"Adjust display refresh rate to match video" cause massive lag
#1
Ok, lets hope that someone could help me...

I have new HTPC with Trinity 5400k CPU, Yamaha RX-V667 av receiver and Samsung LE46B755 TV

If I try to enable "Adjust display refresh rate to match video" or "Sync playback to display" I got massive lag in both video and audio. Error count and missing frames goes crazy too.

Other video playback settings:

Render Method: DXVA
DXVA2: On
Pause during refresh rate change: Off
A/V sync method: Video clock (Resample audio)
Allowed error in aspect ratio to minimize black bars: none
Display 4:3 videos as: normal

Any ideas what might be the problem ?

Thx
Reply
#2
Fullscreen or windowed?
Reply
#3
"use fullscreen window rather than true fullscreen" is enabled
Reply
#4
You need to use true fullscreen.
Reply
#5
That seems to be the issue, thx!
Reply
#6
But still there is some audio lag and missing frames... Especially with movies / bigger files with 24fps. http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid=127006 Same problem here ?
Reply
#7
you could try disabling most video settings in AMD Catalyst - with the exception of "enforce smooth video playback".
Reply
#8
you could also try setting A/V sync to Audio clock or Video clock (drop/dupe). Resample is never a good idea.
Reply
#9
XBMC is unfortunately haunted by an everlasting 24p audio sync bug.
The dev team has not been able to resolve this for a couple of years or so, so it might be this bug you're experiencing.

Check out this tread as one of many on the issue: http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid=80247

System: XBMC Gotham 13.1, HTPC: AMD 6450 1GB, Intel i5 3470S, 8GB DDR3, ASUS P8H61-M PRO, OCZ SSD Agility 3, NYXboard Hybrid Remote
Surround: NAD M15HD2, NAD M25, B&W 803 Diamond, B&W DB1, B&W HTM4, Pioneer KRP-600A / Panasonic 65VT50
Reply



Logout Mark Read Team Forum Stats Members Help
"Adjust display refresh rate to match video" cause massive lag0
This forum uses Lukasz Tkacz MyBB addons.