Win T.V. Audio issue
#1
I just updated to XBMC 13 and now 13.1 and I have a problem. I have the TVTunes added and back in version 12.0 thru 12.3 all my TV theme songs played back; I have some rather old shows as well. When I updated to Gotham the older shows now do not play the TV theme songs anymore for what seems to be the older tv shows. The newer shows do play just fine, but not the older ones.

So went in to the audio output settings and played around with these. "Output configuration" seems to be the area that fixes this, but then creates another problem. After installation this is defaulted to "Optimized" which in turn the older TV shows do not playback the theme song. For movies, this is fine and all 5.1 are working. I tried the setting "Best Match" and still the TV theme song does not play. Only when I select "Fixed" does the TV theme song play. But then all my movies are played back in Stereo, not 5.1

I checked in to any commonality and I see that the older shows have a file size less than 400kb and then I checked the bit rate and they are pretty low; 16kbps and 26kbps are just two of them. The newer TV theme songs are around 100+kbps.

I tried looking around for another theme song file, but since these are older TV shows I can't find one that has higher bit rates. The TV Tunes add-on does not appear to have any setting for this either.

Is there something I can do here to have both working; movies in 5.1 (DD and DTS) and all TV theme songs playback? Or do I need another add-on?

All systems are Windows 7 Pro, all are XBMC 13.1 Gotham, all connected to amplifiers via HDMI cabling. Again, this was not a problem back in version 12's.
Reply
 
Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average


Messages In This Thread
T.V. Audio issue - by swatbat2142 - 2014-06-06, 13:52
RE: T.V. Audio issue - by Kib - 2014-06-06, 14:37
RE: T.V. Audio issue - by swatbat2142 - 2014-06-06, 17:06
RE: T.V. Audio issue - by swatbat2142 - 2014-06-06, 23:59
RE: T.V. Audio issue - by swatbat2142 - 2014-06-11, 13:12
RE: T.V. Audio issue - by swatbat2142 - 2014-06-13, 15:38
RE: T.V. Audio issue - by jjd-uk - 2014-06-14, 15:01
RE: T.V. Audio issue - by swatbat2142 - 2014-06-15, 16:03
RE: T.V. Audio issue - by jjd-uk - 2014-06-15, 17:37
RE: T.V. Audio issue - by swatbat2142 - 2014-06-16, 21:46
RE: T.V. Audio issue - by msimon7 - 2015-01-19, 18:52


Logout Mark Read Team Forum Stats Members Help
T.V. Audio issue00
This forum uses Lukasz Tkacz MyBB addons.