Kodi Community Forum
Solved Cannot play ISO images - Printable Version

Kodi Community Forum (https://forum.kodi.tv)
+-- Forum: Support (https://forum.kodi.tv/forumdisplay.php?fid=33)
+--- Forum: General Support (https://forum.kodi.tv/forumdisplay.php?fid=111)
+---- Forum: OS independent / Other (https://forum.kodi.tv/forumdisplay.php?fid=228)
---- Thread: Solved Cannot play ISO images (/showthread.php?tid=366514)



Cannot play ISO images - Offsprin - 2022-01-14

I'm trying to play my ripped ISO images, but each time I do on either my SHIELD Pro or my Linux desktop, I get the same error message of 
Code:
This video is stored on an optical disc, and cannot be played as your device does not have an appropriate drive.
Others that I know are able to play their ISOs just fine, and I know it should be doable but clearly I either don't have a plugin installed, or I'm doing something wrong. What am I doing wrong that might be causing this behaviour?

Thanks for the help.


Cannot play ISO images - black_eagle - 2022-01-14

To receive meaningful assistance you will need to provide a full debug log.

The instructions are here... debug log (wiki)

If you are using the Basic Method, then ensure the following is applied...
1.Enable debugging in Settings>System Settings>Logging,
2.Restart Kodi
3.Replicate the problem.
4.Upload the log to Kodi Paste Site manually or use the Kodi Logfile Uploader. (wiki) With either method post the link to the log back here.

If you are using the Advanced Method ensure you have correctly created and applied the advancedsettings.xml file (wiki)

In both instances, you should see the word DEBUG throughout the log.

Note: Full logs only. No partial or redacted logs
Do NOT post your logs directly into the forum. Use the Kodi Paste Site. Post the link to your pasted log in the forum



RE: Cannot play ISO images - Offsprin - 2022-01-15

Here's the full log: https://paste.kodi.tv/piwitakayo.kodi.

Here's a second one where I waited a couple seconds more before attempting to repro: https://paste.kodi.tv/uyoligesuv.kodi. It looks to me like 
Code:
DEBUG <general>: ffmpeg[0x558d3205fdc0X]: [image2] Custom AVIOContext makes no sense and will be ignored with AVFMT_NOFILE format.
is the specific error.


RE: Cannot play ISO images - Offsprin - 2022-01-17

I've figured out what my problem was. My advancedsettings.xml had 

      <discstubextensions>
        <add>.disk|.stub|.iso</add>
      </discstubextensions>
.

Once I removed that, I was able to load the ISOs as I expected.


RE: Cannot play ISO images - jjd-uk - 2022-01-17

You do realise that you should only be using disc stubs if you have unripped DVD's/Bluray's that you wish to add to the library.


RE: Cannot play ISO images - Offsprin - 2022-01-17

I get that the disc stub thing I had in my advancedsettings was causing an issue, yes. I thought (clearly wrongly) that I needed that to be able to get my disc ISOs to show up in my library and be played. What is a disc stub?


RE: Cannot play ISO images - jjd-uk - 2022-01-17

It's where you do NOT have a playable file, so where you have a large collection of optical discs e.g. dvd's but haven't got to ripping some or all of them, disc/media stubs allow you to add these items to the library see https://kodi.wiki/view/Media_stubs


This forum uses Lukasz Tkacz MyBB addons.