•   
  • 1
  • 120
  • 121
  • 122(current)
  • 123
  • 124
  • 156
  •   
  Thread Closed
OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi Part 3 (Kodi 14.0)
@shadowghost: Can you upload a debug log (wiki) from build #1026 to pastebin? Enable debugging, then after you have tested your DVD, "cat /storage/.kodi/temp/kodi.log | pastebinit" and paste the url.
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
You should always post complete logs and use a paste site (like xbmclogs.com).

This seems to be the problem:
(2014-10-27, 17:03)shadowghost Wrote: 14:55:24 71.872520 T:2679239760 ERROR: Error getting next block: Encrypted or faulty DVD
14:55:24 71.873283 T:2679239760 WARNING: could not find codec parameters for smb://192.168.178.40/video/Video_VOBs/ActionFilme/Batman Begins (2005)/VIDEO_TS/VIDEO_TS.IFO

That's way outside of any Pi specific code, so I can't really suggest anything. How did you rip the DVD and has the encryption been removed?
Can you identify the exact build where this stopped working?

As a sanity check, I just tried The Avengers, played from its VIDEO_TS.IFO (over NFS) and it seems fine.
@Milhouse: Here's the Debug Log: klick
@popcornmix: I will go through the builds since #1018 where I know it was working. And it isn't working with any DVD I#ve ripped (and I don't know which prog I used for the DVDs, that I used different is all I can say)

Edit: build #1018 was the last one working. Since Kodi-rebranding starts in #1019 DVD-Playback is broken for me.
(2014-10-27, 18:47)shadowghost Wrote: @Milhouse: Here's the Debug Log: klick
@popcornmix: I will go through the builds since #1018 where I know it was working. And it isn't working with any DVD I#ve ripped (and I don't know which prog I used for the DVDs, that I used different is all I can say)

I can only confirm this problem. See this post

(2014-10-21, 22:17)Bohlendach Wrote: I have a iso-file, dvd-rip, with no menu. It does not start playing when it is located on my nfs or smb-share, but when I play it located on a USB-pin (ntfs) it starts playing. Others iso plays smoothly.

The log-file can be downloaded here

Edit: Build #1018 plays it, #1019 to 1023 does not.

Edit:
I did a random check on my iso's.

build #1019 to 1023: Some but not all with no menus does not start playing. All of those I checked with menus played well.

Build #1018: all seems to play fine
(2014-10-27, 15:20)Milhouse Wrote:
(2014-10-27, 14:26)denz Wrote: Unfortunately entering additional config settings the pi still doesn't respond after being unused for period of time. I Have also plugged in mce remote and even that doesn't bring it from what it looks like sleep. Unplugging and plugging into different hdmi port makes no difference. If anyone has some suggestions they will be more than welcomed. I will continue with updating to new builds hopefully one of them will fix it.

Do you have a debug log? Once the Pi stops responding to the remote, does it still respond to ping/ssh? Even if not, if you restart the Pi the previous debug log should be in /storage/.kodi/temp/kodi.old.log. Obviously if the Pi is accessible via ssh then upload the current log (/storage/.kodi/temp/kodi.log). If it's too large for pastebin, you may need to upload it to somewhere like dropbox.
Also, for what its worth, I have long had the CEC disconnecting issue with my LG, and I believe it is not a single issue.
• Usually, I can reconnect CEC by pressing the "simplink" button on my remote to reconnect (simplink is what LG calls CEC - I think it is "Viera Link" on panasonic). It shows me the active CEC devices, I select the Pi, and the remote is working again.
• Occasionally, the Pi does not show up. In thiese instances, my suspicion is that the CEC process on the Pi has crashed. In these instances, however, I am able to control the Pi with the iPhone XBMC app. I use that to do an orderly reboot, which puts things back to normal.
(2014-10-21, 22:17)Bohlendach Wrote: build #1019 to 1023: Some but not all with no menus does not start playing. All of those I checked with menus played well.

