Bug Video Freezes after about an hour of LiveTV playback
#1
Hi all

My problem: Video freezes after about 1 hour of Live TV playback via hts tvheadend client to tvheadend server.

My Setup:
Backend: Tvheadend build Build: 3.2.34~gfaee94b running on a Synology DS-713+
Frontend: XBMC Frodo Final (w/ hts addon 1.6.18) Clean install running on a Late 2012 Mac Mini w/ Mountain Lion
System is wired on Gigabit LAN.

Debug log here:
http://pastebin.com/QA3jBxqE
(I edited this with a new paste. See Begalls post below)

I believe the problem has to do with XBMC -> Tvheadend integration, since I have not been able to reproduce the error with VLC -> Tvheadend.
Furthermore .. tvheadend records full length movies without any problems. I can watch the recorded movies in XBMC directly or in VLC without problems. But when if I watch a recorded movie via the XBMC tvheadend client - then the same kind of problem as described about occurs again.

Movie and TV Show playback in XBMC works flawlessly. Movies and TV Shows are also located on the Synology backend.

Regards,
glazeddonut
Reply
#2
When the video freezes I can simply stop the playback and start it again. That gives me about an hour again. Sometimes it is less than an hour.
The nature of this problem tells me that the hts addon might be leaking something somewhere. ??
Reply
#3
Might want to include what the repeated line actually is. Or paste in a full log.
Reply
#4
(2013-02-03, 21:49)Begall Wrote: Might want to include what the repeated line actually is. Or paste in a full log.

You are right...I must have mixed the log up somehow.

Anyway here is a better paste.
http://pastebin.com/QA3jBxqE

The video freezes at 10:56:34
Reply
#5
Here is a new paste.
Freezing starts at 16:12:28

http://pastebin.com/UcwtC3s4
Reply
#6
Should I post this as a bug somewhere else?

I guess this does not belong in the tvheadend bug tracker since it has to do with the xbmc addon. But where then should I post it?

regards
Reply
#7
this is caused by some failing python add-on, not pvr or the pvr.hts add-on

Code:
15:26:17 T:4604825600   DEBUG: NEWADDON PythonCallbackHandler construction with PyThreadState 0x111c8cf10
16:12:28 T:4680024064   DEBUG: Previous line repeats 5339 times.
opdenkamp / dushmaniac

xbmc-pvr [Eden-PVR builds] [now included in mainline XBMC, so no more source link here :)]
personal website: [link]

Found a problem with PVR? Report it on Trac, under "PVR - core components". Please attach the full debug log.

If you like my work, please consider donating to me and/or Team XBMC.
Reply
#8
(2013-02-18, 00:22)dushmaniac Wrote: this is caused by some failing python add-on, not pvr or the pvr.hts add-on

Yes - I guess you are right about that. But the interesting lines in the log are:

Code:
16:12:28 T:4680024064   ERROR: CDVDAudio::AddPacketsRenderer - timeout adding data to renderer
16:12:28 T:4680024064   DEBUG: CDVDPlayerAudio:: Discontinuity1 - was:25503774196.542336, should be:25503633154.666668, error:-141041.875668

I don't think those errors has anything to do the the python add-on debug entries.

And - at any rate - why would this only happen when I watch LiveTV via the pvr.hts.?
Reply
#9
no idea why it only happens when watching livetv, but I definitely suspect that it's caused by the python add-on crashing and being recreated all the time. bet your cpu usage is very high too when this happens. disable all add-ons except the pvr.hts one and check whether it still happens.
opdenkamp / dushmaniac

xbmc-pvr [Eden-PVR builds] [now included in mainline XBMC, so no more source link here :)]
personal website: [link]

Found a problem with PVR? Report it on Trac, under "PVR - core components". Please attach the full debug log.

If you like my work, please consider donating to me and/or Team XBMC.
Reply
#10
(2013-02-19, 00:38)dushmaniac Wrote: disable all add-ons except the pvr.hts one and check whether it still happens.

Did that ... and I have had livetv running for 3 hours straight now without any incident.

I guess you were right :-). Thanks.

I'll start reenabling addons slowly now. If I figure out what caused the problems I'll report back here.
Reply
#11
glazed, take a look at this thread:

http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid=156844

I think we might both be having the same issue. Do you run this service addon?
Reply
#12
(2013-02-19, 12:04)glazeddonut Wrote: Did that ... and I have had livetv running for 3 hours straight now without any incident.

I guess you were right :-). Thanks.

I'll start reenabling addons slowly now. If I figure out what caused the problems I'll report back here.

Well - I can report that the freezing has returned. (without reenabling addons)

The errors in the log are the same - except now the Python debug lines are not there.
Reply
#13
i'd like to see a new log from this situation
opdenkamp / dushmaniac

xbmc-pvr [Eden-PVR builds] [now included in mainline XBMC, so no more source link here :)]
personal website: [link]

Found a problem with PVR? Report it on Trac, under "PVR - core components". Please attach the full debug log.

If you like my work, please consider donating to me and/or Team XBMC.
Reply
#14
http://pastebin.com/pxfXWgJD
Reply
#15
Her is a better debug log, with everything from starting xbmc up to the problem occurs

http://pastebin.com/i9TatHCr

The Live TV playback starts at 16:18:02
The Problem occurs and persists at 17:20:14

During that timeframe 16:18 -> 17:20 everything works perfect, without a single hickup.

I have had VLC running exactly the same LiveTV stream at the same time these errors happen. The VLC->Tvheadend combo works flawlessly.
Reply



Logout Mark Read Team Forum Stats Members Help
Video Freezes after about an hour of LiveTV playback1
This forum uses Lukasz Tkacz MyBB addons.