UI not responding when addons get installed/updated/extracted
#1
Problem: The UI is not responding (well) on several occasions, f.e. when addons get installed/updated/extracted. IMO UI has to be responsive no matter what happens in the background. There shouldn't be any stutter, lags or whatever.

Solution: not sure, maybe move those stuff to their own threads and only keep core parts processed in main thread (UI, input, output)? Or move the UI rendering to a dedicated thread with high priority?
Reply
#2
Quote:Problelm: The UI is not responding (well) on several occasions, f.e. when addons get installed/updated/extracted. IMO UI has to be responsive no matter what happens in the background. There shouldn't be any stutter, lags or whatever.

Solution: not sure, maybe move those stuff to their own threads and only keep core parts processed in main thread (UI, input, output)? Or move the UI rendering to a dedicated thread with high priority?
We need specifics. All add-on installation/updating happens off-thread already. The reason it's slow is usually due to all the disk access + logging.
Always read the XBMC online-manual, FAQ and search the forum before posting.
Do not e-mail XBMC-Team members directly asking for support. Read/follow the forum rules.
For troubleshooting and bug reporting please make sure you read this first.


Image
Reply
#3
(2013-01-23, 22:49)jmarshall Wrote:
Quote:Problelm: The UI is not responding (well) on several occasions, f.e. when addons get installed/updated/extracted. IMO UI has to be responsive no matter what happens in the background. There shouldn't be any stutter, lags or whatever.

Solution: not sure, maybe move those stuff to their own threads and only keep core parts processed in main thread (UI, input, output)? Or move the UI rendering to a dedicated thread with high priority?
We need specifics. All add-on installation/updating happens off-thread already. The reason it's slow is usually due to all the disk access + logging.

It mostly occurs right after startup, so when XBMC is still loading stuff and skins fire their scripts. So yes, XBMC is already busy. Maybe we should add a delay for the addon update check?
But sometimes I also noticed some 2-5 secs lag while browsing the library or alike and an addon got installed(manually triggered).
Reply
 
Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average



Logout Mark Read Team Forum Stats Members Help
UI not responding when addons get installed/updated/extracted00