•   
  • 1
  • 69
  • 70
  • 71(current)
  • 72
  • 73
  • 89
  •   
Geniatech ATV1200 and XBMC hardware decoding
(2013-12-02, 11:19)no8080 Wrote:
(2013-12-02, 05:18)shamushuang Wrote: My mygica a6 running xbmc 12.2
Watch contain 1080p dts-hd MA movie
But cannot decode DTS-HD
I do not know What's the problem?help me,thx

Whats the problem with the DTS-HD audio? Is it not playing?

You need to make sure you have the audio options set to DTS-HD in the system menu and also the audio output set to HDMI when the video is playing.

I have been working on the problem of XBMC losing its settings, it seems if you unplug the power cable XBMC will lose it's settings 9 times out of 10, along with the time on the ATV1200. I have to reboot it to get the NTP time working again.

Neil

I've already set in HDMI and also set the option of DTS-HD,but the video still can not play. Then, the video can play while I set the audio setting change into "Optical/Coax".
thx
Reply
(2013-12-02, 11:19)no8080 Wrote:
(2013-12-02, 05:18)shamushuang Wrote: My mygica a6 running xbmc 12.2
Watch contain 1080p dts-hd MA movie
But cannot decode DTS-HD
I do not know What's the problem?help me,thx

Whats the problem with the DTS-HD audio? Is it not playing?

You need to make sure you have the audio options set to DTS-HD in the system menu and also the audio output set to HDMI when the video is playing.

I have been working on the problem of XBMC losing its settings, it seems if you unplug the power cable XBMC will lose it's settings 9 times out of 10, along with the time on the ATV1200. I have to reboot it to get the NTP time working again.

Neil
Is this the latest xbmc version for this box?
http://www.sendspace.com/file/txuumx

Thanks
Reply
Hi Guys,

Here is Geniatech Linux XBMC system alpha version for their dual core box(not compatible with dual core dongle,such as ATV120), if you are interest in Linux XBMC, update and tell your suggestion.

MX_BOX-Linux_XBMC20131205
For dual core box, such as ATV1200, ATV520, ATV400, ATV360,,,,


And, tested below:
1.Played 1080P video smoothly.
2.samba function works ok
3.Airplay function works ok
4.Remote control function works ok
5.Can download and install Add ons.
6.Support Geniatech IR and RF remote control


Known issues:
1. It can not enter into system sometimes, have to replug power adapter.
2. If you only has RF remote control without up/down/left/right button, have to connect a USB keyboard and press up/down/left/right button to enable option" Enable mouse and Touch Screen support" in system->system->Input devices first, then, RF remote control or USB mouse can work.
3.The power button on hardware has no function
4.Can not support RMVB videos
5.Some buttons on IR remote control can not work, such as Home, menu.
6.The screen is out of TV(on some TV),need adjust screen size in system setting by manual.
7.Only DIM can work in Screen protection setting, if select others, you will get black screen, have to restart the device.

If you want to revert to android 4.1, here has instrcution:

For dual core box: HowToRevertToBox4.1
Reply
great, so this is obviously ok for the sumvision cyclone x2 also (given its identical to the atv1200 as I understand)
Reply
hmmm, if my atv1200 can have linux on it...

...i wonder if i can use the "spotify" version of xbmc on my atv1200 now?

http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid=67012
Reply
Is there anybody who can tell me if all the addon working fine with this linux build? especially 1ch .
Reply
(2013-12-10, 23:10)dual_HD Wrote: Is there anybody who can tell me if all the addon working fine with this linux build? especially 1ch .

Wouldn't think the os has anything to do with 1channel add on. It's a uk based issue that extends beyond the add on itself. So linux won't factor into it. Ie I have pia proxy running on 2 3 different android builds of xbmc and 1 channel working 100%
Reply
I tested the Linux XBMC build yesterday on a ATV520. I had to force it to connect to the lan connection. Do to this i had issue getting to the repositories. I did today get a couple loaded. I did try the xunity wizard but after installing it. it would lock on boot screen.

Loading the repositories i constantly had to force refresh/check for updates to the to them. I Tried 1Channel but could get the repository to load.

Its good that its out but still alot has to be done.
Reply
Has anyone got bluetooth working on this? I am using the latest firmware and a trust 17772 bluetooth adapter
Reply
(2013-07-03, 17:00)4grom Wrote:
(2013-07-03, 09:37)dgcruzing Wrote: Still waiting on some sort of advice from Geniatech on Flashing a new recovery.

