•   
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12(current)
  • 13
  • 14
  • 29
  •   
FFmpeg version bump + XBMC add-on patches.
(2013-03-27, 20:18)bjober Wrote:
(2013-03-27, 00:00)flyingrat Wrote: A new ATV2 binary "org.xbmc.xbmc-atv2_13-ffmpeg-n1.2-20130326-arm.deb" that is built from a newly rebased master is now uploaded. I noticed that the new binary was considerably bigger than the old one thus something may be missing from the first built that caused the crashes. If you are a ATV2 owner, please test and provide some feedback. Thanks in advance!

The new build fail to install, see http://xbmclogs.com/show.php?id=7420.

(2013-03-26, 13:15)flyingrat Wrote:
(2013-03-25, 21:18)bjober Wrote: Hi.

I have tested flyingrats atv2 builds and they crash the atv2 when playing any video.
However I've not seen any other problems, starting up and moving around, changing settings are no problem.
I made 4 log files.
First using flyingrats build to play a svtplay content. log file:http://xbmclogs.com/show.php?id=6991
second; playing the same file with the last stable build 12.1 : http://xbmclogs.com/show.php?id=6994
third; flyingrats build on a avi file on an nas.: http://xbmclogs.com/show.php?id=6995
finally the same avi with 12.1: http://xbmclogs.com/show.php?id=6996
I hope this will be helpful.
Regards/ Björn

Hello! If possible, please provide the syslog/crashreporter as well and also check this thread if you can find something similar that is related to your problems: http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid=144973 . /Thanks in advance, Lars

Hi. The crash-log looks like this. http://xbmclogs.com/show.php?id=7424
This problem seams unrelated to thread 144973.
Regards /Björn

Great, thanks! You can clearly see that it's the player thread that is causing the crash:

Code:
Thread 26 name:  CDVDPlayer
Thread 26 Crashed:
0   XBMC                              0x03bd9098 0x2a6a000 + 18280600
1   XBMC                              0x03c60aaa 0x2a6a000 + 18836138
2   XBMC                              0x03c596e2 0x2a6a000 + 18806498

(2013-03-27, 20:18)bjober Wrote:
(2013-03-27, 00:00)flyingrat Wrote: A new ATV2 binary "org.xbmc.xbmc-atv2_13-ffmpeg-n1.2-20130326-arm.deb" that is built from a newly rebased master is now uploaded. I noticed that the new binary was considerably bigger than the old one thus something may be missing from the first built that caused the crashes. If you are a ATV2 owner, please test and provide some feedback. Thanks in advance!

The new build fail to install, see http://xbmclogs.com/show.php?id=7420.

Yeah, I noticed the same problem with the latest ios builds as well. It seems something screwed up the dylib load path to the VideoToolbox framework...
1. XBMC: http://github.com/FlyingRat/xbmc (ffmpeg-head-inc-xbmc-patches)
2. FFmpeg: http://github.com/FlyingRat/FFmpeg (ffmpeg-head-with-xbmc-custom-patches)
3. XBMC-updated-FFmpeg-binaries (just dev snapshots, no regular distros)
Reply
(2013-03-27, 10:10)Hersan Wrote: Hi

@flyingrat

Thanks a bunch for the effort you are putting in!!

After some quick tests on OSX yesterday, I had zero problems playing a variety of HD-films (mkv at various quality).

However, when playing a "standard" avi-file with mp3 2.0 sound, I got picture (which was fine) but no sound. None of my avi with mp3 sound produced sound (but I had gui sound and all mkv files produced sound).

Will fiddle around with svt-play later this weekend and see if everything works as it should.


I'm at work right now so I can't post logs, I'll update this post tomorrow with logs if needed.

Regards
H

Hi, please try to play the files with ffplay (which is the stand alone player tool that is bundled with ffmpeg) and report back. /Thanks, Lars.
1. XBMC: http://github.com/FlyingRat/xbmc (ffmpeg-head-inc-xbmc-patches)
2. FFmpeg: http://github.com/FlyingRat/FFmpeg (ffmpeg-head-with-xbmc-custom-patches)
3. XBMC-updated-FFmpeg-binaries (just dev snapshots, no regular distros)
Reply
(2013-03-27, 20:18)bjober Wrote:
(2013-03-27, 00:00)flyingrat Wrote: A new ATV2 binary "org.xbmc.xbmc-atv2_13-ffmpeg-n1.2-20130326-arm.deb" that is built from a newly rebased master is now uploaded. I noticed that the new binary was considerably bigger than the old one thus something may be missing from the first built that caused the crashes. If you are a ATV2 owner, please test and provide some feedback. Thanks in advance!

