• 1
  • 49
  • 50
  • 51(current)
  • 52
  • 53
  • 56
[Windows] AudioEngine testers - Windows platform only
(2012-10-03, 20:27)ffreak Wrote: Hey DDDamian,

there is a bug i have for a long time now:
Playing back movies with a PCM Track (like casino royale) over wasapi results in stuttering and no sound ( my receiver shows 0 channels )
It works when I deactivate pcm support ( for transcoding ) or change the playback device to directsound.
Having this issue on all recent nightlies, with windows 7 and 8 with a E350 setup.

Is this a known error or do you need a debug log?

Appreciate your help
kindest regards
ffreak

I have the same problem on Windows Vista.
Reply
Not sure if this is the proper place to ask, but looking at the wiki for the new AE, i noticed this.

audiophile forces playback of original format, will not down/upmix next song to match current, not compatible with cross-fading 0 = false, 1 = true

Im just wondering what exactly this does, I was not aware xbmc down/upmixes songs?

I usually just set it to hdmi wasapi, and assumed all audio was being sent properly. Im just trying to understand if xbmc does anything to the audio in this regard, and what way audiophile mode is useful?
Oh also with replaygain if you have replaygain information added by tags does xbmc still recognize that?

I am a little confused it says in the wiki...files encoded with replaygain using mp3 gain...us people who use flac dont use mp3 gain, i am just using foobar to add replaygain tags... Will xbmc recognize this?
Reply
(2012-11-07, 14:35)Ghostdivision Wrote: Not sure if this is the proper place to ask, but looking at the wiki for the new AE, i noticed this.

audiophile forces playback of original format, will not down/upmix next song to match current, not compatible with cross-fading 0 = false, 1 = true

Im just wondering what exactly this does, I was not aware xbmc down/upmixes songs?

I usually just set it to hdmi wasapi, and assumed all audio was being sent properly. Im just trying to understand if xbmc does anything to the audio in this regard, and what way audiophile mode is useful?
My understanding is that it avoids down/upmix where you've got a playlist of varying qualities.

For example:

Song 1 - 2 channels 44.1 khz
Song 2 - 5.1 channels 96 khz

The way I believe music playlists normally work on XBMC is playback is done from a buffer, when you start Song 1 the buffer is set up for 2 channels 44.1 khz audio, as the song end approaches and buffer begins to empty then Song 2 starts to fill the buffer while Song 1 is still playing back, therefore Song 2 must be down mixed to 2 channels 44.1 khz in order to match the properties of the existing Song 1 in the buffer, this is to allow cross fading of Songs.

I think the audiophile setting stops Song 2 being pre-buffered and is hence not compatible with crossfade, therefore the audio sink is opened with the properties of each individual song in the playlist so Song 1 remains 2 channels 44.1 khz and Song 2 remains 5.1 channels 96 khz.

[Edit]
Just found some explanations from gnif & DDDamian see

Post #1014 onwards http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid...pid1003386

Post #1042 onwards http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid...pid1004381
Reply
If you find any usefull info on the forum please add it to the wiki pages Smile
Read/follow the forum rules.
For troubleshooting and bug reporting, read this first
Interested in seeing some YouTube videos about Kodi? Go here and subscribe
Reply
Hi , I recently updated to frodo nightly 7/11. I noticed a problem with the audio sink restarting every 10 seconds due to "sink incompatible".
This only happens when nothing is playing but is quite annoying.

My amplifier is an Onkyo-sr606, i'll attach a debug log below.

http://xbmclogs.com/show.php?id=14018

Feel free to ask for more info if anything is needed.
Reply
(2012-11-07, 17:12)jjd-uk Wrote:
(2012-11-07, 14:35)Ghostdivision Wrote: Not sure if this is the proper place to ask, but looking at the wiki for the new AE, i noticed this.

audiophile forces playback of original format, will not down/upmix next song to match current, not compatible with cross-fading 0 = false, 1 = true

Im just wondering what exactly this does, I was not aware xbmc down/upmixes songs?

I usually just set it to hdmi wasapi, and assumed all audio was being sent properly. Im just trying to understand if xbmc does anything to the audio in this regard, and what way audiophile mode is useful?
My understanding is that it avoids down/upmix where you've got a playlist of varying qualities.

For example:

Song 1 - 2 channels 44.1 khz
Song 2 - 5.1 channels 96 khz

The way I believe music playlists normally work on XBMC is playback is done from a buffer, when you start Song 1 the buffer is set up for 2 channels 44.1 khz audio, as the song end approaches and buffer begins to empty then Song 2 starts to fill the buffer while Song 1 is still playing back, therefore Song 2 must be down mixed to 2 channels 44.1 khz in order to match the properties of the existing Song 1 in the buffer, this is to allow cross fading of Songs.

I think the audiophile setting stops Song 2 being pre-buffered and is hence not compatible with crossfade, therefore the audio sink is opened with the properties of each individual song in the playlist so Song 1 remains 2 channels 44.1 khz and Song 2 remains 5.1 channels 96 khz.

