Allwinner A10 : Is XBMC ported to MALI-400MP ?
This is the default xbmc log while I play a 720p MKV (h264 and AC3 audio downsampled by XBMC to stereo)
http://xbmclogs.com/show.php?id=52053

HDMI audio now works: it was a misconfiguration.

But video ( file test-720p-h264-ac3.mkv ) is played very bad: squares, magenta color, many frames dropped etc. etc.
I've uploaded a 90 seconds sample here:
http://youtu.be/mU9Xgyir6uc
Cubie CPU clock @ 1.2GHz (CPU and RAM have heatsink)

Video is located into a NAS in my local network and remote share is mounted locally in /mnt/bak-p2p with CIFS filesystem.
No problem with same configuration with Raspberry: it's played absolutely fine.
This test is made using the same network Raspberry cable: I've disconnected Raspberry and connect Cubieboard.
I've tested bandwidth copying locally the MKV file: available throughput is about 9 Mbytes/sec.

XBMC in Cubieboard run very fast. Faster than Raspberry. Only video playback is bad.
While [email protected] play files CPU is about 13.5% and uptime is about 0.50. Very good values compared to Raspberry (CPU 100% and uptime > 1.00). While [email protected] is not playing a file, values are higher: CPU is about 40% and uptime 1.00. It sounds strange for me.


Cedar looks to work:
Code:
20:14:19 T:2900988992  NOTICE: A10: using hardware rendering.
20:14:19 T:2900988992   DEBUG: A10: MEDIAINFO: fpsrate 1000000000 / fpsscale 41708331
20:14:19 T:2900988992   DEBUG: A10: MEDIAINFO: Framerate 23976
20:14:19 T:2900988992   DEBUG: A10: MEDIAINFO: Frame Duration 41708
20:14:19 T:2900988992   DEBUG: A10: MEDIAINFO: CodecID 28
20:14:19 T:2900988992   DEBUG: A10: MEDIAINFO: StreamType 2
20:14:19 T:2900988992   DEBUG: A10: MEDIAINFO: Level 31
20:14:19 T:2900988992   DEBUG: A10: MEDIAINFO: Profile 100
20:14:19 T:2900988992   DEBUG: A10: MEDIAINFO: PTS_invalid 0
20:14:19 T:2900988992   DEBUG: A10: MEDIAINFO: Tag 0
20:14:19 T:2900988992   DEBUG: A10: MEDIAINFO: extradata 43 0164001fffe1001b6764001facd94050045a6a020202800000030080015f90078c18cb01000568ebecb22c
20:14:19 T:2900988992  NOTICE: A10: CEDARV_FORMAT: 4
20:14:19 T:2900988992  NOTICE: A10: CEDARV_SUBFORMAT: 0
20:14:19 T:2900988992  NOTICE: A10: CEDARV_CONTAINERFORMAT: 0
20:14:19 T:2900988992   DEBUG: A10: cedar not in use yet
20:14:19 T:2900988992   DEBUG: A10: cedar initialized
20:14:19 T:2900988992   DEBUG: A10: vstream_info set
20:14:19 T:2900988992   DEBUG: A10: cedarv opened
20:14:19 T:2900988992   DEBUG: A10: cedarv playing
20:14:19 T:2900988992   DEBUG: A10: cedar open.

I see only few problems but all video is played in a terrible way all the time.
Code:
20:14:21 T:2848977984   DEBUG: CDVDPlayerAudio:: Discontinuity1 - was:609661.110000, should be:361509.701667, error:-248151.408333
20:14:22 T:2848977984   DEBUG: CDVDPlayerAudio:: Discontinuity1 - was:1454772.640667, should be:1344000.000000, error:-110772.640667
20:14:24 T:2848977984   DEBUG: CDVDPlayerAudio:: Discontinuity1 - was:3208510.356000, should be:3104179.293000, error:-104331.063000
20:14:46 T:2976486464   DEBUG: Thread Jobworker 2976486464 terminating (autodelete)
20:14:46 T:2909377600   DEBUG: Thread Jobworker 2909377600 terminating (autodelete)
20:16:07 T:3048808448   DEBUG: LIRC: Update - NEW at 146951:000100a900000001 00 KEY_STOP qboxhd (KEY_STOP)


Please, see my log and if you have any suggestion for further test, let me know.

Regards.

PS:
Refresh rate is forced to 60Hz. And with XBMC GUI this is the only value.
How can I set it to 50Hz ?
Raspberry use 50Hz ......
Code:
20:13:40 T:3048808448   ERROR: A10: display mode 255 is unknown. Assume refreh rate 60Hz
20:13:40 T:3048808448  NOTICE: InitWindowSystem: Using EGL Implementation: A10
20:13:41 T:3048808448   DEBUG: CreateWindow: Created surface of size 1920x1080
20:13:41 T:3048808448  NOTICE: Current resolution: 1920x1080 @ 60.00 - Full Screen
20:13:41 T:3048808448  NOTICE: Previous line repeats 1 times.
20:13:41 T:3048808448  NOTICE: Found resolution 1920 x 1080 for display 0 with 1920 x 1080 @ 60.000000 Hz
20:13:41 T:3048808448  NOTICE: Found ([email protected]) at 16, setting to RES_DESKTOP at 16
20:13:41 T:3048808448  NOTICE: Checking resolution 16
20:13:41 T:3048808448  NOTICE: Current resolution: 1920x1080 @ 60.00 - Full Screen
20:13:41 T:3048808448   DEBUG: CreateWindow: Created surface of size 1920x1080
Reply
 
Thread Rating:
  • 15 Vote(s) - 4.13 Average


Messages In This Thread
RE: Allwinner A10 : Is XBMC ported to MALI-400MP ? - by ambrosa - 2013-08-30, 06:43


Logout Mark Read Team Forum Stats Members Help
Allwinner A10 : Is XBMC ported to MALI-400MP ?4.1315