Hoping its not going to go from a soft brick to a "I am going to through it out the window brick"

Funny thing is the dam ATV3000 has been a little trooper when it comes to flashing things.
But mind you, I only stayed with Pivo's builds.. so what does that tell you.
Only good good can come of being supported by those chaps ;-)

Here's a sequence of events to others know what NOT TO DO...

A few more details on my ATV1200 leading up to being stuck on the "Green Android Man screen"

1: upgraded to android 4.1 to 4.2 demo version
2: Booted fine, system ok.
3: installed XBMC - Pivos version
4: installed Addons to XBMC - Watched some some short movies to see it working, a bit of music, then let it run the box over night to load in Media data from Synology NAS. (Which is a normal operation I do on upgrades)

5: Morning... the box was locked up, - so I shut it down.
6: Evening.. tried to reboot - boot in to "Green Android Man" screen

7: Tried re-set - no response
8: Tried to load MyGica upgrade.img via the re-set but no response - only boots to "Green Android Man"

So now me and the Green man get to stare at each other for a few more days until I know if it can be fixed..
You need to make a bootable SD card. http://4pda.ru/forum/index.php?showtopic...p=23224991 Russian, sorry.

(2013-07-04, 03:24)dgcruzing Wrote:
(2013-07-03, 17:00)4grom Wrote: You need to make a bootable SD card. http://4pda.ru/forum/index.php?showtopic...p=23224991 Russian, sorry.

That could be what I need,
Geniatech has sent me a recovery.img and I tried last night but last it wouldn't do as per their instructions.
So I will give it another go tonight.

Hello. I just recieved my ATV1200.. It booted first time and now it stoped working. I think it is bricked or something. Only shows a red light and no signal. Tried reset and everything.

I can for my life not find what I need to make a bootable SD CARD and the recovery.img.. Can you please link me to what I need? Sad Smile
Reply
My ATV1200 is dead Sad(( Just a solid red light when i start it.. Have tried billions of times to reset it and no result Sad
Reply
(2013-07-04, 05:41)dgcruzing Wrote:
(2013-07-04, 04:37)davilla Wrote: that's not a USB-OTG port, it's a 3.3V TTL serial connect to the console.


Yes, found it..
USB->TTL cable
http://forum.androidgadget.co.uk/showthread.php?tid=174

And just to throw something in to the mix..
http://forum.androidgadget.co.uk/showthread.php?tid=263
and if you didn't catch thier link form a month ago..
Nice looking box with support

which of course is no good to me as I still have to bring mine back from the dreaded soft brick stage.

Edit: Geniatech supplied me with the recovery.img and I am back in business..

How did u get out of brick stage? Im stuck with a red light and no signal.. Tried reset several times and nothing Confused
Reply
(2013-12-13, 10:18)msebbe Wrote: How did u get out of brick stage? Im stuck with a red light and no signal.. Tried reset several times and nothing Confused

email geniatech mate, they should be able to help
Reply
https://www.dropbox.com/sh/1r3anv4hfubi5wr/Ss2bD31f9Q

I´m uploading just wait a little bit..... first try .....
update for MX 20130805 boot card box.rar......(unzip and read description).....
if that didn`t work u need a rs232 cable to ttl .......
unzip and read description for .....HOW TO BURN IMAGE ATV1200.rar.....

second method worked for me Wink)) , had only red light when started up box but no Androidman Wink

PS: These files were send to me by Geniatech Support
Reply
(2013-12-14, 08:20)Biatsch Wrote: https://www.dropbox.com/sh/1r3anv4hfubi5wr/Ss2bD31f9Q

I´m uploading just wait a little bit..... first try .....
update for MX 20130805 boot card box.rar......(unzip and read description).....
if that didn`t work u need a rs232 cable to ttl .......
unzip and read description for .....HOW TO BURN IMAGE ATV1200.rar.....

second method worked for me Wink)) , had only red light when started up box but no Androidman Wink

PS: These files were send to me by Geniatech Support

Thanks alot man! This is what I needed to see. So you had to use that cable to fix it? And do you think that method can work with windows 8 or 7?

Also im kinda unsure what kable is needed. What do you think of this one? https://www.m.nu/usb-to-ttl-serial-cable...p-636.html

Or any of theese? http://www.amazon.co.uk/s/ref=nb_sb_noss...s232%20ttl
Reply
  •   
  • 1
  • 69
  • 70
  • 71(current)
  • 72
  • 73
  • 89
  •   



Logout Mark Read Team Forum Stats Members Help
Geniatech ATV1200 and XBMC hardware decoding17
This forum uses Lukasz Tkacz MyBB addons.