No Sound via HDMI
#1
Hi Folks,

I am writting here because I found no adequadte forum for my issue although I run XBMC on PpenELEC.

Hardware: Zotac AD05

My problem is that I do not recieve 5.1 sound via HDMI. If the file is a dedicated 5.1 file my reciever gets only stereo (no dolby), if i switch to 2.0 dolby everything works fine.
My reciever supports AC3 and DTS both options are enabled.
The Output device is the HDMI device.

Any ideas?

Thanks
Reply
#2
http://wiki.xbmc.org/index.php?title=HOW...controller
XBMCbuntu 11.0
Zotac ZBOX Blu-ray HD-ID34
URC RF-20 (configured with Flirc)
Reply
#3
Thanks a lot but I have a ATI Radeon 6300 card and the second issue is that i can not connect to xmbc via ssh (by using putty)
Reply
#4
Well, for your audio issue, the core concepts should be the same. Pulse is broken so it should be disabled, use Alsa and make sure you know your card/device numbers, then add it to a custom output in audio settings. As for your SSH issue I'm not sure where to start you. Have you seen this already? http://openelec.tv/forum/12-guides-tips-...n-openelec
XBMCbuntu 11.0
Zotac ZBOX Blu-ray HD-ID34
URC RF-20 (configured with Flirc)
Reply
#5
Thanks for the link I have read through it already but it starts with the fact that putty can not connect so every further step is theory.

I am already thinking about switching to XBMXubuntu
Reply
#6
Yeah, I've never used OpenELEC, is there no way to open a terminal window locally?
XBMCbuntu 11.0
Zotac ZBOX Blu-ray HD-ID34
URC RF-20 (configured with Flirc)
Reply
#7
as far as I see there is no way to do so. but it boots so fast
Reply
 
Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average



Logout Mark Read Team Forum Stats Members Help
No Sound via HDMI00