The new build fail to install, see http://xbmclogs.com/show.php?id=7420.

(2013-03-26, 13:15)flyingrat Wrote:
(2013-03-25, 21:18)bjober Wrote: Hi.

I have tested flyingrats atv2 builds and they crash the atv2 when playing any video.
However I've not seen any other problems, starting up and moving around, changing settings are no problem.
I made 4 log files.
First using flyingrats build to play a svtplay content. log file:http://xbmclogs.com/show.php?id=6991
second; playing the same file with the last stable build 12.1 : http://xbmclogs.com/show.php?id=6994
third; flyingrats build on a avi file on an nas.: http://xbmclogs.com/show.php?id=6995
finally the same avi with 12.1: http://xbmclogs.com/show.php?id=6996
I hope this will be helpful.
Regards/ Björn

Hello! If possible, please provide the syslog/crashreporter as well and also check this thread if you can find something similar that is related to your problems: http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid=144973 . /Thanks in advance, Lars

Hi. The crash-log looks like this. http://xbmclogs.com/show.php?id=7424
This problem seams unrelated to thread 144973.
Regards /Björn

you have installed the ios build before ... thats why the update to the atv2 build fails ... you screwed it up dude...
AppleTV4/iPhone/iPod/iPad: HowTo find debug logs and everything else which the devs like so much: click here
HowTo setup NFS for Kodi: NFS (wiki)
HowTo configure avahi (zeroconf): Avahi_Zeroconf (wiki)
READ THE IOS FAQ!: iOS FAQ (wiki)
Reply
(2013-03-28, 00:25)Memphiz Wrote:
(2013-03-27, 20:18)bjober Wrote:
(2013-03-27, 00:00)flyingrat Wrote: A new ATV2 binary "org.xbmc.xbmc-atv2_13-ffmpeg-n1.2-20130326-arm.deb" that is built from a newly rebased master is now uploaded. I noticed that the new binary was considerably bigger than the old one thus something may be missing from the first built that caused the crashes. If you are a ATV2 owner, please test and provide some feedback. Thanks in advance!

The new build fail to install, see http://xbmclogs.com/show.php?id=7420.

(2013-03-26, 13:15)flyingrat Wrote: Hello! If possible, please provide the syslog/crashreporter as well and also check this thread if you can find something similar that is related to your problems: http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid=144973 . /Thanks in advance, Lars

Hi. The crash-log looks like this. http://xbmclogs.com/show.php?id=7424
This problem seams unrelated to thread 144973.
Regards /Björn

you have installed the ios build before ... thats why the update to the atv2 build fails ... you screwed it up dude...

I've only installed flyingrats builds and the official 12.1. Could it not be flyingrats second build that is wrong? Perhaps thats why it is so different in size?
/Björn
Reply
Code:
apt-get --purge remove org.xbmc.xbmc-ios
dpkg -i org.xbmc.xbmc-atv2_13-ffmpeg-n1.2-20130326-arm.deb
AppleTV4/iPhone/iPod/iPad: HowTo find debug logs and everything else which the devs like so much: click here
HowTo setup NFS for Kodi: NFS (wiki)
HowTo configure avahi (zeroconf): Avahi_Zeroconf (wiki)
READ THE IOS FAQ!: iOS FAQ (wiki)
Reply
1. Installation issues
(2013-03-27, 20:18)bjober Wrote: The new build fail to install, see http://xbmclogs.com/show.php?id=7420.
(2013-03-28, 00:57)bjober Wrote: I've only installed flyingrats builds and the official 12.1. Could it not be flyingrats second build that is wrong? Perhaps thats why it is so different in size?
@bjober: probably my fault as I managed to f*k up packing and uploading, and for a while there were some erroneous files online. Sorry about that!


2. VideoToolbox.framework dylib path name problems
(2013-03-27, 22:29)flyingrat Wrote: Yeah, I noticed the same problem with the latest ios builds as well. It seems something screwed up the dylib load path to the VideoToolbox framework...
Problem located and solved. This started a day or two back after I upgraded xcode to v4.6 which also lifted the sdk to 6.1. The reason I've upgraded xcode is that I had a lot of problems with the compiler that froze during compilation of Mime.cpp. Sadly, the xcode upgrade didn't fix the compiler problem but the result was that the following section of the build phase "copy framework" didn't trigger since the SDK_NAME was now set to "iphoneos6.1:

