Linux AudioEngine testers - Linux only
I Just got my new AV Reciever so that i can bitstream my blu rays from xbmc.

However i got the following Problem:

The ELD information from my Reciever (Sony STR-DH520) seem to be incomplete

Code:
eld_valid               1
monitor_name            SONY AVAMP

connection_type         HDMI
eld_version             [0x2] CEA-861D or below
edid_version            [0x3] CEA-861-B, C or D
manufacture_id          0xd94d
product_id              0x2702
port_id                 0x20000
support_hdcp            0
support_ai              0
audio_sync_delay        0
speakers                [0xffff] FL/FR LFE FC RL/RR RC FLC/FRC RLC/RRC FLW/FRW FLH/FRH TC FCH
sad_count               0

this causes xbmc to assuome that the reciever cant do dts-hd ma etc...

Code:
16:57:40 T:3016268416  NOTICE:     Device 4
16:57:40 T:3016268416  NOTICE:         m_deviceName      : hdmi:CARD=NVidia,DEV=1
16:57:40 T:3016268416  NOTICE:         m_displayName     : HDA NVidia
16:57:40 T:3016268416  NOTICE:         m_displayNameExtra: SNY SONY AVAMP on HDMI
16:57:40 T:3016268416  NOTICE:         m_deviceType      : AE_DEVTYPE_HDMI
16:57:40 T:3016268416  NOTICE:         m_channels        : FL,FR
16:57:40 T:3016268416  NOTICE:         m_sampleRates     : 32000,44100,48000
16:57:40 T:3016268416  NOTICE:         m_dataFormats     : AE_FMT_S16NE,AE_FMT_S16LE

If i play a file that contains hd audio its stuttering

however if i add these lines to the eld info it works

Code:
echo sad0_rates 0x1ee0 > /proc/asound/card1/eld#0.1
echo speakers 0x4f > /proc/asound/card1/eld#0.1
echo sad0_channels 8 > /proc/asound/card1/eld#0.1
echo sad0_bits 0xe0000 > /proc/asound/card1/eld#0.1

i cant find a way in openelec to issue those commands (autoexec.sh is not working since /proc/asound/card1/eld#0.1 is not present at that time)

so my question is: Is there a way to tell xbmc to ignore the eld information and assume that my reciever is capable to dts-hd ma etc that i configured in the passthrough settings
Reply
 
Thread Rating:
  • 4 Vote(s) - 5 Average


Messages In This Thread
Almost there, but still no HD - by OkvOkv - 2012-04-17, 03:54
AudioEngine testers - Linux only - by Ritzie - 2012-05-12, 18:36
RE: AudioEngine testers - Linux only - by b0ssman - 2012-10-17, 19:14


Logout Mark Read Team Forum Stats Members Help
AudioEngine testers - Linux only54