Linux AudioEngine testers - Linux only
If this has not already been taken care of can some who's able to look into channel mappings for the AE have a look at this:
http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid=147170&page=2

basically 7.0 and 7.1 aac audio channels are labled differently even though the actual order is as one would have expected. But the result is as stated in this thread and the channel are outputted in the wrong order. If this is something which should be fixed in the decoder it would be nice if someone can give me a hint where or who'd be the best location to address this issue to. As stated in the thread above LAV and ffdshow (libav) share the same issue. But my guess is that they're decoding it with the defined channel order and names (at least from looking at the LAV status output) but then wrongly map/mix these channels to the actual 7.1 layout.

Otherwise I really love the new AE, just had a minor issue with 24bit 192khz flac playback through spdif where the audio began to stutter, but for me this is less important than the 7.1 channel mapping issue Smile
So thanks a lot for the good work! I really love it.

edit:
as a side note: this is a wide spread isse with 7.1 channel aac files as ffdshow and lav have the same issue, too. one of the lav developer already responded to this issue and integrated a fix (remap) for the next lav audio filter.
Reply


Messages In This Thread
Almost there, but still no HD - by OkvOkv - 2012-04-17, 03:54
AudioEngine testers - Linux only - by Ritzie - 2012-05-12, 18:36
RE: AudioEngine testers - Linux only - by Crayden - 2012-12-18, 18:20


Logout Mark Read Team Forum Stats Members Help
AudioEngine testers - Linux only4
This forum uses Lukasz Tkacz MyBB addons.