Allwinner A10 : Is XBMC ported to MALI-400MP ?
OK this was my last attempt after recompiling & installing xorg-server with --disable-glx


Code:
[email protected]:~$ sudo X -verbose &
[1] 1137
[email protected]:~$ _XSERVTransSocketOpenCOTSServer: Unable to open socket for inet6
_XSERVTransOpen: transport open failed for inet6/linaro-ubuntu-desktop:0
_XSERVTransMakeAllCOTSServerListeners: failed to open listener for inet6

X.Org X Server 1.11.3
Release Date: 2011-12-16
X Protocol Version 11, Revision 0
Build Operating System: Linux 3.0.36-t1+ armv7l
Current Operating System: Linux linaro-ubuntu-desktop 3.0.36-t1+ #15 PREEMPT Tue Jul 3 17:45:51 EST 2012 armv7l
Kernel command line: console=ttyS0,115200 root=/dev/mmcblk0p2 init=/init loglevel=8 rootfstype=ext4 rootwait
Build Date: 08 July 2012  06:22:27AM

Current version of pixman: 0.24.4
        Before reporting problems, check http://wiki.x.org
        to make sure that you have the latest version.
Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
        (++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
        (WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
(==) Log file: "/usr/local/var/log/Xorg.0.log", Time: Sun Jul  8 07:43:55 2012
(==) Using config file: "/etc/X11/xorg.conf"
(==) Using system config directory "/usr/share/X11/xorg.conf.d"
(==) No Layout section.  Using the first Screen section.
(**) |-->Screen "Mali Screen" (0)
(**) |   |-->Monitor "<default monitor>"
(**) |   |-->Device "Mali FBDEV"
(==) No monitor specified for screen "Mali Screen".
        Using a default monitor configuration.
(==) Not automatically adding devices
(==) Not automatically enabling devices
(WW) The directory "/usr/share/fonts/X11/TTF/" does not exist.
        Entry deleted from font path.
(WW) The directory "/usr/share/fonts/X11/OTF/" does not exist.
        Entry deleted from font path.
(WW) The directory "/usr/share/fonts/X11/75dpi/" does not exist.
        Entry deleted from font path.
(==) FontPath set to:
        /usr/share/fonts/X11/misc/,
        /usr/share/fonts/X11/Type1/,
        /usr/share/fonts/X11/100dpi/
(==) ModulePath set to "/usr/local/lib/xorg/modules"
(==) |-->Input Device "<default pointer>"
(==) |-->Input Device "<default keyboard>"
(==) No Layout section. Using the default mouse configuration.
(==) No Layout section. Using the default keyboard configuration.
(II) Loading /usr/local/lib/xorg/modules/extensions/libextmod.so
(II) Module extmod: vendor="X.Org Foundation"
        compiled for 1.11.3, module version = 1.0.0
(II) Loading /usr/local/lib/xorg/modules/extensions/libdbe.so
(II) Module dbe: vendor="X.Org Foundation"
        compiled for 1.11.3, module version = 1.0.0
(II) Loading /usr/local/lib/xorg/modules/extensions/librecord.so
(II) Module record: vendor="X.Org Foundation"
        compiled for 1.11.3, module version = 1.13.0
(II) Loading /usr/local/lib/xorg/modules/extensions/libdri.so
(II) Module dri: vendor="X.Org Foundation"
        compiled for 1.11.3, module version = 1.0.0
(II) Loading /usr/local/lib/xorg/modules/extensions/libdri2.so
(II) Module dri2: vendor="X.Org Foundation"
        compiled for 1.11.3, module version = 1.2.0
(II) Loading /usr/local/lib/xorg/modules/drivers/mali.so
(II) Module mali: vendor="X.Org Foundation"
        compiled for 1.11.3, module version = 0.0.1
MaliSetup
(WW) Warning, couldn't open module mouse
(II) Unloading mouse
(EE) Failed to load module "mouse" (module does not exist, 0)
(WW) Warning, couldn't open module kbd
(II) Unloading kbd
(EE) Failed to load module "kbd" (module does not exist, 0)
MaliIdentify
(II) MALI: driver for Mali Framebuffer: mali
(--) using VT number 7

