•   
  • 1
  • 209
  • 210
  • 211(current)
  • 212
  • 213
  • 340
  •   
Intel VAAPI howto with Leia v18 nightly based on Ubuntu 18.04 server
Just post a sample somewhere. Most likely this codec is single threaded accelerated ...
First decide what functions / features you expect from a system. Then decide for the hardware. Don't waste your money on crap.
Reply
(2016-02-16, 10:43)fritsch Wrote: Can you downgrade to a version before the 11th of February? It seems you have the very same issue as I got reported on other platforms.

Edit: If you watch again and check via a terminal with "top" then pressing "H" - do you see which Thread spikes and causes those issues?

Quote:09:01:33 T:139830127376448 DEBUG: OnKey: ctrl-leftctrl (0x1f0d0) pressed, action is

Are you pressing something?

EDIT: LOL, sorry - yes I did not read your message. Yes, I thought that those presses produce it :-) so now it's clear, thx - yes player does "hurry" at these positions.

Thanks, I'll try to downgrade. BTW, it is not a 4k movie, just the title says it is. It is 1080p, see line 1013 in the debug log.
Reply
Oki - then please try an older version. If you have too much time, check my latest OpenELEC build, it is from before that questionable commit.
First decide what functions / features you expect from a system. Then decide for the hardware. Don't waste your money on crap.
Reply
A quick question, i've got a odd little error that occured when i reinstalled my htpc, before i was running 15.2 but wanted to have a look at your WIP.

anyway now when i want to use the shutdown button, ether webinterface or inside kodi gui, it starts shutdown but crashes during shutdown of kodi (doesnt seem to trigger linux poweroff command.)

non debug logging it shows nothing about a crash.
Code:
16:19:17 T:140675410442368  NOTICE: Previous line repeats 1 times.
16:19:17 T:140675410442368  NOTICE: Storing total System Uptime
16:19:17 T:140675410442368  NOTICE: Saving settings
16:19:17 T:140675410442368  NOTICE: stop all
16:19:17 T:140675410442368  NOTICE: stop player
16:19:17 T:140675410442368  NOTICE: ES: Stopping event server
16:19:17 T:140675410442368  NOTICE: stopping upnp
16:19:18 T:140675410442368  NOTICE: stopping zeroconf publishing
16:19:18 T:140673835579136  NOTICE: ES: UDP Event server stopped
16:19:19 T:140675410442368  NOTICE: WebServer: Stopped the webserver
16:19:19 T:140675410442368  NOTICE: stop dvd detect media
16:19:19 T:140675410442368  NOTICE: stop zeroconf browser

is this a known/fixed/worked-around problem, or is it worth looking deeper into? (the install is a carbon copy of page 1 instructions).

as of now i shut down kodi via ssh. i can look at it tomorrow if more info is wanted.
Reply
If it crashes there is a crashlog in your home directory ...
First decide what functions / features you expect from a system. Then decide for the hardware. Don't waste your money on crap.
Reply
(2016-02-16, 11:21)fritsch Wrote: Oki - then please try an older version. If you have too much time, check my latest OpenELEC build, it is from before that questionable commit.

I thought I could downgrade by "sudo apt-get install kodi=OLD_VERSION", but I can't figure out the old version names. So I will try an OpenElec during the weekend, when I have some more time on my hand.

Thanks,
Jorgensen
Reply
(2016-02-16, 18:57)Jorgensen Wrote: I thought I could downgrade by "sudo apt-get install kodi=OLD_VERSION", but I can't figure out the old version names.

You can find them in /var/log/apt/history.log
Beebox N3150 - LibreELEC 7.90.009 | Synology DS212+ NAS 6TB
Panasonic DMP-BD65 bluray | Yamaha RX-A3030 AVR - Kef KHT3005SE 5.1 speakers | Optoma HD87 projector - Exclusiv-Home 2.8m 16:9 screen
Reply
(2016-02-14, 21:59)smitopher Wrote:
(2016-02-09, 22:29)smitopher Wrote: Following up. Do you need a better log?

After a commercial skip occurs, stopping and restarting where where I left of continues normal playback.

(2016-02-06, 21:11)smitopher Wrote: I have an issue with MythTV recordings and commercial skipping
When a commercial is skipped, playbacks does not crash but rather playback starts to play at what seems like 1 frame per 3 seconds, no sound and slow responsiveness to commands.

Is this an EGL problem or a mythtv pvr addon problem?

(2016-02-09, 22:29)fritsch Wrote: Nope - no time and busy.

Well, I read about what kind of logs you want and realized that i did not post a debug log

following post one instructions

media-center:~ # journalctl -a | pastebinit
http://sprunge.us/BVTB
media-center:~ # dmesg | pastebinit
http://sprunge.us/SMbE
media-center:~ # cat /storage/.kodi/temp/kodi.log | pastebinit
http://sprunge.us/GHVc
media-center:~ # vainfo | pastebinit
libva info: VA-API version 0.38.1
libva info: va_getDriverName() returns 0
libva info: Trying to open /usr/lib/va/i965_drv_video.so
libva info: Found init function __vaDriverInit_0_38
libva info: va_openDriver() returns 0
http://sprunge.us/XfVH

The 4 items requested

Have you had an opportunity to look at my issue?
Reply
Still no time - if you have time, reproduce with VDR / vnsi.
First decide what functions / features you expect from a system. Then decide for the hardware. Don't waste your money on crap.
Reply
Is there some way I can force the Kodi GUI to start at 23.98Hz after a reboot? It seems to want to start at 60Hz regardless of what the setting was before restarting.

If you're wondering why... Refresh rate changes are not handshaking properly between my Mac Mini and AVR, (I need to unplug-replug the HDMI cable on every refresh rate change to get a signal) so I need to run the GUI at 23.98 to avoid refresh rate switching. All my content is 24p. It's normally fine until I need to restart for any reason... Then it defaults back to 60Hz.
Reply
works fine for me in standalone mode. Just set refresh in kodi settings.
Reply
(2016-02-17, 09:51)VirtualRain Wrote: Refresh rate changes are not handshaking properly between my Mac Mini and AVR, (I need to unplug-replug the HDMI cable on every refresh rate change to get a signal)

You have this in EVERY change? There is a bug in intel driver which is not fixed yet. It makes handshakes to fail, but not always in my case.
Reply
(2016-02-15, 12:19)AndreaSpooky Wrote: hi,
after a long time I didn't read this thread I decided to install "OpenELEC-Generic.x86_64-6.0.198-Intel_EGL.tar" over my plain 6.0.1 (taken from the main openelec site) and all seems to go fine: I mostly updated to have HEVC acceleration on my BeeBox.

One thing: memory occupation goes waaaaay up after a few videos watched (over 60% on my 4gb total).

Is that normal?

Am I the only one with such issue?
Reply
Most people use v17 EGL since I abondonned the older version, which btw. was never actively maintained, and only provided as is.
First decide what functions / features you expect from a system. Then decide for the hardware. Don't waste your money on crap.
Reply
Hi

Just a simple question for those of us not using openelec and ubuntu, has all of this found it's way into upstream?
Reply
  •   
  • 1
  • 209
  • 210
  • 211(current)
  • 212
  • 213
  • 340
  •   



Logout Mark Read Team Forum Stats Members Help
Intel VAAPI howto with Leia v18 nightly based on Ubuntu 18.04 server18
This forum uses Lukasz Tkacz MyBB addons.