RaspberryPi - Mediaportal PVR addon . Xbmc crashes when loading a channel
#1
Does the mediaportal pvr addon work on a raspberry pi. (Linux with arm chip)

I have a compiled mediaportal pvr addon for linux arm and the latest mediaportal nightly.

It connects and gets the epg and channels.

When you try to load a channel it trys for a few seconds then xbmc crashes and goes to black screen.

The logs don't tell me anything.

The last line is about demuxing and thats it. This was the log

"00:15:41 T:1102233600 NOTICE: COMXPlayer: Opening: pvr://channels/tv/All TV cha
nnels/1.pvr
00:15:41 T:1102233600 WARNING: CDVDMessageQueue(player):Tongueut MSGQ_NOT_INITIALIZE
D
00:15:41 T:1337164864 NOTICE: Thread COMXPlayer start, auto delete: false
00:15:41 T:1337164864 NOTICE: OMXClock using video as reference
00:15:41 T:1337164864 NOTICE: Creating InputStream
00:15:42 T:1337164864 NOTICE: AddOnLog: MediaPortal PVR Client: CTsReader::Open
(E:\Timeshift\live1011-0.ts.tsbuffer)
00:15:43 T:1337164864 NOTICE: OMXClock using video as reference
00:15:43 T:1337164864 NOTICE: Creating Demuxer"

Any ideas ?
I have the path shared etc so it should be able to access it. I am using the tsreader method. The other method didnt work either
Reply
#2
Anyone ?
Reply
#3
I don't have a Raspberry Pi, so I can only provide some hints to figure out where problem occurs.

First, you should enable debug logging and check if the debug xbmc.log contains more information about the cause of the problem.

1) Did you create shares for the timeshift folder and the recordings folder on your TVServer machine that are readable by the RPi? Without them, the addon cannot access the timeshfit buffer file and therefore not stream Live TV.
2) Could you try to play a recording directly by using the XBMC video player to play the .ts file directly from the SMB share (bypass the PVR addon). If this does not work either, it is a problem inside XBMC.
3) Are you trying SD or HD channels? (I assume that you have a license to play mpeg2 and h264 material on the RPi)

I see that the RPi uses the OMXPlayer instead of the dvdplayer... I don't know if this player is already capable of playing PVR related streams.
Developer of the MediaPortal PVR addon and retired developer of the Argus-TV PVR-addon.
http://www.scintilla.utwente.nl/~marcelg/xbmc
Reply
#4
Yes the shares are set up and working correctly.

If I try to play recording using the plugin it works fine its just live tv that doesn't work.

Happens on both channels sd and hd.

When I used the other pvr client like dvbviewer it working fine and could stream the channels
Reply
#5
What happens if you increase the "Wait time after tuning a channel (ms)" option to 3000 (3 sec waiting) ?
Developer of the MediaPortal PVR addon and retired developer of the Argus-TV PVR-addon.
http://www.scintilla.utwente.nl/~marcelg/xbmc
Reply
#6
Just tried it here using Raspbmc and the 1112 nightly and had no issues. In your MediaPortal configuration on your PC are you using local paths to your recording and timeshift directorys or are you using network paths? I have specified network paths even though they are on the same machine as the MediaPortal server, I'm not entirely sure this is necessary but maybe that is the difference.
If I have been of help, please add to my reputation as a way of saying thanks, it's free.
Reply
#7
Thanks for the help margro.

I've been really busy and just got round to trying to fix this now. I have tried what you said. Set the "Wait time after tuning a channel" to 3000 ms and still same problem.

I have managed to get it to start playback of a channel about twice out of 20 trys but it normally crashes. So I don't understand how it has worked before and I haven't changed anything

This is what the log says after I click a channel. Debug log is enabled You got any ideas from it :
I deleted my username and password for the smb connection from the log and changed it to just UsernameTongueassword . My username and password was correct

UPDATE: Just been playing about and if I only import a small group of channels under 100 it works and the channels play. I have around 350 channels I was importing and when I do that it crashes when trying to play.

UPDATE2: Just tested this more and its defiantly something to do with the above as its worked about 20 times now, but as soon as I import all my channels. It doesn't

UPDATE3: Maybe this is not the cause. It seems like totally random whether it works or not. How can you diagnose and fix a random issue ?