Org XBMC-IOS.xcodeproj -> Build phases -> "copy framework" check that failes when SDK_NAME="iphoneos6.1":
Code:
if [ "$SDK_NAME" = "iphoneos6.0" ] ; then
        echo "Fixing $TARGET_BINARY VideoToolbox dylib name"
        VTB_SDK6=/System/Library/Frameworks/VideoToolbox.framework/VideoToolbox
        VTB_SDK5=/System/Library/PrivateFrameworks/VideoToolbox.framework/VideoToolbox
        install_name_tool -change "$VTB_SDK6" "$VTB_SDK5" "$TARGET_BINARY"
fi

An updated XBMC-IOS.xcodeproj -> Build phases -> "copy framework" that works with xcode 4.6:
Code:
echo "Checking VideoToolbox dylib name (SDK_NAME=$SDK_NAME)"
echo "Project default path: $(otool -L $TARGET_BINARY | grep VideoToolbox)"

if [[ $SDK_NAME =~ iphoneos6.* ]] ; then
        echo "Fixing $TARGET_BINARY VideoToolbox dylib name:"
        VTB_SDK6=/System/Library/Frameworks/VideoToolbox.framework/VideoToolbox
        VTB_SDK5=/System/Library/PrivateFrameworks/VideoToolbox.framework/VideoToolbox
        echo "install_name_tool -change '$VTB_SDK6' '$VTB_SDK5' $TARGET_BINARY"
        install_name_tool -change "$VTB_SDK6" "$VTB_SDK5" "$TARGET_BINARY"
fi


3. ATV and IOS crashes during video playback (stream or file) with the new ffmpeg n1.2 libraries.
It seems we have the same problem on ATV as on the iDevices which unfortunately seems to be directly related to the new ffmpeg libraries. Xbmc will crash if you try to playback a video stream or if you browse a directory with video files that have missing thumb nails.

Background: The crash occurs during calls to the ffmpeg assmebler function ff_pred8x8_128_dc_neon which originates upstreams from CDVDDemuxFFmpeg::Open(CDVDInputStream*). This function is called from both thread CDVDPlayer and Jobworker (ThumbExtractor). I've started the work to solve this problem but I've got a feeling it will be a bit tricky this time...

Thread 18 - CDVDPlayer
Code:
#0    0x01197c18 in ff_pred8x8_128_dc_neon at xbmc-ffmpeg-v1.1-bump/lib/ffmpeg/libavcodec/arm/h264pred_neon.S:405
#1    0x0121f62c in hl_decode_mb_simple_8 at xbmc-ffmpeg-v1.1-bump/lib/ffmpeg/libavcodec/h264_mb_template.c:161
#2    0x01218266 in ff_h264_hl_decode_mb at xbmc-ffmpeg-v1.1-bump/lib/ffmpeg/libavcodec/h264.c:2415
#3    0x01225032 in decode_slice at xbmc-ffmpeg-v1.1-bump/lib/ffmpeg/libavcodec/h264.c:4207
#4    0x01224ddc in execute_decode_slices at xbmc-ffmpeg-v1.1-bump/lib/ffmpeg/libavcodec/h264.c:4357
#5    0x012174ce in decode_nal_units at xbmc-ffmpeg-v1.1-bump/lib/ffmpeg/libavcodec/h264.c:4701
#6    0x01221024 in decode_frame at xbmc-ffmpeg-v1.1-bump/lib/ffmpeg/libavcodec/h264.c:4813
#7    0x0136e252 in avcodec_decode_video2 at xbmc-ffmpeg-v1.1-bump/lib/ffmpeg/libavcodec/utils.c:1690
#8    0x0143675c in try_decode_frame at xbmc-ffmpeg-v1.1-bump/lib/ffmpeg/libavformat/utils.c:2562
#9    0x01434b1a in avformat_find_stream_info at xbmc-ffmpeg-v1.1-bump/lib/ffmpeg/libavformat/utils.c:2994
#10    0x001b5e92 in DllAvFormat::avformat_find_stream_info(AVFormatContext*, AVDictionary**) at xbmc-ffmpeg-v1.1-bump/lib/DllAvFormat.h:127
#11    0x001c8942 in CDVDDemuxFFmpeg::Open(CDVDInputStream*) at xbmc-ffmpeg-v1.1-bump/xbmc/cores/dvdplayer/DVDDemuxers/DVDDemuxFFmpeg.cpp:445
#12    0x001c6024 in CDVDFactoryDemuxer::CreateDemuxer(CDVDInputStream*) at xbmc-ffmpeg-v1.1-bump/xbmc/cores/dvdplayer/DVDDemuxers/DVDFactoryDemuxer.cpp:117
#13    0x001fea9e in CDVDPlayer::OpenDemuxStream() at xbmc-ffmpeg-v1.1-bump/xbmc/cores/dvdplayer/DVDPlayer.cpp:645
#14    0x002020f4 in CDVDPlayer::Process() at xbmc-ffmpeg-v1.1-bump/xbmc/cores/dvdplayer/DVDPlayer.cpp:934
#15    0x0020715c in _ZThn8_N10CDVDPlayer7ProcessEv at xbmc-ffmpeg-v1.1-bump/xbmc/cores/dvdplayer/DVDPlayer.cpp:1218
#16    0x0065e646 in CThread::Action() at xbmc-ffmpeg-v1.1-bump/xbmc/threads/Thread.cpp:218
#17    0x0065d200 in CThread::staticThread(void*) at xbmc-ffmpeg-v1.1-bump/xbmc/threads/Thread.cpp:128
#18    0x3499ac1c in _pthread_start ()
#19    0x3499aad8 in thread_start ()


