New episodes from show scraped with EMM and MC get ignored when updating library
#1
I've posted my problem in the Media Companion thread first. The problem seems to happen with more people. If a show has been scraped with either EMM or MC, added episodes (for instance using Sickbeard) do not get scraped by XBMC when I update the library. For me, I use EMM and MC just to set things like Season posters and such and synchronize these over different instances of XBMC (using advancedsettings.xml is too slow for me). Individual episodes should then be scraped by XBMC, so I can automatically add new episodes without having to start up EMM.
To make matters worse, when I do scrape the new episode and update the library, it still gets ignored. Only a scrape for new content for that specific show picks up the new episode. In the MC thread somebody says that it's not a problem in previous versions of XBMC, only in Eden.
Hope somebody can help me fix this. Thank you.
Reply
#2
Almost always due to an episodeguide not being setup correctly.

As always, the Debug Log will show the reason. Refresh the show and grab it.
Always read the XBMC online-manual, FAQ and search the forum before posting.
Do not e-mail XBMC-Team members directly asking for support. Read/follow the forum rules.
For troubleshooting and bug reporting please make sure you read this first.


[Image: badge.gif]
Reply
#3
Hmm, I read about this problem. But in the tvshow.nfo from EMM and MC there is no episodeguide tag. So I thought this issue was cleared up. But now it seems to be the problem. I'll check the help section from these programs to see whats what. Thank you for the help.
Reply
#4
(2012-05-09, 11:25)jmarshall Wrote: Almost always due to an episodeguide not being setup correctly.

As always, the debug log will show the reason. Refresh the show and grab it.

Strange thing is, Dharma is pulling the nfo from my nas, but Openelec Eden is missing some episodes. Dharma not missing any shows.

And your talking about <episodeguideurl> tag? its in my tvshow.fo.

BUT, I will grab a debug log next episode and see what's happening.

Actually on Openelec Eden I have to highlight one show and 'scan for new content'. Update Library never catches new episodes for one show. Weird.
Media Companion Dev.
Media Companion - Kodi / XBMC - Media Companion
Reply
#5
In the short time I've been looking at this, it seems that the correct format according to XBMC docs should be:

<episodeguide>
<url cache="showID">http://www.thetvdb.com/all/en.zip</url>
</episodeguide>

whereas, MC simply uses:

<episodeguideurl>http://www.thetvdb.com/all/en.zip</episodeguideurl>

Is this a tag XBMC will recognise? It would certainly make the implementation easier.
I'll also try figure out why the tag has disappeared completely, since Feb, I think.
Is this a field returned by TheTVDb at all?
Reply
#6
No, XBMC does not recognise that tag (pretty sure it has never done so, but I may be wrong).
Always read the XBMC online-manual, FAQ and search the forum before posting.
Do not e-mail XBMC-Team members directly asking for support. Read/follow the forum rules.
For troubleshooting and bug reporting please make sure you read this first.


[Image: badge.gif]
Reply
#7
Looking at this wiki page Import/Export Library - XBMC, there is a tag <episodeguide> but can't seem to find <episodeguideurl>
Code:
<playcount>0</playcount>
    <lastplayed></lastplayed>
    <episodeguide>
        <url cache="73388.xml">http://www.thetvdb.com/api/1D62F2F90030C444/series/73388/all/en.zip</url>
    </episodeguide>
    <id>73388</id>
    <genre>Reality</genre>
Just a snippet from Tv Shows page

Then I searched inside thetvdb.xml, in XBMC\Addons\metadata.tvdb.com
Code:
    <GetTVDBId dest="3">
        <RegExp input="$$1" output="&lt;details&gt;&lt;url cache=&quot;\1.xml&quot;&gt;http://www.thetvdb.com/api/1D62F2F90030C444/series/\1/all/$INFO[language].zip&lt;/url&gt;&lt;id&gt;\1&lt;/id&gt;" dest="3">
            <expression>&lt;seriesid&gt;([0-9]*)&lt;/seriesid&gt;</expression>
        </RegExp>
    </GetTVDBId>

    <EpisodeGuideUrl dest="3">
        <RegExp input="$$1" output="\1" dest="3">
            <expression>(.*?http://www.thetvdb.com.*)</expression>
        </RegExp>
        <RegExp input="$$1" output="\1" dest="3">
            <expression>(.*?http://thetvdb.com.*)</expression>
        </RegExp>
    </EpisodeGuideUrl>

So which one is correct??
Media Companion Dev.
Media Companion - Kodi / XBMC - Media Companion
Reply
#8
I am also having this problem but the <episodeguide> tag i not in my nfo files, also the nfo files from the non working files are the same as the ones form the working files. basically XBMC just ignores JAG season 02 and Firefly S01E01 but everything else works fine.

So has anyone fixed this?
Reply
#9
There is nothing to fix. XBMC supports <episodeguide><url>foo</url></episodeguide> and that is that.
Always read the XBMC online-manual, FAQ and search the forum before posting.
Do not e-mail XBMC-Team members directly asking for support. Read/follow the forum rules.
For troubleshooting and bug reporting please make sure you read this first.


[Image: badge.gif]
Reply
#10
(2012-05-16, 00:08)jmarshall Wrote: There is nothing to fix. XBMC supports <episodeguide><url>foo</url></episodeguide> and that is that.

Thanks JMarshall. Clarity is all we needed.
Media Companion Dev.
Media Companion - Kodi / XBMC - Media Companion
Reply
#11
Then is this wiki slightly off?, http://wiki.xbmc.org/index.php?title=.nfo#TV_Shows It references <episodeguideurl> then goes on to give the aforementioned example by jmarshall(post 9). I've been trying to figure this out and it seems once the show is added with an incorrectly formatted tvshow.nfo, you may need to removed the show in its entirety, delete the tvshow.nfo, and then let xbmc pick the show up on its own.
Reply
#12
So.. has anyone got a fix for this issue or not? lol
At this point I'm thinking using MC just isn't worth it since I then have to manually update each show in XBMC, it's a big tradeoff to get slightly better metadata for my shows.

I've just updated to v3.5.0.4b to see if this fixes the issue.

edit: ok, that version does seem to ad the correct tag, but now I need to rescrape every show, and there doesn't appear to be a way to do this to all shows at once, so one by one it is Sad So many shows to do.
Reply
 
Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average



Logout Mark Read Team Forum Stats Members Help
New episodes from show scraped with EMM and MC get ignored when updating library00