Linux Cloning HDD from XBMCbuntu
#1
So I used GParted to clone my 30GB SSD to my new 64GB SSD. Everything seemed to go okay but obviously grub isn't working and the drive just boots to a flashing cursor. Do I still use a regular live CD to restore grub because I tried my vanilla XBMCbuntu CD and grub isn't even loaded on it. Any help would be much appreciated.
Living Room: Ubuntu 16.10 x64 | BayTrail-M SOC | Krypton | Hitachi 55L6 | Yamaha RX-V665 | 7.1 Polk Surround
Den: RetroPie 4.1 | Raspberry Pi 3 | Krypton | VIZIO XVT553SV
Bedroom: OSMC 2017.02-1 | Raspberry Pi 3 | Krypton | VIZIO E370VA
HP Chromebook 14: Ubuntu 16.04 x64 | Celeron 2955U | Jarvis
NAS: Windows 10 | 20TB on DrivePool | Emby DB | Subsonic | Plex
Reply
#2
This is what I did from the command line on the drive booting XBMCbuntu:
Code:
dd if=/dev/sda of=/dev/sdb bs=100M
/dev/sdb being your new drive.
Then the new drive booted flawlessly.
HTH.
Reply
#3
I had already started over, I just saved my .xbmc folder. However now I have a new problem. My computer boots to a BusyBox 1.18.5 shell with a (initramfs) prompt. But if I have a GParted CD in the drive that I created with unetbootin and select "boot local os from hard drive" then XBMC loads with no issues.
Living Room: Ubuntu 16.10 x64 | BayTrail-M SOC | Krypton | Hitachi 55L6 | Yamaha RX-V665 | 7.1 Polk Surround
Den: RetroPie 4.1 | Raspberry Pi 3 | Krypton | VIZIO XVT553SV
Bedroom: OSMC 2017.02-1 | Raspberry Pi 3 | Krypton | VIZIO E370VA
HP Chromebook 14: Ubuntu 16.04 x64 | Celeron 2955U | Jarvis
NAS: Windows 10 | 20TB on DrivePool | Emby DB | Subsonic | Plex
Reply
 
Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average



Logout Mark Read Team Forum Stats Members Help
Cloning HDD from XBMCbuntu00
This forum uses Lukasz Tkacz MyBB addons.