Tvheadend can't find tuner card
#1
I've built a new HTPC box and am having a lot of trouble getting the tuner card to work.
It's a Hauppauge HVR-2210 and it seems to be detected okay - using Putty I get this -

[ 14.509355] tveeprom 9-0000: Hauppauge model 89009, rev D3F2, serial# 795782
[ 14.509357] tveeprom 9-0000: MAC address is 00:0d:fe:79:6d:3c
[ 14.509358] tveeprom 9-0000: tuner model is NXP 18271C2_716x (idx 152, type )
[ 14.509360] tveeprom 9-0000: TV standards PAL(B/G) NTSC(M) PAL(I) SECAM(L/L' PAL(D/D1/K) ATSC/DVB Digital (eeprom 0xfc)
[ 14.509361] tveeprom 9-0000: audio processor is SAA7164 (idx 43)
[ 14.509362] tveeprom 9-0000: decoder processor is SAA7164 (idx 40)
[ 14.509363] tveeprom 9-0000: has radio, has IR receiver, has no IR transmittr
[ 14.509364] saa7164[0]: Warning: Unknown Hauppauge model #89009
[ 14.509364] saa7164[0]: Hauppauge eeprom: model=89009
[ 14.566970] tda18271 10-0060: creating new instance
[ 14.571824] TDA18271HD/C2 detected @ 10-0060
[ 14.810580] DVB: registering new adapter (saa7164)
[ 14.810583] DVB: registering adapter 0 frontend 0 (NXP TDA10048HN DVB-T)...
[ 14.841271] tda18271 11-0060: creating new instance
[ 14.846049] TDA18271HD/C2 detected @ 11-0060
[ 15.079816] tda18271: performing RF tracking filter calibration
[ 17.369684] tda18271: RF tracking filter calibration complete
[ 17.370024] DVB: registering new adapter (saa7164)
[ 17.370027] DVB: registering adapter 1 frontend 0 (NXP TDA10048HN DVB-T)...
[ 1246.273551] nvidia: module license 'NVIDIA' taints kernel.
[ 1246.273554] Disabling lock debugging due to kernel taint
[ 1246.279834] NVRM: No NVIDIA graphics adapter found!
[ 1280.970521] NVRM: No NVIDIA graphics adapter found!
[ 2427.298447] hda-intel: Unstable LPIB (65496 >= 4368); disabling LPIB delay cunting
[ 2477.795319] NVRM: No NVIDIA graphics adapter found!
[ 2489.742353] NVRM: No NVIDIA graphics adapter found!


And also this -

root ~ # ls -lR /dev/dvb
/dev/dvb:
total 0
drwxr-xr-x 2 root root 120 Jan 6 06:07 adapter0
drwxr-xr-x 2 root root 120 Jan 6 06:07 adapter1

/dev/dvb/adapter0:
total 0
crw-rw---- 1 root video 212, 4 Jan 6 06:07 demux0
crw-rw---- 1 root video 212, 5 Jan 6 06:07 dvr0
crw-rw---- 1 root video 212, 3 Jan 6 06:07 frontend0
crw-rw---- 1 root video 212, 7 Jan 6 06:07 net0

/dev/dvb/adapter1:
total 0
crw-rw---- 1 root video 212, 68 Jan 6 06:07 demux0
crw-rw---- 1 root video 212, 69 Jan 6 06:07 dvr0
crw-rw---- 1 root video 212, 67 Jan 6 06:07 frontend0
crw-rw---- 1 root video 212, 71 Jan 6 06:07 net0

But when I access tvheadend through my browser it just will not show the tuner card.

Everything else seems to work okay but I really need the tuner card to work, any ideas please??
Reply
#2
I've also turned the box off, removed the card, turned it back on and run it for a while then off again, then re-installed the card.
No difference.

Please guys, I really need help here!
Reply
#3
Better to post TVH specific issues (rather than TVH-XBMC integration) on lonelycoder.com.

Adam
Reply
#4
Ta.
I asked about the problem on another forum and got this reply -

lem post=60204 Wrote:Seems to be issues with the linux driver for these cards.
Open case on GitHub
https://github.com/OpenELEC/OpenELEC.tv/issues/1349

Also suggests that some firmware files have been removed from the build.

Is there a way around it or a solution coming soon? I'm very inexperienced with Linux, etc, so I really don't know how to fix much myself.
Reply
#5
Okay I found this -
https://github.com/OpenELEC/OpenELEC.tv/issues/340

And ...

https://github.com/OpenELEC/dvb-firmware/pull/3

And ...

https://github.com/OpenELEC/OpenELEC.tv/...010c6dbe08

I don't understand much of that, did that guy find a solution? If so how do I do it as well please?
Reply
#6
I give up, I'm going to have to use Windows. Sad
Reply



Logout Mark Read Team Forum Stats Members Help
Tvheadend can't find tuner card0
This forum uses Lukasz Tkacz MyBB addons.