situation ?

I am just aware about a strange behaviour with the view type 'season info ' which can be disabled now via "view type manager" in the skinsettings section , it has the id 58.
i recommend disable it , espeacially when your library is provided via plex or emby.


I could'nt reproduce it.
i will look code again when i found time,
but no promise it can be solved.
as it may related to "internal" render issues.

i think about add option to play the trailer in fullscreen if that helps.

Thanks pal.. really appreciated.

Is trailer working for you for local content? I see an option in skin to look for in YouTube if no trailer available but this seems not to work?

Cheers.

Yes locally stored trailers (existing trailer files in local storage ) working flawless, if scrapped/set path in nfo*
or if trailer macthing the filename convention
[**title]-trailer.mp4.

i dont provide a fallback if booth not exist.
( thats just the case in the titan skin )

** = filesystem example tv shows

shows/
|_Better Call Saul/
|_ 1/
|_ 2/
| Better Call Saul-trailer.mp4

Thanks and clear to me.

Would you considering fall back on YouTube if no local trailer is available?

Having local trailers is quiet extensive for all files and takes a lot of storage safe.

Really hope you will consider this as I really like the skin!

Thanks


RE: S W A N (alpha , updated july-2021) - mardukL - 2021-07-24

(2021-07-18, 08:41)Rijs43 Wrote:
(2021-07-18, 01:15)mardukL Wrote:
(2021-07-17, 21:50)Rijs43 Wrote: Thanks pal.. really appreciated.

Is trailer working for you for local content? I see an option in skin to look for in YouTube if no trailer available but this seems not to work?

Cheers.

Yes locally stored trailers (existing trailer files in local storage ) working flawless, if scrapped/set path in nfo*
or if trailer macthing the filename convention
[**title]-trailer.mp4.

i dont provide a fallback if booth not exist.
( thats just the case in the titan skin )

** = filesystem example tv shows

shows/
|_Better Call Saul/
|_ 1/
|_ 2/
| Better Call Saul-trailer.mp4

Thanks and clear to me.

Would you considering fall back on YouTube if no local trailer is available?

Having local trailers is quiet extensive for all files and takes a lot of storage safe.

Really hope you will consider this as I really like the skin!

Thanks

Maybe later, but no promise.


RE: S W A N (alpha , updated july-2021) - Rijs43 - 2021-07-24

(2021-07-24, 14:26)mardukL Wrote:
(2021-07-18, 08:41)Rijs43 Wrote:
(2021-07-18, 01:15)mardukL Wrote: Yes locally stored trailers (existing trailer files in local storage ) working flawless, if scrapped/set path in nfo*
or if trailer macthing the filename convention
[**title]-trailer.mp4.

i dont provide a fallback if booth not exist.
( thats just the case in the titan skin )

** = filesystem example tv shows

shows/
|_Better Call Saul/
|_ 1/
|_ 2/
| Better Call Saul-trailer.mp4

Thanks and clear to me.

Would you considering fall back on YouTube if no local trailer is available?

Having local trailers is quiet extensive for all files and takes a lot of storage safe.

Really hope you will consider this as I really like the skin!

Thanks

Maybe later, but no promise.

Thanks buddy.. keep up the good work!

Also gentle reminder on widgets per home section Smile


This forum uses Lukasz Tkacz MyBB addons.