[Edit]
Just found some explanations from gnif & DDDamian see

Post #1014 onwards http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid...pid1003386

Post #1042 onwards http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid...pid1004381


Thanks for the explanation, I am not sure if i will notice any advantages, all my music is 2 channel 16 bit flac, 44.1khz. Still curious on my replay gain tags if they are recognized by xbmc for flac files? The wiki just mentioned using mp3gain.
Reply
Continuing from my previous post here, I've upgraded to Frodo Alpha7 and there's been little change to my situation. SPDIF transcoding wont work under any settings i've tried. Output stereo to all speakers effectively does nothing. Volume control is working for everything within XBMC (even the passthrough DD and DTS content), but i've lost volume amplification since trying frodo (was working on eden).

As I've mentioned before, i've got transcoding working correctly through AC3 filter or ffmpeg via MPC, but nothing will work for XBMC. Anyone else have any solutions?
Reply
Still no DTS CD support? Not going to make it in frodo?
Reply
(2012-11-15, 00:06)Dixon Butz Wrote: Still no DTS CD support? Not going to make it in frodo?

I also search for a few hours now but cant find a solution for nightly builds to get DTS Wav (music) files working.

Is there some bypass until it works?
Reply
(2012-11-15, 10:57)Timmetje Wrote:
(2012-11-15, 00:06)Dixon Butz Wrote: Still no DTS CD support? Not going to make it in frodo?

I also search for a few hours now but cant find a solution for nightly builds to get DTS Wav (music) files working.

Is there some bypass until it works?

Have you tried playing it with Play using and then select dvdplayer? I think that did the trick for me back in the Eden days.

Edit: there's also the <dvdplayerignoredtsinwav>false</dvdplayerignoredtsinwav> advanced setting but I don't know if it can be used anymore (wiki says 10.10 only but that might be because it was a new thing back then).
Reply
(2012-11-15, 12:33)negge Wrote:
(2012-11-15, 10:57)Timmetje Wrote:
(2012-11-15, 00:06)Dixon Butz Wrote: Still no DTS CD support? Not going to make it in frodo?

I also search for a few hours now but cant find a solution for nightly builds to get DTS Wav (music) files working.

Is there some bypass until it works?

Have you tried playing it with Play using and then select dvdplayer? I think that did the trick for me back in the Eden days.

Edit: there's also the <dvdplayerignoredtsinwav>false</dvdplayerignoredtsinwav> advanced setting but I don't know if it can be used anymore (wiki says 10.10 only but that might be because it was a new thing back then).

I should have said DTS/Multichannel FLAC/Wave.
Dainella's build of XBMC plays them.
Reply
Hi Dixon Butz,

When i use that option i got the digital sound on my speakers (my avr 255 HK) dont get the pulse to go into DTS mode.

But i think i'm @ the wrong topic for this so i look abit further Wink

gr,
Tim
Reply
Hello.
I use the following configuration:
HTPC(XBMC 11 on Win7x64) -> HDMI -> Onkyo 818 -> HDMI -> TV
Connected to the receiver floor speaker(2.0).
HTPC:
MB Asrock H67M-ITX
Intel i3 2100T
4Gb DDR3


I installed XBMC-AE-Final.exe (Prior to this, use the regular version of XBMC)
I have the following problem.
When I run XBMC I can listen to music(FLAC) or watch a movie(DTS or other HD format).
If I listen to the music first, and then watch a movie, the sound is all right. It is in both cases.
If at first I watch movies with HD sound, and then I want to listen to music, I have no sound.
When I watch a movie with sound in HD receiver shows this special icon. When I click the Stop icon on the receiver lights up ANALOG, but when I watch a movie on the receiver says HDMI. After stopping the Movie I can not listen to Music with the sound. Just as I am no longer hear the sounds of XBMC(GUI sounds). If I re-run a movie with HD audio, receiver again begins to show icon HDMI and I can hear the sound in the film.
To reappeared sound(to listen to music) or should I get out of XBMC and start it again, or in the settings to sort the sound output device(Audio output device) and return again to the one that was chosen originally.
Noticed a strange thing. I have all the movies with HD sound. And there are a few films, after which I can listen to Music. That is, after you click Stop, the receiver does not appear icon ANALOG, and XBMC is sound.

Tell me, please, in what could be the problem.

Screenshot and log file attached.

Log: http://pastebin.com/xpDfGDbD
Scr:Image
Reply
You're using an ancient alpha release, grab the Frodo beta from http://xbmc.org/download/
Reply
(2012-11-16, 22:46)jjd-uk Wrote: You're using an ancient alpha release, grab the Frodo beta from http://xbmc.org/download/
XBMC Frodo still under Beta.
Is it possible to solve my problem and use XBMC Eden?

P.S. XBMC Frodo already contains AudioEngine?
Reply
  • 1
  • 49
  • 50
  • 51(current)
  • 52
  • 53
  • 56

Logout Mark Read Team Forum Stats Members Help
[Windows] AudioEngine testers - Windows platform only3
This forum uses Lukasz Tkacz MyBB addons.