Not all movies showing up in library - best way to find out which ones are missing?
#16
(2016-12-25, 10:21)nickr Wrote: So in that log, what is an example of a file that didn't scrape?

I don't know how to follow that log, but a partial list of movies still not showing:

Alien
American Sniper
Avatar
Batman Begins
Dark City
Edge of Tomorrow
Enemy of the State
Falling Down
Knowing

etc.etc.

Thank you very much for attempting to help, and Happy Holidays/X-mas to you!
Reply
#17
I think I have at a solution, it's a bit of a pain, but if all else fails (and I mean all else), might as well try it.

I went to the place that contained the mkv file, cut it, then made a new folder in another place and pasted it.

Back to KODI and added video, set content to movie as usual, and what do you know? It showed up scraped and everything!

I have no idea why it worked, and I don't care, it worked is all that matters.

Now to do that with all of the missing movies. Probably take an hour or so but at least my movie collection will be complete.

To anyone else having this problem, be sure you try and set content as "none" first then back to "movie" before you resort to trying anything this drastic/time consuming, this will force KODI to rescan/scrape again. In my case with these few still not reacting to this, the process above was a last resort.

A great New Year to everyone...

Cheers
-Steve
Reply
#18
22:49:52.297 T:5140 DEBUG: VideoInfoScanner: Scanning dir 'F:\movies_E\Beauty And The Beast (2017) [1080p]\' as not in the database
22:49:52.299 T:5140 DEBUG: CVideoDatabase::GetMovieId (F:\movies_E\Beauty And The Beast (2017) [1080p]\Beauty.And.The.Beast.2017.1080p.BluRay.x264.mp4), query = select idMovie from movie where idFile=759
22:49:52.300 T:5140 DEBUG: VideoInfoScanner: No NFO file found. Using title search for 'F:\movies_E\Beauty And The Beast (2017) [1080p]\Beauty.And.The.Beast.2017.1080p.BluRay.x264.mp4'
22:49:52.300 T:5140 DEBUG: ADDON::CScraper::FindMovie: Searching for 'Beauty And The Beast' using The Movie Database scraper (path: 'C:\Users\xyz\AppData\Roaming\Kodi\addons\metadata.themoviedb.org', content: 'movies', version: '3.9.3')
22:49:52.310 T:5140 DEBUG: scraper: CreateSearchUrl returned <url>http://api.tmdb.org/3/search/movie?api_key=f7f51775877e0bb6703520952b3c7840&amp;query=Beauty%20And%20The%20Beast&amp;year=2017&amp;language=en</url>
22:49:52.310 T:5140 DEBUG: CurlFile::Open(113F13C8) http://api.tmdb.org/3/search/movie?api_k...anguage=en
22:49:52.410 T:5140 DEBUG: CScraperUrl::Get: Using "UTF-8" charset for "http://api.tmdb.org/3/search/movie?api_key=f7f51775877e0bb6703520952b3c7840&query=Beauty%20And%20The%20Beast&year=2017&language=en"
22:49:52.411 T:5140 DEBUG: scraper: GetSearchResults returned <results></results>
22:49:52.411 T:5140 DEBUG: ADDON::CScraper::FindMovie: Searching for 'Beauty.And.The.Beast' using The Movie Database scraper (path: 'C:\Users\xyz\AppData\Roaming\Kodi\addons\metadata.themoviedb.org', content: 'movies', version: '3.9.3')
22:49:52.411 T:5140 DEBUG: scraper: CreateSearchUrl returned <url>http://api.tmdb.org/3/search/movie?api_key=f7f51775877e0bb6703520952b3c7840&amp;query=Beauty.And.The.Beast&amp;year=&amp;language=en</url>
22:49:52.411 T:5140 DEBUG: CurlFile::Open(113F13C8) http://api.tmdb.org/3/search/movie?api_k...anguage=en
22:49:52.498 T:5140 DEBUG: CScraperUrl::Get: Using "UTF-8" charset for "http://api.tmdb.org/3/search/movie?api_key=f7f51775877e0bb6703520952b3c7840&query=Beauty.And.The.Beast&year=&language=en"
22:49:52.498 T:5140 DEBUG: scraper: GetSearchResults returned <results></results>
22:49:52.499 T:5140 WARNING: No information found for item 'F:\movies_E\Beauty And The Beast (2017) [1080p]\Beauty.And.The.Beast.2017.1080p.BluRay.x264.mp4', it won't be added to the library.
22:49:52.500 T:5140 DEBUG: VideoInfoScanner: No (new) information was found in dir F:\movies_E\Beauty And The Beast (2017) [1080p]\


The URL are working fine and returning valid info, but in logs it is showing result as empty. may be the http client of kodi has some problems.
Reply
#19
@anmolsingh008