Thread 14 Jobworker - VideoThumbloader.cpp->CThumbExtractor:Big GrinoWork()->CDVDFileInfo::ExtractThumb
Code:
#0    0x01197c18 in ff_pred8x8_128_dc_neon at xbmc-ffmpeg-v1.1-bump/lib/ffmpeg/libavcodec/arm/h264pred_neon.S:405
#1    0x0121f62c in hl_decode_mb_simple_8 at xbmc-ffmpeg-v1.1-bump/lib/ffmpeg/libavcodec/h264_mb_template.c:161
#2    0x01218266 in ff_h264_hl_decode_mb at xbmc-ffmpeg-v1.1-bump/lib/ffmpeg/libavcodec/h264.c:2415
#3    0x01225032 in decode_slice at xbmc-ffmpeg-v1.1-bump/lib/ffmpeg/libavcodec/h264.c:4207
#4    0x01224ddc in execute_decode_slices at xbmc-ffmpeg-v1.1-bump/lib/ffmpeg/libavcodec/h264.c:4357
#5    0x012174ce in decode_nal_units at xbmc-ffmpeg-v1.1-bump/lib/ffmpeg/libavcodec/h264.c:4701
#6    0x01221024 in decode_frame at xbmc-ffmpeg-v1.1-bump/lib/ffmpeg/libavcodec/h264.c:4813
#7    0x0136e252 in avcodec_decode_video2 at xbmc-ffmpeg-v1.1-bump/lib/ffmpeg/libavcodec/utils.c:1690
#8    0x0143675c in try_decode_frame at xbmc-ffmpeg-v1.1-bump/lib/ffmpeg/libavformat/utils.c:2562
#9    0x01434b1a in avformat_find_stream_info at xbmc-ffmpeg-v1.1-bump/lib/ffmpeg/libavformat/utils.c:2994
#10    0x001b5e92 in DllAvFormat::avformat_find_stream_info(AVFormatContext*, AVDictionary**) at xbmc-ffmpeg-v1.1-bump/lib/DllAvFormat.h:127
#11    0x001c8942 in CDVDDemuxFFmpeg::Open(CDVDInputStream*) at xbmc-ffmpeg-v1.1-bump/xbmc/cores/dvdplayer/DVDDemuxers/DVDDemuxFFmpeg.cpp:445
#12    0x001c6024 in CDVDFactoryDemuxer::CreateDemuxer(CDVDInputStream*) at xbmc-ffmpeg-v1.1-bump/xbmc/cores/dvdplayer/DVDDemuxers/DVDFactoryDemuxer.cpp:117
#13    0x001d4640 in CDVDFileInfo::ExtractThumb(CStdStr<char> const&, CTextureDetails&, CStreamDetails*) at xbmc-ffmpeg-v1.1-bump/xbmc/cores/dvdplayer/DVDFileInfo.cpp:121
#14    0x00c4bee0 in CThumbExtractor::DoWork() at xbmc-ffmpeg-v1.1-bump/xbmc/video/VideoThumbLoader.cpp:95
#15    0x00696600 in CJobWorker::Process() at xbmc-ffmpeg-v1.1-bump/xbmc/utils/JobManager.cpp:67
#16    0x0065e646 in CThread::Action() at xbmc-ffmpeg-v1.1-bump/xbmc/threads/Thread.cpp:217
#17    0x0065d200 in CThread::staticThread(void*) at xbmc-ffmpeg-v1.1-bump/xbmc/threads/Thread.cpp:127
#18    0x3499ac1c in _pthread_start ()
#19    0x3499aad8 in thread_start ()