"
16:28:18 T:3035914976 DEBUG: OnKey: 11 (0b) pressed, action is Select
16:28:19 T:3035914976 DEBUG: CPlayerCoreFactory::GetPlayers(pvr://channels/tv/All TV channels/2.pvr)
16:28:19 T:3035914976 DEBUG: CPlayerSelectionRule::GetPlayers: considering rule: system rules
16:28:19 T:3035914976 DEBUG: CPlayerSelectionRule::GetPlayers: matches rule: system rules
16:28:19 T:3035914976 DEBUG: CPlayerSelectionRule::GetPlayers: considering rule: rtv
16:28:19 T:3035914976 DEBUG: CPlayerSelectionRule::GetPlayers: considering rule: hdhomerun/myth/mms/udp
16:28:19 T:3035914976 DEBUG: CPlayerSelectionRule::GetPlayers: considering rule: lastfm/shout
16:28:19 T:3035914976 DEBUG: CPlayerSelectionRule::GetPlayers: considering rule: rtsp
16:28:19 T:3035914976 DEBUG: CPlayerSelectionRule::GetPlayers: considering rule: streams
16:28:19 T:3035914976 DEBUG: CPlayerSelectionRule::GetPlayers: considering rule: dvd
16:28:19 T:3035914976 DEBUG: CPlayerSelectionRule::GetPlayers: considering rule: dvdimage
16:28:19 T:3035914976 DEBUG: CPlayerSelectionRule::GetPlayers: considering rule: sdp/asf
16:28:19 T:3035914976 DEBUG: CPlayerSelectionRule::GetPlayers: considering rule: nsv
16:28:19 T:3035914976 DEBUG: CPlayerSelectionRule::GetPlayers: considering rule: radio
16:28:19 T:3035914976 DEBUG: CPlayerCoreFactory::GetPlayers: matched 0 rules with players
16:28:19 T:3035914976 DEBUG: CPlayerCoreFactory::GetPlayers: adding videodefaultplayer (4)
16:28:19 T:3035914976 DEBUG: CPlayerCoreFactory::GetPlayers: for video=1, audio=0
16:28:19 T:3035914976 DEBUG: CPlayerCoreFactory::GetPlayers: for video=1, audio=1
16:28:19 T:3035914976 DEBUG: CPlayerCoreFactory::GetPlayers: adding player: DVDPlayer (1)
16:28:19 T:3035914976 DEBUG: CPlayerCoreFactory::GetPlayers: adding player: OMXPlayer (4)
16:28:19 T:3035914976 DEBUG: CPlayerCoreFactory::GetPlayers: added 2 players
16:28:19 T:3035914976 NOTICE: COMXPlayer: Opening: pvr://channels/tv/All TV channels/2.pvr
16:28:19 T:3035914976 WARNING: CDVDMessageQueue(player):Tongueut MSGQ_NOT_INITIALIZED
16:28:19 T:3035914976 DEBUG: CRenderManager::UpdateDisplayLatency - Latency set to 0 msec
16:28:19 T:3035914976 DEBUG: LinuxRendererGL: Cleaning up GL resources
16:28:19 T:3035914976 DEBUG: SECTION:LoadDLL(special://xbmcbin/system/players/dvdplayer/avutil-51-arm.so)
16:28:19 T:3035914976 DEBUG: Loading: /opt/xbmc-bcm/xbmc-bin/lib/xbmc/system/players/dvdplayer/avutil-51-arm.so
16:28:19 T:3035914976 DEBUG: SECTION:LoadDLL(special://xbmcbin/system/players/dvdplayer/swscale-2-arm.so)
16:28:19 T:3035914976 DEBUG: Loading: /opt/xbmc-bcm/xbmc-bin/lib/xbmc/system/players/dvdplayer/swscale-2-arm.so
16:28:19 T:2783966224 NOTICE: Thread COMXPlayer start, auto delete: false
16:28:19 T:2783966224 DEBUG: COMXCoreComponent::Initialize : OMX.broadcom.clock handle 0x05547ee8 dllopen : 1
16:28:19 T:2783966224 DEBUG: COMXCoreComponent::Initialize OMX.broadcom.clock input port 80 output port 81
16:28:19 T:2783966224 NOTICE: Creating InputStream
16:28:19 T:2783966224 DEBUG: PVRManager - OpenLiveStream - opening live stream on channel 'STV'
16:28:19 T:2783966224 DEBUG: opening live stream for channel 'STV'
16:28:19 T:2783966224 DEBUG: AddOnLog: MediaPortal PVR Client: ->OpenLiveStream(uid=473)
16:28:19 T:3035914976 DEBUG: ------ Window Init (DialogBusy.xml) ------
16:28:19 T:2864706576 DEBUG: webserver: request received for /jsonrpc
