•   
  • 1
  • 83
  • 84
  • 85(current)
  • 86
  • 87
  • 168
  •   
  Thread Closed
OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi (Kodi 16.0)
I've noticed in the recent builds that 720p content is being switched to output in a 720p mode instead of the resolution of the gui. Is this a new feature of VideoPlayer to enable using the (presumably better) upscaling on the TV?
Leopold's Repository: Home of LibreELEC Dev Updater ...
(2015-09-22, 05:47)parcel Wrote: Does anyone got exception at 'CApplication::FrameMove()' when openning bookmarked items in build #0921?
(edit) This is also problem on build #0919.
Yes Kodi is crashing when I open a bookmarked item in build #0920 and #0921.

Code:
Program terminated with signal SIGSEGV, Segmentation fault.
#0  0x74b7a34c in ?? () from /usr/lib/libopenmaxil.so
[Current thread is 1 (LWP 667)]

Thread 1 (LWP 667):
#0  0x74b7a34c in ?? () from /usr/lib/libopenmaxil.so
#1  0x74b7b3f0 in ilcs_execute_function () from /usr/lib/libopenmaxil.so
#2  0x74102558 in ?? ()
Backtrace stopped: previous frame identical to this frame (corrupt stack?)

Code:
08:28:43  39.194614 T:1966718976   ERROR: exception in CApplication::FrameMove()
08:28:43  39.195179 T:1885336576   DEBUG: Thread CRBPWorker 1885336576 terminating
08:28:43  39.209152 T:1946153984   ERROR: COMXCoreComponent::GetConfig - OMX.broadcom.audio_render failed with omx_err(0x80001009)
08:28:43  39.209366 T:1946153984   ERROR: CAESinkPi::GetDelay - error getting OMX_IndexConfigAudioRenderingLatency error 0x80001009
08:28:43  39.209682 T:1946153984   ERROR: COMXCoreComponent::GetConfig - OMX.broadcom.audio_render failed with omx_err(0x80001009)
08:28:43  39.209789 T:1946153984   ERROR: CAESinkPi::GetDelay - error getting OMX_IndexConfigAudioRenderingLatency error 0x80001009
08:28:43  39.209949 T:1946153984  NOTICE: CAESinkPi:AddPackets Underrun (delay:0.00 frames:2205)
08:28:43  39.210144 T:1946153984   ERROR: COMXCoreComponent::EmptyThisBuffer component(OMX.broadcom.audio_render) - failed with result(0x80001009)
08:28:43  39.210243 T:1946153984   ERROR: CAESinkPi:AddPackets frames=2205 err=80001009
08:28:43  39.210320 T:1946153984   ERROR: COMXCoreComponent::GetConfig - OMX.broadcom.audio_render failed with omx_err(0x80001009)
08:28:43  39.210384 T:1946153984   ERROR: CAESinkPi::GetDelay - error getting OMX_IndexConfigAudioRenderingLatency error 0x80001009
08:28:43  39.210457 T:1946153984   ERROR: COMXCoreComponent::GetConfig - OMX.broadcom.audio_render failed with omx_err(0x80001009)
08:28:43  39.210518 T:1946153984   ERROR: CAESinkPi::GetDelay - error getting OMX_IndexConfigAudioRenderingLatency error 0x80001009

Full log at http://sprunge.us/aBXL
Leopold's Repository: Home of LibreELEC Dev Updater ...
(2015-09-19, 14:52)Milhouse Wrote:
(2015-09-19, 13:54)db25 Wrote: I tried to upgrade to this version starting from a clean install with OpenELEC 5.0.8 and after updating I get this error:

Are you overclocked? Try disabling all overclocks.

The second error would suggest a problem copying files to /storage/.config, so maybe a problem with the Storage partition/filesystem.

Hello, I feel the delay in responding, I have no overclock, as the second error, I was actually related to Storage partition.

Cheers
What do you mean by bookmarked items - I've tried adding YouTube videos to Favourites (with and without creating bookmarks), and can't get this to fail. I've tested with and without omxplayer.

An idiots guide with steps to reproduce would be good. Smile

If a debug build is needed I can upload one later today, unless @popcornmix has an idea what is causing this?
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
(2015-09-22, 11:40)Milhouse Wrote: What do you mean by bookmarked items - I've tried adding YouTube videos to Favourites (with and without creating bookmarks), and can't get this to fail. I've tested with and without omxplayer.

An idiots guide with steps to reproduce would be good. Smile

If a debug build is needed I can upload one later today, unless @popcornmix has an idea what is causing this?


It appears randomly. not all bookmarked items cause problem. some of them good, some of them restart kodi.
OK, I'll upload a debug-enabled build.
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
Debug-enabled #0921x builds uploaded: RPi / RPi2

Edit: @parcel/@Leopold: This bookmark crash definitely starts with #0919, ie. #0918 does not have this problem?
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
(2015-09-22, 13:39)Milhouse Wrote: Debug-enabled #0921x builds uploaded: RPi / RPi2

Edit: @parcel/@Leopold: This bookmark crash definitely starts with #0919, ie. #0918 does not have this problem?