(WW) Falling back to old probe method for mali
MaliProbe
MaliHWProbe
(II) Loading /usr/local/lib/xorg/modules/drivers/mali.so
(II) MALI(0): using /dev/fb0
(WW) VGA arbiter: cannot open kernel arbiter, no multi-card support
(II) MALI(0): MaliPreInit: ENTER
(II) MALI(0): MaliGetRec: ENTER
(II) MALI(0): MaliHWInit: ENTER
(II) MALI(0): MaliHWGetDepth: ENTER
(II) MALI(0): Creating default Display subsection in Screen section
        "Mali Screen" for depth/fbbpp 24/32
(==) MALI(0): Depth 24, (==) framebuffer bpp 32
(==) MALI(0): RGB weight 888
(==) MALI(0): Default visual is TrueColor
(==) MALI(0): Using gamma correction (1.0, 1.0, 1.0)
(II) MALI(0): MaliHWGetVidmem: ENTER
(II) MALI(0): MaliHWGetName: ENTER
(II) MALI(0): hardware:  (video memory: 16200kB)
(**) MALI(0): DRI disabled. No support in config file
(**) MALI(0): DRI Fullscreen page flip disabled. No support in config file
(**) MALI(0): DRI Fullscreen page flip VSYNC disabled
(**) MALI(0): DRI disabled. No support in config file
(**) MALI(0): DRI Fullscreen page flip disabled. No support in config file
(**) MALI(0): DRI Fullscreen page flip VSYNC disabled
(II) MALI(0): MaliHWGetFD: ENTER
(II) MALI(0): FBDev_crtc_config: ENTER
(II) MALI(0): FBDev_crtc_config: EXIT
(II) MALI(0): Output LCD has no monitor section
(II) MALI(0): Mode 1920 x 1080 valid
(II) MALI(0): Printing probed modes for output LCD
(II) MALI(0): Modeline "1920x1080"x60.0  139.20  1920 1940 1960 2000  1080 1100 1120 1160 (69.6 kHz)
(II) MALI(0): Output LCD connected
(II) MALI(0): Using sloppy heuristic for initial modes
(II) MALI(0): Output LCD using initial mode 1920x1080
(II) MALI(0): Using default gamma of (1.0, 1.0, 1.0) unless otherwise stated.
(II) MALI(0): MaliHWSetVideoModes: ENTER
(--) MALI(0): Virtual size is 1920x1080 (pitch 1920)
(**) MALI(0):  Driver mode "1920x1080": 139.2 MHz (scaled from 0.0 MHz), 69.6 kHz, 60.0 Hz
(II) MALI(0): Modeline "1920x1080"x60.0  139.20  1920 1940 1960 2000  1080 1100 1120 1160 (69.6 kHz)
(==) MALI(0): DPI set to (96, 96)
(II) Loading /usr/local/lib/xorg/modules/libfb.so
(II) Module fb: vendor="X.Org Foundation"
        compiled for 1.11.3, module version = 1.0.0
(==) Depth 24 pixmap format is 32 bpp
(II) MALI(0): MaliScreenInit: ENTER
(II) MALI(0): MaliHWMapVidmem: ENTER
(II) MALI(0): MaliHWLinearOffset: ENTER
(II) MALI(0): MaliHWSave: ENTER
(II) MALI(0): MaliHWModeInit: ENTER
(II) MALI(0): MaliHWSetMode: ENTER
(II) MALI(0): MaliHWSaveScreen: ENTER
(II) MALI(0): MaliHWAdjustFrame: ENTER
(II) Loading /usr/local/lib/xorg/modules/libexa.so
(II) Module exa: vendor="X.Org Foundation"
        compiled for 1.11.3, module version = 2.5.0
(II) MALI(0): maliSetupExa: ENTER
(II) MALI(0): XRES: 1920 YRES: 1080 PHYS: 0x5a001000 VIRT: 0x4044f000
(II) MALI(0): XRES: 1920 YRES: 1080 PHYS: 0x5a001000 VIRT: 0x4044f000
(II) MALI(0): Mali EXA driver is loaded successfully
(II) MALI(0): maliSetupExa: EXIT
(WW) MALI(0): Initializing EXA Driver!
(II) EXA(0): Driver allocated offscreen pixmaps
(II) EXA(0): Driver registered support for the following operations:
(II)         Solid
(II)         Copy
(II)         Composite (RENDER acceleration)
(==) MALI(0): Backing store disabled
(==) MALI(0): Silken mouse enabled
(II) MALI(0): Changing mode to 1920 1080 1920 2160
(II) MALI(0): RandR 1.2 enabled, ignore the following RandR disabled message.
(==) MALI(0): DPMS enabled
(--) RandR disabled
(EE) MALI(0): [maliModifyPixmapHeader:165] UMP failed to retrieve secure id
(II) MALI(0): Setting screen physical size to 508 x 285
(II) MALI(0): fbdev_crtc_config_resize: width = 1920 height = 1080
(II) MALI(0): Changing mode to 1920 1080 1920 2160
(EE) MALI(0): [maliPrepareAccess:295] No mem_info on pixmap

Fatal server error:
Driver failed PrepareAccess on a pinned pixmap.


Please consult the The X.Org Foundation support
         at http://wiki.x.org
for help.
Please also check the log file at "/usr/local/var/log/Xorg.0.log" for additional information.

(II) MALI(0): MaliHWLeaveVT: ENTER
(II) MALI(0): MaliHWRestore: ENTER
Server terminated with error (1). Closing log file.

I think im missing this part
Code:
To integrate UMP with your display driver, you must add support for the GET_UMP_SECURE_ID ioctl
to your display driver. This ioctl must return a UMP secure ID for your framebuffer memory.
The integration typically consists of the following major parts:
1. mapping and unmapping of the physical blocks of memory
2. returning UMP Secure ID from within the ioctl handler.

What is that? kernel bug? is compiled with CONFIG_DRM=y...

EDIT: Is not true, ump changes are not present in current branch i need to apply the patch and recompile...
Reply
 
Thread Rating:
  • 15 Vote(s) - 4.13 Average


Messages In This Thread
RE: Allwinner A10 : Is XBMC ported to MALI-400MP ? - by Shivansps - 2012-07-08, 09:48


Logout Mark Read Team Forum Stats Members Help
Allwinner A10 : Is XBMC ported to MALI-400MP ?4.1315