Build #1018: all seems to play fine

For me the DVDs with menu aren't playing (no-menu I can't check because I have no)
(2014-10-27, 19:27)shadowghost Wrote:
(2014-10-21, 22:17)Bohlendach Wrote: build #1019 to 1023: Some but not all with no menus does not start playing. All of those I checked with menus played well.

Build #1018: all seems to play fine

For me the DVDs with menu aren't playing (no-menu I can't check because I have no)

What about nfs/smb share vs USB-drive?
Can't check USB drive yet, my brother is using the TV, will check it tomorrow.
All I can say now is, that via smb only non-dvd movies are working.
Yes, there's definitely a problem playing an IFO over SMB, whereas the same IFO plays fine over NFS. And it definitely begins with build #1019.

It's actually causing a seg fault for me, both with build #1019 and the latest #1026 build, sadly there's not much information in the backtrace:
Code:
Program received signal SIGSEGV, Segmentation fault.
[Switching to LWP 4268]
0xaa95f83c in ?? () from /usr/lib/kodi/system/players/dvdplayer/libdvdnav-arm.so
(gdb) bt
#-1 0xaa95f83c in ?? () from /usr/lib/kodi/system/players/dvdplayer/libdvdnav-arm.so
Backtrace stopped: Cannot access memory at address 0x63677020
so I'll have to test with a debug build.

The kodi.log up to the point of the crash: http://sprunge.us/VPdT

Since this started with build #1019, I wonder if PR5534 is responsible? Can't imagine enabling extra ffmpeg codecs would be the cause, but will try and rule that out in the next couple of hours...
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
I'm getting the same seg-fault behaviour with the latest nightly (r19478, 27-Oct-2014 14:30), so the problem is not due to any test-build customisations such as ffmpeg.

Here's the gdb backtrace: http://pastebin.com/raw.php?i=uWT9euZ2

I'll try a build with PR5534 reverted, if that is still possible without creating too much carnage.

Edit1: I've uploaded a debug build based on #1026 *with* PR5534 here.

Edit2: I've tested a build with PR5534 reverted and this does not segfault when playing the IFO over SMB, so tonights test build will revert this PR.
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
New OpenELEC Helix build: #1027
(Supercedes previous build)

Code:
# uname -a
Linux rpi512 3.17.1 #1 PREEMPT Mon Oct 27 23:25:02 GMT 2014 armv6l GNU/Linux

# vcgencmd version
Oct 17 2014 17:56:05
Copyright (c) 2012 Broadcom
version 845092531e360acd37f2f1964157f8079c77edfb (clean) (release)