Log from #0921x http://sprunge.us/QALg

Code:
Program terminated with signal SIGSEGV, Segmentation fault.
#0  0x74acb34c in ilcs_execute_function_ex () from /usr/lib/libopenmaxil.so
[Current thread is 1 (Thread 0x73eff400 (LWP 653))]

Code:
Thread 1 (Thread 0x73eff400 (LWP 653)):
#0  0x74acb34c in ilcs_execute_function_ex () from /usr/lib/libopenmaxil.so
#1  0x74acc3f0 in ilcs_execute_function () from /usr/lib/libopenmaxil.so
#2  0x74accdf8 in vcil_out_get () from /usr/lib/libopenmaxil.so
#3  0x0081fb7c in COMXCoreComponent::GetConfig ([email protected]=0x74000a88, [email protected]=OMX_IndexConfigAudioRenderingLatency, [email protected]=0x73efeb18) at OMXCore.cpp:1179
#4  0x00514664 in CAESinkPi::GetDelay (this=0x74000568, status=...) at Sinks/AESinkPi.cpp:420
#5  0x00514820 in CAESinkPi::AddPackets (this=0x74000568, data=0x29, [email protected]=0x74001fb0, [email protected]=2205, offset=0) at Sinks/AESinkPi.cpp:451
#6  0x004fa4d8 in ActiveAE::CActiveAESink::OutputSamples ([email protected]=0x1cf3f78, [email protected]=0x1cf4340) at Engines/ActiveAE/ActiveAESink.cpp:822
#7  0x004fb93c in ActiveAE::CActiveAESink::StateMachine ([email protected]=0x1cf3f78, [email protected]=6, [email protected]=0x0, msg=0x73f004a8) at Engines/ActiveAE/ActiveAESink.cpp:463
#8  0x004fbae4 in ActiveAE::CActiveAESink::Process (this=0x1cf3f78) at Engines/ActiveAE/ActiveAESink.cpp:554
#9  0x009e1b04 in CThread::Action (this=0x1cf3f78) at Thread.cpp:221
#10 0x009e2360 in CThread::staticThread (data=0x1cf3f78) at Thread.cpp:131
#11 0x76d54d88 in start_thread (arg=0x73eff400) at pthread_create.c:335
#12 0x7557dca0 in ?? () at ../sysdeps/unix/sysv/linux/arm/clone.S:89 from /lib/libc.so.6

I've tried a handful of addons but the only one which crashes Kodi when run from a bookmark is my Spurs TV video plugin (it's in the official repo). It is a repeatable crash.

#0919 seems to be ok so #0920 was the first build with the problem.
Leopold's Repository: Home of LibreELEC Dev Updater ...
(2015-09-22, 14:43)Leopold Wrote: I've tried a handful of addons but the only one which crashes Kodi when run from a bookmark is my Spurs TV video plugin (it's in the official repo). It is a repeatable crash.

I've not used that addon before. Can you just walk me through what you do to get the crash. Starting with "install Spurs TV plugin from official Kodi repo".
(2015-09-22, 15:06)popcornmix Wrote:
(2015-09-22, 14:43)Leopold Wrote: I've tried a handful of addons but the only one which crashes Kodi when run from a bookmark is my Spurs TV video plugin (it's in the official repo). It is a repeatable crash.

I've not used that addon before. Can you just walk me through what you do to get the crash. Starting with "install Spurs TV plugin from official Kodi repo".
Sure

1. Install Spurs TV plugin from official Kodi repo
2. Run the plugin, add "Latest" to favourites.
3. Go back to the main menu and try to run "Latest" from favourites.
4. Screen should lock up and eventually Kodi will crash and restart.

I made it crash this way about 10 times in a row, testing different builds and settings, but now it's no longer crashing so I guess it's not as repeatable as I thought.
Leopold's Repository: Home of LibreELEC Dev Updater ...
Seems to be running okay for me with "latest" in favourites.
The list comes up wth thumbnails and the videos play.

I've been into and out of favourites many times.

Let me know if you find any settings, or sequence of operations that makes it fail more often.
(2015-09-20, 05:58)SpuDy Wrote: Hello.
Since version 0916 when watching LiveTV after 2-3 seconds the picture is stuck audio is going on. (Pi2)

My Log from last build http://sprunge.us/HDVO
(2015-09-22, 16:20)SpuDy Wrote:
(2015-09-20, 05:58)SpuDy Wrote: Hello.
Since version 0916 when watching LiveTV after 2-3 seconds the picture is stuck audio is going on. (Pi2)

My Log from last build http://sprunge.us/HDVO

What was the first build with this issue? Can you get the same failure from a recording?
(2015-09-22, 16:27)popcornmix Wrote: What was the first build with this issue? Can you get the same failure from a recording?

On 0915 all fine, starting with version 0916 to last build
I've got the adjust display rate setting enabled as well as the sync option with PLL. Starting with 0921 last night, the information popup shows 59.94fps for the content but 60fps for the display rate. Is anyone else seeing that? Checking tvservice -s, it shows 59.94 when watching live or recorded TV and 60 when at the menu, which seems to right.
  •   
  • 1
  • 83
  • 84
  • 85(current)
  • 86
  • 87
  • 168
  •   
  Thread Closed
 
Thread Rating:
  • 10 Vote(s) - 5 Average



Logout Mark Read Team Forum Stats Members Help
OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi (Kodi 16.0)510