16:28:19 T:2864706576 DEBUG: JSONRPC: Incoming request: [{"id":0,"jsonrpc":"2.0","method":"Player.GetActivePlayers"},{"id":1,"jsonrpc":"2.0","method":"Application.GetProperties","params":{"properties":["volume","muted"]}}]
16:28:19 T:2864706576 DEBUG: JSONRPC: Calling player.getactiveplayers
16:28:19 T:2864706576 DEBUG: JSONRPC: Calling application.getproperties
16:28:19 T:2783966224 INFO: AddOnLog: MediaPortal PVR Client: Channel stream URL: rtsp://192.168.1.148/stream1011.0, timeshift buffer: E:\Timeshift\live1011-0.ts.tsbuffer
16:28:19 T:2783966224 DEBUG: AddOnLog: MediaPortal PVR Client: Sleeping 15 ms before opening stream: rtsp://192.168.1.148/stream1011.0
16:28:19 T:2783966224 INFO: AddOnLog: MediaPortal PVR Client: Creating a new TsReader...
16:28:19 T:2783966224 NOTICE: AddOnLog: MediaPortal PVR Client: CTsReader::Open(E:\Timeshift\live1011-0.ts.tsbuffer)
16:28:19 T:2783966224 INFO: AddOnLog: MediaPortal PVR Client: CTsReader:TranslatePath E:\Timeshift\live1011-0.ts.tsbuffer -> smb://UsernameTongue[email protected]/E/Timeshift/live1011-0.ts.tsbuffer
16:28:19 T:2783966224 DEBUG: AddOnLog: MediaPortal PVR Client: FileReader::OpenFile() Trying to open smb://UsernameTongue[email protected]/E/Timeshift/live1011-0.ts.tsbuffer
16:28:19 T:2783966224 INFO: AddOnLog: MediaPortal PVR Client: FileReader::OpenFile() smb://UsernameTongue[email protected]/E/Timeshift/live1011-0.ts.tsbuffer.
16:28:20 T:2783966224 DEBUG: CSmbFile::Open - opened E/Timeshift/live1011-0.ts.tsbuffer, fd=10000
16:28:20 T:2783966224 DEBUG: AddOnLog: MediaPortal PVR Client: OpenFile: OpenFile(smb://UsernameTongue[email protected]/E/Timeshift/live1011-0.ts.tsbuffer) succeeded.
16:28:20 T:2783966224 DEBUG: CSmbFile::Open - opened E/Timeshift/live1011-0.ts.tsbuffer1.ts, fd=10001
16:28:20 T:2783966224 DEBUG: CSmbFile::Close closing fd 10001
16:28:20 T:2783966224 DEBUG: PVRFile - Open - playback has started on filename pvr://channels/tv/All TV channels/2.pvr
16:28:20 T:2783966224 DEBUG: CDVDInputStreamPVRManager::Open - stream opened: pvr://channels/tv/All TV channels/2.pvr
16:28:20 T:2783966224 NOTICE: Creating Demuxer
16:28:20 T:2783966224 DEBUG: SECTION:LoadDLL(special://xbmcbin/system/players/dvdplayer/avcodec-53-arm.so)
16:28:20 T:2783966224 DEBUG: Loading: /opt/xbmc-bcm/xbmc-bin/lib/xbmc/system/players/dvdplayer/avcodec-53-arm.so
16:28:20 T:2783966224 DEBUG: SECTION:LoadDLL(special://xbmcbin/system/players/dvdplayer/avformat-53-arm.so)
16:28:20 T:2783966224 DEBUG: Loading: /opt/xbmc-bcm/xbmc-bin/lib/xbmc/system/players/dvdplayer/avformat-53-arm.so
"

It doesn't have anything more after that last line. The log ends.
Reply
#8
Strange. I've no idea. The only thing that triggers me is that the last log line is for loading the ffmpeg library. Look that the TV stream decoding inside the avformat library triggers the crash or even only the loading ofr the library.
Developer of the MediaPortal PVR addon and retired developer of the Argus-TV PVR-addon.
http://www.scintilla.utwente.nl/~marcelg/xbmc
Reply
#9
Fixed it, uninstalled most of the mediaportal stuff and installed, also went to 1.3 beta. Works now Smile

Reply



Logout Mark Read Team Forum Stats Members Help
RaspberryPi - Mediaportal PVR addon . Xbmc crashes when loading a channel1
This forum uses Lukasz Tkacz MyBB addons.