# lsb_release
OpenELEC (Milhouse) - Version: devel-20141027232349-r19478-g4b97acf [Build #1027]

Based on tip of OpenELEC master (4b97acfb, changelog) and tip of XBMC master (0552a912, changelog) with the following modifications:
  • Includes newclock4 patches
  • Excludes the OpenELEC fernetmenta patches due to conflicts with newclock4
  • Excludes the OpenELEC linux-01-RPi_support patch in favour of sourcing these and possibly more recent patches directly from kernel branch rpi-3.17.y
  • Excludes the OpenELEC xbmc-001-newclock4 patch in favour of sourcing these and possibly more recent patches directly from newclock4 branch
  • Default setting for "Show RSS Feed" changed to disabled (new installs only) [patch details]
  • Disabled "Total Duration" in Confluence (see build #0221 for details)
  • Adapted service.openelec.settings to take advantage of PR:5217 [patch details]
  • Includes latest libnfs master (ab1af695)
  • Includes latest opdenkamp libcec-2.2.0 branch (62f95dbc)
  • Includes latest xbmc-pvr-addons master (067befe6)
  • Includes latest xbmc-addon-xvdr master (2bf2563c)
  • Includes CONFIG_COREDUMP=y to allow creation of coredumps (see here)
  • Includes additional ffmpeg codecs/muxers enabled for testing/benchmarking purposes. See patch
  • Includes PR:5312: dvdplayer: do a seek after having changed subtitle stream
  • Includes PR:5416: added: POC mp4 movie/episode tag support
  • Includes PR:5524: Respect parent path decision when cleaning paths.
  • Includes PR:5573: webserver: improved caching control (see discussion)
  • Includes PR:5584: HTTP/Webdav encoding fixes - Fixes ticket #15365
  • Reverts PR:5534: Better emulate system read() and fread() functions, fixes #15490
Build Highlights:
  1. Reverts PR:5534 as this seems to be the cause of problems playing DVD ISO/IFO over SMB - please test/confirm etc.
  2. Fix configuration bug in libcec which may improve double-key suppression. Previous double-key suppression patch now dropped. Please test if this build is better/worse/same.
  3. Disable PeripBusCEC scanning on R-Pi which is not required and had been accounting for up to 2-3% load every 5 seconds
  4. Move "Default extract thumbnails to false" commit to newclock4
Build Details:
  1. OpenELEC:
    • openvpn: enable fragment support (PR:3570, 1 commit, 1 file changed)
    • timezone-data: update to 2014i (PR:3577, 1 commit, 1 file changed)
    • path: search for package folders only if they containg package.mk file (PR:3538, 1 commit, 1 file changed)
  2. XBMC:
    • [linux] Upgrade SDL1.2 to SDL2 for hotpluggable joysticks (PR:5364, 8 commits, 16 files changed)
    • [ios/atv2] fix spelling mistake in README (PR:5585, 1 commit, 1 file changed)
  3. newclock4:
    • X11: expose crtc needed by drm video sync
    • Add method for waiting for next vsync
    • Add VideoReference clock for Raspberry Pi
    • Boost priority
    • [rbp] Default extract thumbnails to false
    • fixed: don't try to stick a value > 255 in a byte
    • Increase double tap timeout to 300ms
    • prevent bus rescan on a Pi, since the adapter cannot be removed
  4. Custom:
    • Added PR:5584: HTTP/Webdav encoding fixes - Fixes ticket #15365
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
(2014-10-28, 02:05)Milhouse Wrote: New OpenELEC Helix build: #1027
(Supercedes previous build)

Build Highlights:
Reverts PR:5534 as this seems to be the cause of problems playing DVD ISO/IFO over SMB - please test/confirm etc.

Can confirm that it resolved the problem. Also resolved a similar problem with some DVD ISO/IFO over nfs.
With the new build everything is working fine. DVDPlayback itself is more fluid and fast than ever before Smile - jumping through chapters is nearly instantly done, never had that before.
[quote='Milhouse' pid='1823610' dateline='1414454754']
New OpenELEC Helix build: #1027
(Supercedes previous build)

Code:
# uname -a
Linux rpi512 3.17.1 #1 PREEMPT Mon Oct 27 23:25:02 GMT 2014 armv6l GNU/Linux

# vcgencmd version
Oct 17 2014 17:56:05
Copyright (c) 2012 Broadcom
version 845092531e360acd37f2f1964157f8079c77edfb (clean) (release)

# lsb_release
OpenELEC (Milhouse) - Version: devel-20141027232349-r19478-g4b97acf [Build #1027]


Tried this latest- but still no luck with hauppauge remote.

pootler
Sorry for the noobish question but I can't find "Update library on startup" option under Video > Library in this build.

I'm trying to disable it because it's consuming too much CPU on my rpi.
  •   
  • 1
  • 120
  • 121
  • 122(current)
  • 123
  • 124
  • 156
  •   
  Thread Closed
 
Thread Rating:
  • 8 Vote(s) - 4.88 Average



Logout Mark Read Team Forum Stats Members Help
OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi Part 3 (Kodi 14.0)4.888
This forum uses Lukasz Tkacz MyBB addons.