The problem originates from lib/ffmpeg/libavcodec/h264_mb_template.c
Code:
160:            if (SIMPLE || !CONFIG_GRAY || !(h->flags & CODEC_FLAG_GRAY)) {
161:                h->hpc.pred8x8[h->chroma_pred_mode](dest_cb, uvlinesize);    <-- Crash - Thread 18 CDVDPlayer: EXC_BAD_INSTRUCTION (asm: ff_pred8x8_0l0_dc_neon)
162:                h->hpc.pred8x8[h->chroma_pred_mode](dest_cr, uvlinesize);
163:            }

The code above calls the assembler function ff_pred8x8_128_dc_neon in lib/ffmpeg/libavcodec/arm/h264pred_neon.S which causes the crash.
Code:
function ff_pred8x8_128_dc_neon, export=1
        vmov.i8         q0,  #128
        b               .L_pred8x8_dc_end
endfunc
1. XBMC: http://github.com/FlyingRat/xbmc (ffmpeg-head-inc-xbmc-patches)
2. FFmpeg: http://github.com/FlyingRat/FFmpeg (ffmpeg-head-with-xbmc-custom-patches)
3. XBMC-updated-FFmpeg-binaries (just dev snapshots, no regular distros)
Reply
This assembler problem is something for mans rullgard (libav arm asm guru). You could try to make him aware of the problem by adding a bug report in libav bugtracker with the stacktrace and the register dump. Though ffmpeg and libav are a bit against each other - the arm asm stuff is mostly done by mans and shared between both.
Reply
(2013-03-29, 01:35)Memphiz Wrote: This assembler problem is something for mans rullgard (libav arm asm guru). You could try to make him aware of the problem by adding a bug report in libav bugtracker with the stacktrace and the register dump. Though ffmpeg and libav are a bit against each other - the arm asm stuff is mostly done by mans and shared between both.

Yeah, good suggestion thanks, I'll do that! This particular issue felt a bit over my head...
1. XBMC: http://github.com/FlyingRat/xbmc (ffmpeg-head-inc-xbmc-patches)
2. FFmpeg: http://github.com/FlyingRat/FFmpeg (ffmpeg-head-with-xbmc-custom-patches)
3. XBMC-updated-FFmpeg-binaries (just dev snapshots, no regular distros)
Reply
Yeah we can't solve such stuff on our own - its just too special. You can ref my nickname on the report for making it sound familiar ;o). Thx a bunch for doing all this.
Reply
Just gave the win32 build a test run and was very happy to see that every single video file that I've been forced to play with DXVA2 disabled in Frodo due to video corruption now plays back perfectly with DXVA2 enabled. Good work guys, much appreciated!
Reply
This file for the raspberry makes it restart for no reason. xbmc-ffmpeg-n1.2-rbp-20130322.tar.gz
XBMC feels more sluggish aswell.

Doesn't occur with the first release.

I noticed this because the TV changes channel to the raspberry everytime it restarts. It even wakes it up. So in the morning the TV is on again with a faded screen of the XBMC.

Is it possible to make some changes in the preferences in the XBMC-menu to remove the ability to send that signal through the HDMI-cable which makes the TV change channel/wake up??
Reply
Dont know if it helps but here is an adress with hundred of different video/audio files.
Could be a good help to test your work.

http://samples.libav.org/archive/all/

++
Reply
@flyingrat, any chance update version 1.2 to more recently changes in gotham master.
MediaBrazil forum Website - Youtube Channel
Aeon MQ9-1.4.0 & Ace2 Skin Team
MarcosQui Website Donate and support us.
Reply
(2013-04-02, 04:55)Wanilton Wrote: @flyingrat, any chance update version 1.2 to more recently changes in gotham master.

Hi Wanilton. Is this one the unstable version you told me?
Reply
(2013-04-02, 04:55)Wanilton Wrote: @flyingrat, any chance update version 1.2 to more recently changes in gotham master.

Sorry for the late reply, I've been working with the IOS/ATV problem this week which by the way is now solved! I'll issue a PR quite soon but it's the xbmc-team that decides.


(2013-04-01, 22:13)bibi Wrote: Dont know if it helps but here is an adress with hundred of different video/audio files.
Could be a good help to test your work.
http://samples.libav.org/archive/all/

Those files were quite handy to have during testing, thank you!
1. XBMC: http://github.com/FlyingRat/xbmc (ffmpeg-head-inc-xbmc-patches)
2. FFmpeg: http://github.com/FlyingRat/FFmpeg (ffmpeg-head-with-xbmc-custom-patches)
3. XBMC-updated-FFmpeg-binaries (just dev snapshots, no regular distros)
Reply
  •   
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12(current)
  • 13
  • 14
  • 29
  •   



Logout Mark Read Team Forum Stats Members Help
FFmpeg version bump + XBMC add-on patches.0
This forum uses Lukasz Tkacz MyBB addons.