This may be relevant to your issue... https://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=315803
My Signature
Links to : Forum rules (wiki) | Banned_Add-ons (wiki) | Debug Log (wiki)  
Links to : HOW-TO:Create_Music_Library (wiki) | HOW-TO:Create_Video_Library (wiki)  ||  Artwork (wiki) | Basic controls (wiki) | Import-export library (wiki) | Movie sets (wiki) | Movie universe (wiki) | NFO files (wiki) | Quick start guide (wiki)
Reply
#20
Anyway, why "missing" movies cannot be displayed in Library as default action?
Even without posters, info, etc. just a folder/file name?
Reply
#21
Update your library and take a look at the Kodi eventlog

https://kodi.wiki/view/Event_Log

It's makes no sense to populate the library with files which Kodi can't find during the scraping process.
Reply
#22
I can see that almost everyone has the problem with "missing" titles.
What are the downsizes of this solution?
Why it makes no sense?
Reply
#23
(2019-01-31, 10:20)raven6679 Wrote: I can see that almost everyone has the problem with "missing" titles.
What are the downsizes of this solution?
Why it makes no sense?

I have found out the reason for movies and music not showing up in the "library."
During the creation process making mp3 or mp4 files, there is "meta" data or extended media info i.e. the artist, director, title and other fields.

Looking at your files/movie that is not in your library, right-click the title and then click the "Details" tab on that box.

I'll post photos to show what I mean.

Right-click the filename, click properties to show this window.
[Image: 3b5snumddpbuedsydjn3zwez4e8elug3.jpg]

This shows the incorrectly named media.
[Image: xdfgzxchdtuxj95czvcurklt5edxcf5p.jpg]



Correct the title, do not put the date or year here, just the title alone.

[Image: gnf8jjmtwysafkkia4jml2xpc74bpcdx.jpg]

Now rescan your media, the files should show up now.
Reply
#24
@manoftealgaming

Thanks for the post. Your post is related to Item 1d here... https://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=336969
My Signature
Links to : Forum rules (wiki) | Banned_Add-ons (wiki) | Debug Log (wiki)  
Links to : HOW-TO:Create_Music_Library (wiki) | HOW-TO:Create_Video_Library (wiki)  ||  Artwork (wiki) | Basic controls (wiki) | Import-export library (wiki) | Movie sets (wiki) | Movie universe (wiki) | NFO files (wiki) | Quick start guide (wiki)
Reply
#25
(2019-09-01, 21:02)Karellen Wrote: @manoftealgaming

Thanks for the post. Your post is related to Item 1d here... https://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=336969

Thanks, although I tried all of that long ago with no results. I found this by accident when using iTunes to play my collection via Apple TV. That's when I noticed crazy formatted titles which just happen to be my missing movies.

A whole year and a half trying to read here and where you linked me to no avail.
Reply
#26
(2019-09-01, 21:09)manoftealgaming Wrote:
(2019-09-01, 21:02)Karellen Wrote: @manoftealgaming

Thanks for the post. Your post is related to Item 1d here... https://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=336969

Thanks, although I tried all of that long ago with no results. I found this by accident when using iTunes to play my collection via Apple TV. That's when I noticed crazy formatted titles which just happen to be my missing movies.

A whole year and a half trying to read here and where you linked me to no avail. 

I did miss the new addition of not using tags.

I think this post will help others realize how to change those tags that may not understand "1d."
Reply
#27
(2012-07-26, 01:29)ghostelement Wrote: I've got a pretty large number of movies, and when looking at my library in XBMC I can tell that a few of them are missing. I've currently got 761 movies in my scanned directory. However, I can see that only 756 of them are showing up in the library view. I'm guessing this is due to a discrepancy in the way certain movies are named and scraped. Is there any easy way to figure out which ones aren't showing up in the library list other than going through and comparing my movies one by one?

You can scan them to your library individually from 
Videos ( then navigate to the file folder where your movies are stored under "media sources")
Move the cursor over the icon (tipically the ones without art work, just a black rectangle with a projector icon and the file name) Right Click and choose "Scan to library"
If no match comes up, I will google the name of the film to check for miss spellings. Adding the "(year)" often helps. Best bet is to keep removing words from the title to get down to a key few. 
Sometimes a movie will not show up as it is a TV movie/mini series and needs to be in your TV Series folder in a subfolder named after the TV series (year) to be scraped properly
Reply
 
Thread Rating:
  • 2 Vote(s) - 5 Average



Logout Mark Read Team Forum Stats Members Help
Not all movies showing up in library - best way to find out which ones are missing?52
This forum uses Lukasz Tkacz MyBB addons.